Lõhepasta küüslaugukastmega (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Lõhepasta küüslaugukastmega retsept

Otsite sööki, mis valmiks kiiresti ja lihtsalt ning oleks samas maitsev kui ka tervislik? See kreemjas lõhepasta küüslaugukastmega valmib vaid 30 minutiga ning on kindlasti restorani-vääriline. Rikkalikult valke ja oomega-3-rasvhappeid sisaldav hõrgutav pasta hoolitseb nii teie maitsemeelte kui ka kõhu heaolu eest. Olenemata sellest, kas olete mereandide armastaja või mitte, see lõhepasta on teile kindlasti meelepärane. See muljetavaldav koorene pasta sisaldab õrnu lõhefilee tükke, täiuslikult keedetud pastat ning rikkalikku ja sametist küüslaugukastet.

Lõhepasta küüslaugukastmega

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 20 minutes
Aeg kokku: 30 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 591kcal

Koostisosad 

  • 225 g meelepärast pastat
  • 225 g värsket lõhet
  • ¼ tl sibulapulbrit
  • maitse järgi soola ja pipart
  • 1 spl oliiviõli
  • 1 spl võid
  • 1 spl jahu
  • 3 küüslauguküünt
  • 120 ml kuiva valget veini või kanapuljongit
  • 180 ml vahukoort
  • ½ keskmise sidruni mahla
  • 50 g värskelt riivitud parmesani juustu
  • 1 spl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

  1. Asetage suur pott veega keema ning maitsestage soolaga. Lisage meelepärane pasta ning keetke vastavalt pakendi juhistele kuni al dente.
  2. Seejärel nõrutage ja loputage pasta. NB! Jätke veidi pastakeeduvett alles hilisemaks kasutamiseks.
  3. Vahepeal maitsestage lõhe sibulapulbri ning soola ja pipraga.
  4. Kuumutage oliiviõli ja või pannil keskmisel kuumusel. Kui pann on kuum, lisage lõhefilee ning küpsetage paar minutit mõlemalt poolt. (Ärge muretsege, kui lõhe ei küpse täielikult läbi!)
  5. Tõstke lõhe taldrikule ja asetage kõrvale. Vähendage panni kuumust keskmisele. Lisage pannile jahu ja praadige umbes 30 sekundit, segu pidevalt segades.
  6. Seejärel vispeldage sisse pressitud küüslauk ja vein või puljong ning laske umbes 20 sekundit mullitada. Seejärel vahustage sisse vahukoor ja sidrunimahl.
  7. Kui kaste on ühtlane, vispeldage sisse riivitud parmesan.
  8. Lisage lõhe tagasi pannile ja purustage see lusikaga hammustussuurustes tükkides. Segage ettevaatlikult kastmega läbi.
  9. Keetke kastet veel umbes 3-5 minutit, kuni see on paksenenud ja lõhe läbiküpsenud.
  10. Viimasena valage hulka nõrutatud pasta koos 1 spl pastakeeduveega. Segage kaste ja pasta õrnalt läbi.
  11. Serveerige kohe, lisades soovi korral juurde parmesani juustu ja peterselli.

Toitumisalane teave

Kalorid: 591kcalSüsivesikud: 47gValgud: 25gRasvad: 31gKüllastunud rasvhapped: 15gKolesterool: 111mgSool: 264mgKiudained: 2gSugar: 2g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Pastaroad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    591
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    31
    g
    48
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    15
    g
    94
    %
    Kolesterool
     
    111
    mg
    37
    %
    Sool
     
    264
    mg
    11
    %
    Süsivesikud
     
    47
    g
    16
    %
    Kiudained
     
    2
    g
    8
    %
    Sugar
     
    2
    g
    2
    %
    Valgud
     
    25
    g
    50
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.