Kreemjas kõrvitsapüreesupp kaneelikrutoonidega (retsept)

Kreemjas kõrvitsapüreesupp kaneelikrutoonidega retsept

Kreemjas kõrvitsapüreesupp on sügisese mugavustoidu kehastus. Kõrvitsapüree rikkalikku ja sametist tekstuuri tasakaalustavad suurepäraselt kaneeli ja muskaatpähkli magusvürtsikad maitsed. See supp ei ole mitte ainult maitsev, vaid seda on ka lihtne valmistada, sest sisaldab vaid paari lihtsat koostisosa. Kaneelikrutoonide lisamine annab supile imelise krõmpsuva tekstuuri ja täiendava annuse kaneelimaitset. Kõrvitsasupp sobib ideaalselt jahedaks sügisõhtuks, soojendades teid seestpoolt ning jättes meele rahulolevaks. See retsept on meelepärane kõigile ning seepärast soovite seda ikka ja jälle uuesti valmistada.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg20 minutitKüpsetusaeg30 minutitAeg kokku50 minutit

Koostisained:


Kaneelikrutoonid
 3 spl toasooja võid
 1 spl pruuni suhkrut
 ¼ tl jahvatatud kaneeli
 4 viilu täisteraleiba või saia
Kõrvitsapüreesupp
 50 g hakitud sibulat
 2 spl sulatatud võid
 820 ml kanapuljongit
 425 g kõrvitsapüreed
 1 tl soola
 ¼ tl jahvatatud kaneeli
  tl jahvatatud muskaatpähklit
  tl jahvatatud musta pipart
  tl jahvatatud ingverit
 50 g pruuni suhkrut
 240 ml vahukoort
 1 näputäis hakitud peterselli (kaunistuseks)

Valmistamine:


Krutoonide valmistamiseks:
1

Kuumutage ahi 200 kraadini.

2

Lisage kaussi toasoe või, pruun suhkur ja kaneel. Segage kuni või on pehmeks muutunud ning hästi segunenud.

3

Määrige võisegu ühtlaselt igale leiva- või saiaviilule ning asetage need küpsetusplaadile võiga kaetud külg ülespoole.

4

Küpsetage eelsoojendatud ahjus 8-10 minutit või kuni leiva-/saiaviilud on krõbedad. Eemaldage ahjust ning lõigake need endale meelepärase suuruse ja kujuga krutoonideks.

Püreesupi valmistamiseks:
5

Sulatage või kastrulis keskmisel kuumusel. Seejärel lisage hakitud sibul ning hautage, kuni sibul on pehmeks muutunud.

6

Lisage pool kanapuljongi kogusest ning segage hästi läbi. Kuumutage keemiseni ning seejärel vähendage kuumust ja laske sel kaane all 15 minutit haududa.

7

Valage kuum segu blenderisse või köögikombaini ning töödelge ühtlaseks. Seejärel valage tagasi kastrulisse.

8

Lisage kastrulisse ka ülejäänud puljong, kõrvitsapüree, sool, jahvatatud kaneel, jahvatatud muskaatpähkel, jahvatatud ingver, jahvatatud pipar ning pruun suhkur ning segage hästi läbi.

9

Keetke veel umbes 10 minutit, aeg-ajalt segades.

10

Segage juurde vahukoor ja kuumutage läbi. (NB! Ärge keetke!)

11

Jagage valmis püreesupp kaussidesse ning kaunistage iga portsjon kaneelikrutoonide ning hakitud peterselliga.

koostisained

Kaneelikrutoonid
 3 spl toasooja võid
 1 spl pruuni suhkrut
 ¼ tl jahvatatud kaneeli
 4 viilu täisteraleiba või saia
Kõrvitsapüreesupp
 50 g hakitud sibulat
 2 spl sulatatud võid
 820 ml kanapuljongit
 425 g kõrvitsapüreed
 1 tl soola
 ¼ tl jahvatatud kaneeli
  tl jahvatatud muskaatpähklit
  tl jahvatatud musta pipart
  tl jahvatatud ingverit
 50 g pruuni suhkrut
 240 ml vahukoort
 1 näputäis hakitud peterselli (kaunistuseks)

Juhised

Krutoonide valmistamiseks:
1

Kuumutage ahi 200 kraadini.

2

Lisage kaussi toasoe või, pruun suhkur ja kaneel. Segage kuni või on pehmeks muutunud ning hästi segunenud.

3

Määrige võisegu ühtlaselt igale leiva- või saiaviilule ning asetage need küpsetusplaadile võiga kaetud külg ülespoole.

4

Küpsetage eelsoojendatud ahjus 8-10 minutit või kuni leiva-/saiaviilud on krõbedad. Eemaldage ahjust ning lõigake need endale meelepärase suuruse ja kujuga krutoonideks.

Püreesupi valmistamiseks:
5

Sulatage või kastrulis keskmisel kuumusel. Seejärel lisage hakitud sibul ning hautage, kuni sibul on pehmeks muutunud.

6

Lisage pool kanapuljongi kogusest ning segage hästi läbi. Kuumutage keemiseni ning seejärel vähendage kuumust ja laske sel kaane all 15 minutit haududa.

7

Valage kuum segu blenderisse või köögikombaini ning töödelge ühtlaseks. Seejärel valage tagasi kastrulisse.

8

Lisage kastrulisse ka ülejäänud puljong, kõrvitsapüree, sool, jahvatatud kaneel, jahvatatud muskaatpähkel, jahvatatud ingver, jahvatatud pipar ning pruun suhkur ning segage hästi läbi.

9

Keetke veel umbes 10 minutit, aeg-ajalt segades.

10

Segage juurde vahukoor ja kuumutage läbi. (NB! Ärge keetke!)

11

Jagage valmis püreesupp kaussidesse ning kaunistage iga portsjon kaneelikrutoonide ning hakitud peterselliga.

Kreemjas kõrvitsapüreesupp kaneelikrutoonidega