Kreemjas kõrvitsapüreesupp kaneelikrutoonidega (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Kreemjas kõrvitsapüreesupp kaneelikrutoonidega retsept

Kreemjas kõrvitsapüreesupp on sügisese mugavustoidu kehastus. Kõrvitsapüree rikkalikku ja sametist tekstuuri tasakaalustavad suurepäraselt kaneeli ja muskaatpähkli magusvürtsikad maitsed. See supp ei ole mitte ainult maitsev, vaid seda on ka lihtne valmistada, sest sisaldab vaid paari lihtsat koostisosa. Kaneelikrutoonide lisamine annab supile imelise krõmpsuva tekstuuri ja täiendava annuse kaneelimaitset. Kõrvitsasupp sobib ideaalselt jahedaks sügisõhtuks, soojendades teid seestpoolt ning jättes meele rahulolevaks. See retsept on meelepärane kõigile ning seepärast soovite seda ikka ja jälle uuesti valmistada.

Kreemjas kõrvitsapüreesupp kaneelikrutoonidega

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Aeg kokku: 50 minutes
Portsionit: 6
Kalorid: 322kcal

Koostisosad 

Kaneelikrutoonid

  • 3 spl toasooja võid
  • 1 spl pruuni suhkrut
  • ¼ tl jahvatatud kaneeli
  • 4 viilu täisteraleiba või saia

Kõrvitsapüreesupp

  • 50 g hakitud sibulat
  • 2 spl sulatatud võid
  • 820 ml kanapuljongit
  • 425 g kõrvitsapüreed
  • 1 tl soola
  • ¼ tl jahvatatud kaneeli
  • tl jahvatatud muskaatpähklit
  • tl jahvatatud musta pipart
  • tl jahvatatud ingverit
  • 50 g pruuni suhkrut
  • 240 ml vahukoort
  • 1 näputäis hakitud peterselli (kaunistuseks)

Valmistamine

Krutoonide valmistamiseks:

  1. Kuumutage ahi 200 kraadini.
  2. Lisage kaussi toasoe või, pruun suhkur ja kaneel. Segage kuni või on pehmeks muutunud ning hästi segunenud.
  3. Määrige võisegu ühtlaselt igale leiva- või saiaviilule ning asetage need küpsetusplaadile võiga kaetud külg ülespoole.
  4. Küpsetage eelsoojendatud ahjus 8-10 minutit või kuni leiva-/saiaviilud on krõbedad. Eemaldage ahjust ning lõigake need endale meelepärase suuruse ja kujuga krutoonideks.

Püreesupi valmistamiseks:

  1. Sulatage või kastrulis keskmisel kuumusel. Seejärel lisage hakitud sibul ning hautage, kuni sibul on pehmeks muutunud.
  2. Lisage pool kanapuljongi kogusest ning segage hästi läbi. Kuumutage keemiseni ning seejärel vähendage kuumust ja laske sel kaane all 15 minutit haududa.
  3. Valage kuum segu blenderisse või köögikombaini ning töödelge ühtlaseks. Seejärel valage tagasi kastrulisse.
  4. Lisage kastrulisse ka ülejäänud puljong, kõrvitsapüree, sool, jahvatatud kaneel, jahvatatud muskaatpähkel, jahvatatud ingver, jahvatatud pipar ning pruun suhkur ning segage hästi läbi.
  5. Keetke veel umbes 10 minutit, aeg-ajalt segades.
  6. Segage juurde vahukoor ja kuumutage läbi. (NB! Ärge keetke!)
  7. Jagage valmis püreesupp kaussidesse ning kaunistage iga portsjon kaneelikrutoonide ning hakitud peterselliga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 322kcalSüsivesikud: 20gValgud: 5gRasvad: 25gKüllastunud rasvhapped: 16gKolesterool: 83mgSool: 1313mgKiudained: 4gSugar: 7g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Supid

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    322
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    25
    g
    38
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    16
    g
    100
    %
    Kolesterool
     
    83
    mg
    28
    %
    Sool
     
    1313
    mg
    57
    %
    Süsivesikud
     
    20
    g
    7
    %
    Kiudained
     
    4
    g
    17
    %
    Sugar
     
    7
    g
    8
    %
    Valgud
     
    5
    g
    10
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.