Teriyaki kana poke bowl (retsept)

teriyaki kana poke bowl retsept

See Teriyaki kanaga pokekauss ehk poke bowl sisaldab sushi riisi, teriyaki kana ning teie valitud värskeid lisandeid. See tervislik lõuna- või õhtusöök on täis värsket maitset ning valmib kiiresti ja lihtsalt. Võimalus kohandada lisandeid muudab selle pokekausi populaarseks kogu pere jaoks!

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg25 minutitKüpsetusaeg35 minutitAeg kokku1 tund

Koostisained:


Sushi riis
 360 g lühikese teraga sushi riisi
 470 ml vett
 2 spl maitsestamata riisiäädikat
 1 tl granuleeritud suhkrut
 1 tl koššer-soola
Teriyaki kana
 120 ml sojakastet
 60 ml vett
 50 g helepruuni suhkrut
 1 spl riisiäädikat
 1 tl riivitud küüslauku
 1 tl riivitud ingverit
 1 tl röstitud seesamiõli
 2 tl maisitärklist
 1 spl oliiviõli
 450 g kanarinnafileed
Majoneesi-äädika kaste
 2 spl riisiäädikat
 2 spl värsket laimimahla
 1 spl sriracha kastet
 75 g majoneesi
 1 tl röstitud seesamiõli
 2 spl vett
Täiendavad lisandid (soovi korral)
  marineeritud punast sibulat
 155 g kooritud, aurutatud edamamet
 170 g värsket ananassi (kuubikuteks lõigatud)
 1 Pärsia kurk (õhukeselt viilutatud)
 1 porgand (kooritud ja ribadeks või õhukesteks viiludeks lõigatud)
 seesamiseemneid (kaunistamiseks)

Valmistamine:


Sushi riis
1

Selleks, et riis pärast keetmist rohkem eraldunud oleks, loputage seda esmalt enne keetmist peene sõelaga sõelas, voolava vee all. See samm eemaldab riisist igasuguse tärklise.

2

Kui teil on riisikeetja, siis soovitan siinkohal seda kasutada. Lisage loputatud riis ja vesi riisikeetjasse ja keetke vastavalt tootja juhistele. Või keetke riisi potis vastavalt pakendi juhistele, kuni riis on pundunud ja pehme.

3

Vispeldage väikeses kausis riisiveiniäädikas, suhkur ja sool kokku. Piserdage ühtlaselt keedetud riisile ja segage läbi.

Teriyaki kana
4

Kuumutage ahi 200 kraadini.

5

Vispeldage väikeses kastrulis keskmisel kuumusel sojakaste, vesi, helepruun suhkur, riisiveiniäädikas, küüslauk, ingver, seesamiõli ja maisitärklis. Keetke 2-3 minutit või kuni segu on glasuuriks paksenenud. Kui see muutub liiga paksuks, lisage veidi vett, supilusikatäis korraga.

6

Lisage pool teriyaki-kastmest keskmise suurusega kaussi ning vispeldage sisse oliiviõli. Lisage kuubikuteks lõigatud kana ja segage kuni kogu kana on ühtlaselt kaetud.

7

Asetage kana ahjuplaadile ja küpsetage 10-15 minutit. Seejärel pintseldage kana ülejäänud teriyaki-kastmega ja asetage 2-3 minutiks ahju kõige kõrgemale astmele kuni teriyaki-kaste on pruunistunud ja karamelliseerunud. (NB! Jälgige kindlasti, et kaste ei läheks kõrbema.)

Kreemjas vürtsikas majoneesi-äädikakaste
8

Vispeldage väikeses kausis riisiäädikas, laimimahl ja sriracha kaste. Lisage majonees ja seesamiõli ning vispeldage ühtlaseks. Lisage soovi korral vesi, et muuta kaste vedelamaks. Hoidke külmikus kuni kasutamiseni.

Pokekausi kokkupanek
9

Jagage riis nelja väiksema kausi vahel. Kandke peale teriyaki kana, marineeritud punane sibul ja teie valitud lisandid. Piserdage vürtsika majoneesi-äädikakastmega ning kaunistage rohelise sibula ja seesamiseemnetega. Nautige kohe!

koostisained

Sushi riis
 360 g lühikese teraga sushi riisi
 470 ml vett
 2 spl maitsestamata riisiäädikat
 1 tl granuleeritud suhkrut
 1 tl koššer-soola
Teriyaki kana
 120 ml sojakastet
 60 ml vett
 50 g helepruuni suhkrut
 1 spl riisiäädikat
 1 tl riivitud küüslauku
 1 tl riivitud ingverit
 1 tl röstitud seesamiõli
 2 tl maisitärklist
 1 spl oliiviõli
 450 g kanarinnafileed
Majoneesi-äädika kaste
 2 spl riisiäädikat
 2 spl värsket laimimahla
 1 spl sriracha kastet
 75 g majoneesi
 1 tl röstitud seesamiõli
 2 spl vett
Täiendavad lisandid (soovi korral)
  marineeritud punast sibulat
 155 g kooritud, aurutatud edamamet
 170 g värsket ananassi (kuubikuteks lõigatud)
 1 Pärsia kurk (õhukeselt viilutatud)
 1 porgand (kooritud ja ribadeks või õhukesteks viiludeks lõigatud)
 seesamiseemneid (kaunistamiseks)

Juhised

Sushi riis
1

Selleks, et riis pärast keetmist rohkem eraldunud oleks, loputage seda esmalt enne keetmist peene sõelaga sõelas, voolava vee all. See samm eemaldab riisist igasuguse tärklise.

2

Kui teil on riisikeetja, siis soovitan siinkohal seda kasutada. Lisage loputatud riis ja vesi riisikeetjasse ja keetke vastavalt tootja juhistele. Või keetke riisi potis vastavalt pakendi juhistele, kuni riis on pundunud ja pehme.

3

Vispeldage väikeses kausis riisiveiniäädikas, suhkur ja sool kokku. Piserdage ühtlaselt keedetud riisile ja segage läbi.

Teriyaki kana
4

Kuumutage ahi 200 kraadini.

5

Vispeldage väikeses kastrulis keskmisel kuumusel sojakaste, vesi, helepruun suhkur, riisiveiniäädikas, küüslauk, ingver, seesamiõli ja maisitärklis. Keetke 2-3 minutit või kuni segu on glasuuriks paksenenud. Kui see muutub liiga paksuks, lisage veidi vett, supilusikatäis korraga.

6

Lisage pool teriyaki-kastmest keskmise suurusega kaussi ning vispeldage sisse oliiviõli. Lisage kuubikuteks lõigatud kana ja segage kuni kogu kana on ühtlaselt kaetud.

7

Asetage kana ahjuplaadile ja küpsetage 10-15 minutit. Seejärel pintseldage kana ülejäänud teriyaki-kastmega ja asetage 2-3 minutiks ahju kõige kõrgemale astmele kuni teriyaki-kaste on pruunistunud ja karamelliseerunud. (NB! Jälgige kindlasti, et kaste ei läheks kõrbema.)

Kreemjas vürtsikas majoneesi-äädikakaste
8

Vispeldage väikeses kausis riisiäädikas, laimimahl ja sriracha kaste. Lisage majonees ja seesamiõli ning vispeldage ühtlaseks. Lisage soovi korral vesi, et muuta kaste vedelamaks. Hoidke külmikus kuni kasutamiseni.

Pokekausi kokkupanek
9

Jagage riis nelja väiksema kausi vahel. Kandke peale teriyaki kana, marineeritud punane sibul ja teie valitud lisandid. Piserdage vürtsika majoneesi-äädikakastmega ning kaunistage rohelise sibula ja seesamiseemnetega. Nautige kohe!

Teriyaki kana poke bowl