Ahjus küpsetatud Camembert juust ehk Camembert au four (retsept)

Viimati uuendatud: 18/09/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Ahjus küpsetatud Camembert juust ehk Camembert au four retsept

Kui otsite tõelist naudingut vahepealseks snäkiks või õhtul veini kõrvale, peate kindlasti proovima seda ahjus küpsetatud Camembert juustu. Camembert juust on populaarne prantsuse ümar juust, mis on sarnane Brie juustuga, kuid seda serveeritakse enamasti puidust korvis.

Küpsetatud Camembert juust ehk Camembert au four on populaarne luksuslik eelroog teistega jagamiseks, mida serveeritakse paljudes restoranides. Nüüd saate seda imelihtsalt ka endale hubaseks koduseks nautimiseks valmistada. Selleks läheb vaid vähem kui 20 minutit.

Camembert vs Brie

Mõlemad juustud, nii Camembert kui ka Brie, valmistatakse lehmapiimast. Peamine erinevus nende vahel on see, et Brie juustule lisatakse koort, mille tõttu see on veidi kreemisem ning kõrgema rasvasisaldusega.

Mõlemal juustul on mõnus maine maitse ja aroom (veidi sarnane seentega), kuid Brie on võisema ning delikaatsema maitsega. Camembert puhul on hea see, et seda müüakse enamasti terve kettana ning sellel on intensiivsem ja pähklisem maitse. Soovi korral võite proovida ka Brie juustu küpsetada, kui leiate poest terve ketta koos koorikuga (muidu see sulab laiali).

Ahjus küpsetatud Camembert juust ehk Camembert au four

Pehme ja sulanud ahjus küpsetatud Camembert juust on kergelt vürtsikas ning valmib vähem kui 20 minutiga. Tõeliseks naudinguks serveerige seda koos röstitud pika saiaga.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 5 minutes
Küpsetusaeg: 12 minutes
Aeg kokku: 17 minutes
Portsionit: 3
Kalorid: 272kcal

Koostisosad 

  • 1 Camembert juustu ketas umbes 250g
  • 1 rosmariini vars
  • 1 näputäis tšillihelbeid
  • 1 spl mett
  • soola ja pipart maitsestamiseks

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 160 kraadini.
  2. Eemaldage juustult pakend ning asetage juustuketas tagasi puidust korvi või eraldi väikesesse küpsetusvormi.
  3. Tehke noaga juustu peale risti-rästi sälgud. Niristage peale mett ning asetage rosmariini lehti lõigatud sälkudesse.
  4. Puistake peale veidi tšillihelbeid ning soola ja pipart.
  5. Küpsetage juustu ahjus 12-15 minutit.
  6. Serveerige kreekerite või röstitud saiaviiludega.

Toitumisalane teave

Kalorid: 272kcalSüsivesikud: 6gValgud: 17gRasvad: 20gKüllastunud rasvhapped: 13gKolesterool: 60mgSool: 720mgPotassium: 166mgKiudained: 0.1gSugar: 6gA-Vitamiin: 783IUC-Vitamiin: 0.1mgKaltsium: 325mgRaud: 0.4mgMagneesium: 17mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Soolased toidud

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    272
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    20
    g
    31
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    13
    g
    81
    %
    Kolesterool
     
    60
    mg
    20
    %
    Sool
     
    720
    mg
    31
    %
    Potassium
     
    166
    mg
    5
    %
    Süsivesikud
     
    6
    g
    2
    %
    Kiudained
     
    0.1
    g
    0
    %
    Sugar
     
    6
    g
    7
    %
    Valgud
     
    17
    g
    34
    %
    A-Vitamiin
     
    783
    IU
    16
    %
    C-Vitamiin
     
    0.1
    mg
    0
    %
    Kaltsium
     
    325
    mg
    33
    %
    Raud
     
    0.4
    mg
    2
    %
    Magneesium
     
    17
    mg
    4
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.