Punase veini glögi (retsept)

punase veini glögi retsept

Tegemist on vanamoodse Rootsist pärit glõgi retseptiga. Selle glõgi valmistamiseks kulub rohkem koostisaineid, kuid tulemus on seda väärt!

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg15 minutitKüpsetusaeg20 minutitAeg kokku1 tund 45 minutit

Koostisained:


 750 ml portveini
 150 ml Bourbon viskit (100 Proof)
 150 ml valget rummi
 ¼ kaneelipulka
 ¼ apelsini koort
 1 terve nelk
 ¾ kardemoni kuprast (purustatud)
 1 20 cm ruudukujuline marlitükk
 30 g valget suhkrut
 85 g tumedaid rosinad
 30 g puhastatud mandlihelbeid

Valmistamine:


1

Kuumutage portveini suures kaanega potis keskmisel kuumusel, kuni see on veidi alla keemistemperatuuri. Lisage viski ja rumm. Kuumutage, kuid ärge laske keema tõusta. Hoidke pudelid ja nende korgid alles glögi säilitamiseks.

2

Vahepeal asetage kaneelipulk, apelsinikoor, nelk ja purustatud kardemon marliruudu keskele. Koondage marli servad kokku, kinnitage need nööriga ning asetage kõrvale.

3

Kui veinisegu on kuum, kuid mitte keev, süüdake see ettevaatlikult pika tikuga. Kandke kuumakindlat pajakinnast. Seejärel valage suhkur ettevaatlikult leekidesse ning laske segul 1 minuti jooksul põleda. Asetage kaas potile, et leegid kustutada ning lülitage kuumus välja. Laske segul kaane all umbes 10 minutit jahtuda.

4

Lisage soojale veinisegule marliga kinnitatud vürtsikimp, rosinad ja mandlid ning laske umbes 1 tund toatemperatuurini jahtuda.

5

Sõeluge jahtunud glögi läbi ning valage pudlitesse. NB! Jätke rosinad ja mandlid hilisemaks kasutamiseks alles.

6

Serveerimiseks valage glögi kastrulisse ja soojendage keskmiselt madalal kuumusel umbes 5 minutit, kuni see on veidi alla keemistemperatuuri. Kallake glögi väikesesse kohvitassi või väikesesse Rootsi stiilis glögikruusi ning kaunistage iga portsjon varem kõrvalepandud rosinate ja mandlitega või kasutage serveerimiseks apelsiniviilu ning kaneelipulka.

koostisained

 750 ml portveini
 150 ml Bourbon viskit (100 Proof)
 150 ml valget rummi
 ¼ kaneelipulka
 ¼ apelsini koort
 1 terve nelk
 ¾ kardemoni kuprast (purustatud)
 1 20 cm ruudukujuline marlitükk
 30 g valget suhkrut
 85 g tumedaid rosinad
 30 g puhastatud mandlihelbeid

Juhised

1

Kuumutage portveini suures kaanega potis keskmisel kuumusel, kuni see on veidi alla keemistemperatuuri. Lisage viski ja rumm. Kuumutage, kuid ärge laske keema tõusta. Hoidke pudelid ja nende korgid alles glögi säilitamiseks.

2

Vahepeal asetage kaneelipulk, apelsinikoor, nelk ja purustatud kardemon marliruudu keskele. Koondage marli servad kokku, kinnitage need nööriga ning asetage kõrvale.

3

Kui veinisegu on kuum, kuid mitte keev, süüdake see ettevaatlikult pika tikuga. Kandke kuumakindlat pajakinnast. Seejärel valage suhkur ettevaatlikult leekidesse ning laske segul 1 minuti jooksul põleda. Asetage kaas potile, et leegid kustutada ning lülitage kuumus välja. Laske segul kaane all umbes 10 minutit jahtuda.

4

Lisage soojale veinisegule marliga kinnitatud vürtsikimp, rosinad ja mandlid ning laske umbes 1 tund toatemperatuurini jahtuda.

5

Sõeluge jahtunud glögi läbi ning valage pudlitesse. NB! Jätke rosinad ja mandlid hilisemaks kasutamiseks alles.

6

Serveerimiseks valage glögi kastrulisse ja soojendage keskmiselt madalal kuumusel umbes 5 minutit, kuni see on veidi alla keemistemperatuuri. Kallake glögi väikesesse kohvitassi või väikesesse Rootsi stiilis glögikruusi ning kaunistage iga portsjon varem kõrvalepandud rosinate ja mandlitega või kasutage serveerimiseks apelsiniviilu ning kaneelipulka.

Punase veini glögi