Fish and Chips (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (2 häält)

Fish and Chips retsept

Hõrk valge kala, mis on kaetud krõbeda kuldse tainaga, sobib ideaalselt kokku paksuks lõigatud ja suurepäraselt maitsestatud koduste friikartulitega. Et anda toidule veel erilist särtsu, serveerige Fish and Chips’i koos meie imelise krõmpsuva tartar kastmega.

Fish and Chips

Keskmine hinnang: 5 (2 häält)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 35 minutes
Aeg kokku: 55 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 701kcal

Koostisosad 

  • 55 g jahu
  • 55 g maisitärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • maitse järgi meresoola
  • maitse järgi värskelt jahvatatud musta pipart
  • 80 ml külma tumedat õlut
  • 80 ml gaseeritud vett
  • 4 valge kala fileetükki
  • 900 g kartuleid
  • 1 liiter õli

Valmistamine

  1. Tõstke 2 spl jahu kõrvale hilisemaks kasutamiseks. Segage suures kausis ülejäänud jahu koos maisitärklise ja küpsetuspulbriga. Maitsestage kergelt näputäie soola ja pipraga.
  2. Lisage jahusegule pidevalt vispeldades õlu ja gaseeritud vesi ning jätkake segamist, kuni teil on paks ja ühtlane tainas. Tõstke tainas 30 minutiks kuni 1 tunniks külmikusse seisma.
  3. Vahepeal koorige kartulid ja lõigake umbes 1 cm läbimõõduga ribadeks (friikartuliteks). Asetage sõelale ja loputage neid külma jooksva vee all.
  4. Tõstke pestud kartulid pannile külma veega ja laske õrnalt keema tõusta. Keetke 3-4 minutit.
  5. Valage kartulid sõelale, et vesi eemaldada ning seejärel kuivatage paberrätikutega. Hoidke kuni küpsetamiseni paberrätikuga kaetult külmkapis.
  6. Vahepeal asetage kalafileed paberrätikule ja patsutage kuivaks. Maitsestage kergelt vähese meresoolaga.
  7. Kuumutage õli fritüüris või suures, sügavas kastrulis 175 kraadini. Küpsetage friikartuleid paar peotäit korraga õlis umbes 2 minutit. NB! Ärge pruunistage neid.
  8. Kui friikartulid on veidi küpsed, tõstke need õlist välja ja nõrutage. Tõstke kõrvale.
  9. Asetage kõrvalepandud jahu madalasse kaussi. Visake iga kalafilee jahu sisse ja raputage liigne kogus maha. Seejärel kastke tainasse, kattes sellega kogu filee.
  10. Kontrollige, et õli temperatuur oleks ikka veel 175 kraadi. Tõstke iga kalafilee ettevaatlikult kuuma õli sisse. Küpsetage umbes 8 minutit või kuni tainas on krõbe ja kuldne, keerates fileed aeg-ajalt suure lusikaga.
  11. Kui kalafileed on küpsed, võtke need kuumast õlist välja ja tõstke paberrätikule, et liigne õli eemaldada. Puistake peale veidi soola. Hoidke soojas.
  12. Kuumutage õli 200 kraadini ja küpsetage friikartuleid, kuni need on kuldsed ja krõbedad (umbes 5 minutit). Võtke õlist välja ja nõrutage. Maitsestage soolaga.
  13. Serveerige kohe koos kuuma kalafilee ja oma lemmikkastmega.

Toitumisalane teave

Kalorid: 701kcalSüsivesikud: 72gValgud: 54gRasvad: 20gKüllastunud rasvhapped: 2gKolesterool: 186mgSool: 662mgKiudained: 5gSugar: 3g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Kalaroad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    701
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    20
    g
    31
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    2
    g
    13
    %
    Kolesterool
     
    186
    mg
    62
    %
    Sool
     
    662
    mg
    29
    %
    Süsivesikud
     
    72
    g
    24
    %
    Kiudained
     
    5
    g
    21
    %
    Sugar
     
    3
    g
    3
    %
    Valgud
     
    54
    g
    108
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.