Parimad Retseptid logo

Coq au vin (retsept)

Viimati uuendatud: 05/10/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

coq au vin retsept

Proovige kanakintsudest valmistada midagi uut ja välismaist, et teha luksuslik õhtusöök. Coq Au Vin on suurepärane õhtusöök, mis kõlab keeruliselt, kuid on tegelikult väga lihtne kodus valmistada.

Mis on Coq au vin?

Coq au vin on prantsuse kanahautis, milles kanakoivad hautatakse punases veinikastmes koos peekoni, seente ja maitsetaimedega. See võib kõlada peenelt, kuid seda ei ole tegelikult raske kodus valmistada. Kui soovite üllatada oma külalisi maitsva õhtusöögiga, ei valmista see roog kindlasti pettumust.

Coq au vin-i serveeritakse enamasti koos tärklise lisandiga nagu kartul, riis või munanuudlid. Hästi sobib siia kõrvale ka röstitud pikk sai. Kui olete valmistanud suurema koguse seda hõrgutavat hautist, säilitage seda õhukindlas konteineris külmikus kuni 5 päeva.

Coq au vin

Elegantne ja mõnus kanalihast prantsusepärane hautis, kus kanaliha on rikkalikus punase veini kastmes koos peekoni, seente ja maitserohelisega.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour 30 minutes
Aeg kokku: 1 hour 45 minutes
Portsionit: 6
Kalorid: 556kcal

Koostisosad 

  • 6 kondiga kanakintsu
  • maitsestamiseks soola ja pipart
  • 220 g tükeldatud peekonit
  • 10 suurt seent
  • ½ hakitud sibulat
  • 2 viilutatud šalottsibulat
  • 2 tl nisujahu
  • 2 tl võid
  • 360 ml punast veini
  • 6 tüümiani vart
  • 240 ml kanapuljongit

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 190 kraadini. Maitsestage kanaliha üle soola ja pipraga.
  2. Praadige ahjukindlal pannil peekon u 10 minutit, kuni ühtlaselt pruun. Eemaldage pannilt peekon, jättes rasv pannile.
  3. Praadige kõrgel kuumusel kanakintsusid 2-4 mõlemalt poolt. Eemaldage kana pannilt.
  4. Lõigake seened neljaks. Praadige pannil seened, sibul ja šalottsibul koos näputäie soolaga u 12 minutit, kuni sibul on karamelliseerunud.
  5. Lisage juurde jahu ja või ning segage läbi. Kuumutage 1 minut
  6. Valage pannile juurde punane vein ning laske segul keema minna. Segage juurde peekon ja tüümian. Keetke 3-5 minutit.
  7. Valage juurde kanapuljong ning lisage pannile kanakintsud. Laske segul keema minna.
  8. Asetage pann ahju ning küpsetage 30 minutit. Tõstke vedelikku lusikaga üle kanaliha ning küpsetage veel, kuni kana on küpsenud, umbes 30 minutit veel.
  9. Eemaldage pannilt kana ning kuumutage kastet veel 5 minutit pliidil, kuni kaste pakseneb. Maitsestage soovi järgi ning serveerige, valades kastme üle kana.

Toitumisalane teave

Kalorid: 556kcalSüsivesikud: 7gValgud: 30gRasvad: 40gKüllastunud rasvhapped: 12gKolesterool: 170mgSool: 518mgPotassium: 608mgKiudained: 1gSugar: 2gA-Vitamiin: 218IUC-Vitamiin: 4mgKaltsium: 31mgRaud: 2mgMagneesium: 47mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Liharoad

Populaarsed retseptid: