Traditsiooniline Hispaania kartuliomlett (retsrept)

Traditsiooniline Hispaania kartuliomlett retsrept

Olge valmis nautima Hispaania ülendavaid maitseid meie suussulava Hispaania kartuliomleti ehk tortilla de patatas retseptiga! See traditsiooniline roog on valmistatud kartulist, sibulast ja munadest ning on täiuslik kombinatsioon kreemjast ja krõbedast. Kui otsite kiiret ja lihtsat hommiku-, lõuna- või õhtusööki, siis meie kartuliomlett sobib kindlasti hästi. Miks mitte proovida ning lisada oma söögile veidi Hispaania hõngu?

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg15 minutitKüpsetusaeg35 minutitAeg kokku50 minutit

Koostisained:


 60 ml ekstra neitsioliiviõli
 2 spl ekstra neitsioliiviõli
 5 suurt kuldkartulit
 1 suur Hispaania sibul
 6 muna
 12 tl meresoola

Valmistamine:


1

Koorige ja tükeldage kartulid väikesteks tükkideks. Hakkige Hispaania sibul.

2

Kuumutage oliiviõli suurel pannil. Lisage kartulid, sibul ja sool ning praadige keskmisel kuumusel umbes 15-20 minutit, kuni kartulid on pehmed.

3

Proovige kartuleid ning vajadusel lisage veel soola. Eemaldage tulelt ja laske neil veidi jahtuda.

4

Vahepeal kloppige keskmises kausis munad. Lisage kartulid ja segage hästi läbi.

5

Kuumutage ülejäänud 2 supilusikatäit oliiviõli samal pannil. Valage hulka muna-kartulisegu ja küpsetage keskmisel kuumusel umbes 5-7 minutit, kuni põhi hakkab pruunistuma.

6

Kasutades pajakindaid, asetage pannile kaas, eemaldage pann tulelt ning pöörake pann kiiresti ümber, et omlett kaanele ümber pöörata. Seejärel libistage küpsemata pool aeglaselt pannile ja asetage see uuesti pliidile.

7

Torgake kahvliga omletti sisse augud, et see küpseks veidi kiiremini ja et kontrollida, kas munad on täielikult küpsenud. Küpsetage veel umbes 5-7 minutit või vajadusel kauem, kuni munad ei ole enam vedelad.

koostisained

 60 ml ekstra neitsioliiviõli
 2 spl ekstra neitsioliiviõli
 5 suurt kuldkartulit
 1 suur Hispaania sibul
 6 muna
 12 tl meresoola

Juhised

1

Koorige ja tükeldage kartulid väikesteks tükkideks. Hakkige Hispaania sibul.

2

Kuumutage oliiviõli suurel pannil. Lisage kartulid, sibul ja sool ning praadige keskmisel kuumusel umbes 15-20 minutit, kuni kartulid on pehmed.

3

Proovige kartuleid ning vajadusel lisage veel soola. Eemaldage tulelt ja laske neil veidi jahtuda.

4

Vahepeal kloppige keskmises kausis munad. Lisage kartulid ja segage hästi läbi.

5

Kuumutage ülejäänud 2 supilusikatäit oliiviõli samal pannil. Valage hulka muna-kartulisegu ja küpsetage keskmisel kuumusel umbes 5-7 minutit, kuni põhi hakkab pruunistuma.

6

Kasutades pajakindaid, asetage pannile kaas, eemaldage pann tulelt ning pöörake pann kiiresti ümber, et omlett kaanele ümber pöörata. Seejärel libistage küpsemata pool aeglaselt pannile ja asetage see uuesti pliidile.

7

Torgake kahvliga omletti sisse augud, et see küpseks veidi kiiremini ja et kontrollida, kas munad on täielikult küpsenud. Küpsetage veel umbes 5-7 minutit või vajadusel kauem, kuni munad ei ole enam vedelad.

Traditsiooniline Hispaania kartuliomlett