Nautige värskelt küpsetatud Brioche kohevat ja õhulist tekstuuri. See klassikaline Prantsuse sai on oma rikkaliku ja luksusliku tekstuuri ning kergelt magusa maitsega populaarne kõigi seas. Oma pehme sisu ja kuldse koorega sobib Brioche ideaalselt nii võileibade valmistamiseks kui ka magustoiduks! See retsept on lihtne, mistõttu saab selle saia valmistamisega hakkama igaüks!
Koostisained:
Valmistamine:
Segage soe (mitte kuum) piim koos pärmi, suhkru ja 1/3 koguse jahuga. Vispeldage koostisained kokku.
Katke kauss rätikuga ja asetage umbes 30 minutiks soojale kohale kerkima.
Kloppige eraldi kausis lahti munad ning lisage seejärel tainasegule koos vaniljeekstrakti ja jahutatud sulatatud võiga.
Segage vähehaaval hulka ülejäänud jahu.
Sõtkuge tainast käsitsi või köögikombainis (kasutades taina otsikut), kuni see muutub elastseks. See võib võtta umbes 10-15 minutit.
Katke tainas kinni ja laske sel umbes tund aega kerkida.
Võtke tainas kausist välja ja jagage see kaheks võrdseks tükiks. Seejärel jagage kumbki tükk kolmeks tükiks. Rullige iga tükk pikaks köieks, ühendage 3 köie otsad kokku ja punuge need.
Asetage punutud brioche'id vooderdatud küpsetusplaadile, katke need rätikuga ja laske neil veel 30 minutit kerkida.
Vispeldage väikeses kausis kokku muna ja vesi ning pintseldage brioche'id munaseguga üle.
Küpsetage brioche'i 170 kraadi juures umbes 30 minutit või kuni sai on kuldpruun.
koostisained
Juhised
Segage soe (mitte kuum) piim koos pärmi, suhkru ja 1/3 koguse jahuga. Vispeldage koostisained kokku.
Katke kauss rätikuga ja asetage umbes 30 minutiks soojale kohale kerkima.
Kloppige eraldi kausis lahti munad ning lisage seejärel tainasegule koos vaniljeekstrakti ja jahutatud sulatatud võiga.
Segage vähehaaval hulka ülejäänud jahu.
Sõtkuge tainast käsitsi või köögikombainis (kasutades taina otsikut), kuni see muutub elastseks. See võib võtta umbes 10-15 minutit.
Katke tainas kinni ja laske sel umbes tund aega kerkida.
Võtke tainas kausist välja ja jagage see kaheks võrdseks tükiks. Seejärel jagage kumbki tükk kolmeks tükiks. Rullige iga tükk pikaks köieks, ühendage 3 köie otsad kokku ja punuge need.
Asetage punutud brioche'id vooderdatud küpsetusplaadile, katke need rätikuga ja laske neil veel 30 minutit kerkida.
Vispeldage väikeses kausis kokku muna ja vesi ning pintseldage brioche'id munaseguga üle.
Küpsetage brioche'i 170 kraadi juures umbes 30 minutit või kuni sai on kuldpruun.
Jäta tagasiside