Ribeye steik (retsept)

Viimati uuendatud: 21/09/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Ribeye steik retsept

Valmistage endale kergelt luksuslik õhtusöök, küpsetades seda maitsvat ja mahlast ribeye steiki kas grillil või ahjus. See maitsev liha ei nõua mingeid erilisi maitseaineid ja koostisosi. Piisab rohkest soolast ja piprast ning võisilmast, et sellest nauditav roog valmistada.

Ribeye steik

Ribeye steik on lihatükk, mis pärineb veise ribide väljaspool olevast osast. See liha on tuntud oma mahlasuse ja õrnuse poolest. Enamasti müüakse seda koos ribiluuga, kuid see retsept näeb ette selle küpsetamist ilma luuta. Steike saab küpsetada nii grillil kui ka kodus ahjus, eelnevalt neid veidi pannil praadides.

Siin retseptis on oluline liha enne küpsetamist korralikult ära maitsestada. Ei ole vaja muud, kui rohkelt soola ja pipart kummalegi küljele hea maitse saamiseks. Soovi korral võite ka oma lemmikut steigi või liha maitseainet kasutada. Vahel peitub aga lihtsuses võlu, seega maitsestage steik julgelt soola ja pipraga ning serveerige võiga, mis sulab üle steigi.

Selleks, et Ribeye steik tuleks eriti hea ja mõnus, järgige kindlasti neid järgnevaid nippe:

  • Selleks, et saavutada küpsemisel õiget küpsusastet ja temperatuuri, pidage meeles, et kindlasti laseksite lihal sügavkülmikust või külmikust võttes enne toatemperatuurile soojeneda.
  • Praadige liha enne ahjus küpsetamist pannil, et krõbe koorik hoiaks liha mahlad selle sees. Samuti ärge vajutage küpsemise ajal liha peale, muidu voolavad mahlad välja.
  • Parima tulemuse saavutamiseks laske lihal enne serveerimist alati 5-10 minutit seista.

Ribeye steik

Ribeye steik on veise ribi juurest pärinev liha, mis on küpsenult õrn, mahlane ja pealt krõbe. Nautige seda nüüd ka oma enda kodus nii, nagu oleksite restoranis.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 5 minutes
Küpsetusaeg: 15 minutes
Jahtumise aeg10 minutes
Aeg kokku: 30 minutes
Portsionit: 2
Kalorid: 694kcal

Koostisosad 

  • 2 Ribeye steiki 2,5 cm paksust
  • 2 spl oliiviõli
  • soola ja pipart maitsestamiseks
  • 2 spl võid

Valmistamine

  1. Võtke steigid külmikust vähemalt 45 min enne küpsetamist välja.
  2. Enne küpsetamist määrige steigid oliiviõliga ja lisage mõlemale poole julgelt maitseaineid.

Grill

  1. Eelsoojendage grill keskmise kuumuseni (umbes 190 kraadi).
  2. Grillige steike medium-rare 5-6 minutit ühel poolel, seejärel keerake need ümber ja küpsetage sama palju teiselt poolt. Medium küpsusastme saamiseks grillige 6-7 minutit kummaltki poolt.
  3. Eemaldage steigid grillilt ning lisage mõlema lihatüki peale 1 spl võid ning katke vabalt fooliumiga. Laske lihal 5-10 minutit jahtuda.

Ahjus

  1. Eelsoojendage ahi 200 kraadini.
  2. Kuumutage pann, mida saab ka ahju panna, pliidil keskmisel kuumusel. Lisage pannile steigid ning praadige neid 2 minutit kummaltki poolt, kuni nad on pealt pruunid ja krõbedad.
  3. Asetage pann ahju ning küpsetage 11-14 minutit.
  4. Eemaldage steigid pannilt ning asetage jahtuma. Lisage steikidele peale 1 spl võid ning katke vabalt fooliumiga. Laske lihal 5-10 minutit jahtuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 694kcalSüsivesikud: 0.01gValgud: 46gRasvad: 57gKüllastunud rasvhapped: 23gKolesterool: 168mgSool: 227mgPotassium: 609mgSugar: 0.01gA-Vitamiin: 384IUKaltsium: 19mgRaud: 4mgMagneesium: 48mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Liharoad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    694
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    57
    g
    88
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    23
    g
    144
    %
    Kolesterool
     
    168
    mg
    56
    %
    Sool
     
    227
    mg
    10
    %
    Potassium
     
    609
    mg
    17
    %
    Süsivesikud
     
    0.01
    g
    0
    %
    Sugar
     
    0.01
    g
    0
    %
    Valgud
     
    46
    g
    92
    %
    A-Vitamiin
     
    384
    IU
    8
    %
    Kaltsium
     
    19
    mg
    2
    %
    Raud
     
    4
    mg
    22
    %
    Magneesium
     
    48
    mg
    12
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.