Suvikõrvitsa šokolaadikook (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Suvikõrvitsa šokolaadikook retsept

Tutvustame ainulaadset ja maitsvat suvikõrvitsa šokolaadikooki. Jah, te kuulsite õigesti! See kook ühendab endas šokolaadi rikkaliku ja sametise tekstuuri ning suvikõrvitsa õrna maitse, et luua dekadentne maiuspala, mis paneb teie maitsemeeled tantsima. See kook on imeliselt šokolaadine, rikkalik ja tihe, seda tänu 70% tõelisele šokolaadile ja naturaalsele kakaopulbrile. Jahvatatud mandlid, vahustatud munad ja suhkur hoiavad kooki põhimõtteliselt koos, samal ajal kui munapüree koos sulatatud või lisamisega annavad talle iseloomuliku rikkaliku ja niiske tekstuuri.

Suvikõrvitsa šokolaadikook

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 30 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour
Aeg kokku: 1 hour 30 minutes

Vajaminevad tarvikud

KOOGIVORM LAHTIKAIV O 20CM H 7.5CM 1
1 Koogivorm (20 cm läbimõõduga) (Sooduskood: PARIMADRETSEPTID3)

Koostisosad 

  • 100 g võid
  • 225 g suvikõrvitsat (keedetud ja püreestatud)
  • 3 suurt muna
  • 100 g tuhksuhkrut
  • 110 g 70% šokolaadi
  • 80 g jahvatatud mandleid
  • 1 spl kakaopulbrit
  • tuhksuhkrut (kaunistamiseks)

Valmistamine

  1. Vooderdage 20 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga. Kuumutage ahi 180 kraadini.
  2. Peske suvikõrvits ning torgake varrega sisse augud ja asetage kuumakindlale taldrikule. Katke kaanega ja küpsetage mikrolaineahjus 8 minutit või kuni viljaliha on pehme.
  3. Laske suvikõrvitsal jahtuda, seejärel lõigake pooleks ja kühveldage pehme viljaliha välja. Blenderdage köögikombainis või elektrilises blenderis ühtlaseks püreeks. Asetage kõrvale.
  4. Vahustage kausis munad suhkruga heledaks vahuks.
  5. Sulatage šokolaad ja või vesivannil või mikrolaineahjus. Laske jahtuda.
  6. Kasutades suurt metalllusikat segage ettevaatlikult munasegule.
  7. Sõeluge sisse kakaopulber ja jahvatatud mandlid ning segage ettevaatlikult läbi. Kõige lõpuks lisage suvikõrvitsapüree. Ettevaatust, et mitte üle segada!
  8. Kallake segu ettevalmistatud koogivormi ja küpsetage ahjus umbes 45 minutit või kuni see on kõva ja keskele pistetud hambatikk tuleb puhtalt välja.
  9. Kooki on kõige parem vormis jahtuda, sest see on õrn ja mureneva struktuuriga ning võib liigse liigutamise korral puruneda või praguneda.
  10. Kui kook on jahtunud, keerake see serveerimistaldrikule, eemaldage paberist vooder ja serveerige tuhksuhkru, vanillijäätise või vaniljekreemiga.

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Šokolaadikoogid

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia