Suvikõrvitsa šokolaadikook (retsept)

Suvikõrvitsa šokolaadikook retsept

Tutvustame ainulaadset ja maitsvat suvikõrvitsa šokolaadikooki. Jah, te kuulsite õigesti! See kook ühendab endas šokolaadi rikkaliku ja sametise tekstuuri ning suvikõrvitsa õrna maitse, et luua dekadentne maiuspala, mis paneb teie maitsemeeled tantsima. See kook on imeliselt šokolaadine, rikkalik ja tihe, seda tänu 70% tõelisele šokolaadile ja naturaalsele kakaopulbrile. Jahvatatud mandlid, vahustatud munad ja suhkur hoiavad kooki põhimõtteliselt koos, samal ajal kui munapüree koos sulatatud või lisamisega annavad talle iseloomuliku rikkaliku ja niiske tekstuuri.

RaskusasteKerge

PortsionKogus
Valmistamise aeg30 minutitKüpsetusaeg1 tundAeg kokku1 tund 30 minutit

Koostisained:


 100 g võid
 225 g suvikõrvitsat (keedetud ja püreestatud)
 3 suurt muna
 100 g tuhksuhkrut
 110 g 70% šokolaadi
 80 g jahvatatud mandleid
 1 spl kakaopulbrit
 tuhksuhkrut (kaunistamiseks)

Valmistamine:


1

Vooderdage 20 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga. Kuumutage ahi 180 kraadini.

2

Peske suvikõrvits ning torgake varrega sisse augud ja asetage kuumakindlale taldrikule. Katke kaanega ja küpsetage mikrolaineahjus 8 minutit või kuni viljaliha on pehme.

3

Laske suvikõrvitsal jahtuda, seejärel lõigake pooleks ja kühveldage pehme viljaliha välja. Blenderdage köögikombainis või elektrilises blenderis ühtlaseks püreeks. Asetage kõrvale.

4

Vahustage kausis munad suhkruga heledaks vahuks.

5

Sulatage šokolaad ja või vesivannil või mikrolaineahjus. Laske jahtuda.

6

Kasutades suurt metalllusikat segage ettevaatlikult munasegule.

7

Sõeluge sisse kakaopulber ja jahvatatud mandlid ning segage ettevaatlikult läbi. Kõige lõpuks lisage suvikõrvitsapüree. Ettevaatust, et mitte üle segada!

8

Kallake segu ettevalmistatud koogivormi ja küpsetage ahjus umbes 45 minutit või kuni see on kõva ja keskele pistetud hambatikk tuleb puhtalt välja.

9

Kooki on kõige parem vormis jahtuda, sest see on õrn ja mureneva struktuuriga ning võib liigse liigutamise korral puruneda või praguneda.

10

Kui kook on jahtunud, keerake see serveerimistaldrikule, eemaldage paberist vooder ja serveerige tuhksuhkru, vanillijäätise või vaniljekreemiga.

koostisained

 100 g võid
 225 g suvikõrvitsat (keedetud ja püreestatud)
 3 suurt muna
 100 g tuhksuhkrut
 110 g 70% šokolaadi
 80 g jahvatatud mandleid
 1 spl kakaopulbrit
 tuhksuhkrut (kaunistamiseks)

Juhised

1

Vooderdage 20 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga. Kuumutage ahi 180 kraadini.

2

Peske suvikõrvits ning torgake varrega sisse augud ja asetage kuumakindlale taldrikule. Katke kaanega ja küpsetage mikrolaineahjus 8 minutit või kuni viljaliha on pehme.

3

Laske suvikõrvitsal jahtuda, seejärel lõigake pooleks ja kühveldage pehme viljaliha välja. Blenderdage köögikombainis või elektrilises blenderis ühtlaseks püreeks. Asetage kõrvale.

4

Vahustage kausis munad suhkruga heledaks vahuks.

5

Sulatage šokolaad ja või vesivannil või mikrolaineahjus. Laske jahtuda.

6

Kasutades suurt metalllusikat segage ettevaatlikult munasegule.

7

Sõeluge sisse kakaopulber ja jahvatatud mandlid ning segage ettevaatlikult läbi. Kõige lõpuks lisage suvikõrvitsapüree. Ettevaatust, et mitte üle segada!

8

Kallake segu ettevalmistatud koogivormi ja küpsetage ahjus umbes 45 minutit või kuni see on kõva ja keskele pistetud hambatikk tuleb puhtalt välja.

9

Kooki on kõige parem vormis jahtuda, sest see on õrn ja mureneva struktuuriga ning võib liigse liigutamise korral puruneda või praguneda.

10

Kui kook on jahtunud, keerake see serveerimistaldrikule, eemaldage paberist vooder ja serveerige tuhksuhkru, vanillijäätise või vaniljekreemiga.

Suvikõrvitsa šokolaadikook