Ploomimoos (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 4.20 (5 häält)

Ploomimoos retsept

Teie ees on klassikaline ploomimoosi retsept, mis on täiuslikus tasakaalus magusast ja hapust. See moos on valmistatud magusatest, küpsetest ja mahlastest ploomidest nende hooaja kõrghetkel. Ploomimoos sobib ideaalselt kiireks hommikusöögiks röstsaia või küpsiste peale määrimiseks või mitmekülgseks koostisosaks teie lemmikretseptides. Miks peaksite leppima poest ostetud moosiga, kui saate ise kodus maitsvat moosi valmistada? Proovige meie retsepti juba täna ja tundke erinevust! See on parim viis selle maitsva luuvilja säilitamiseks ja nautimiseks kogu järgnevate kuude jooksul.

Ploomimoos

Keskmine hinnang: 4.20 (5 häält)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 30 minutes
Küpsetusaeg: 40 minutes
Aeg kokku: 1 hour 10 minutes
Portsionit: 11
Kalorid: 612kcal

Vajaminevad tarvikud

Köögitermomeeter
Köögitermomeeter (Sooduskood: PARIMADRETSEPTID3)

Koostisosad 

  • 2 kg ploome
  • 125 ml vett
  • 1,5 kg suhkrut
  • 30 ml sidrunimahla

Valmistamine

Purkide steriliseerimine

  1. Purkide nõuetekohane steriliseerimine on oluline protsess, et eemaldada bakterid, mis võivad teie moosi rikkuda. Veenduge, et purgid on pestud nõudepesumasinas või käsitsi kuuma seebiveega ja seejärel hästi loputatud. Steriliseerige alati mõned purgid rohkem, kui te arvate, et vajate. Parem on liiga palju purke kui liiga vähe.
  2. Purkide steriliseerimiseks kuumutage ahi 130 kraadini. Asetage pestud purgid ja kaaned püsti asendis küpsetusplaadile ning kuumutage ahjus vähemalt 20 minutit. Seejärel eemaldage purgid ahjust ja täitke koheselt moosiga.
  3. NB! Kasutage purkide ahjust eemaldamiseks pakse ahjukindaid või purgiklambreid. Ärge asetage neid külmale pinnale, sest need võivad puruneda. Asetage purgid näiteks puidust lõikelauale, mis on kaetud käterätikuga.

Ploomimoosi valmistamine

  1. Asetage 2 taldrikut sügavkülma, et saaksite hiljem moosi konsistentsi kontrollida.
  2. Veenduge, et teie puuviljad on värskelt korjatud ja hea kvaliteediga. Vältige muljutud või üleküpsenud puuvilju. Ploomid sisaldavad pektiini, mis aitab moosi valmimisel. Kui puuviljad on vanemad, sisaldavad nad vähem pektiini.
  3. Peske ploomid ja eemaldage kivid ning kõik koledad kohad. Lõigake ploomid neljaks. Kui te ei soovi, et teie moosis oleks suuri tükke, lõigake ploomid kaheksandikeks.
  4. Asetage ploomid ja vesi suurde, laiapõhjalisse kastrulisse ning keetke madalal-keskmisel kuumusel keemiseni. Segage aeg-ajalt pika varrega puulusikaga.
  5. Katke pott kinni ja keetke, aeg-ajalt segades, 15-20 minutit, kuni ploomid on pehmed. Kui soovite, et moos ei oleks nii tükiline, võite selles etapis moosi saumiksriga segada.
  6. Lisage suhkur ja sidrunimahl ning kuumutage, kuni suhkur lahustub. NB! Kui teie kasutatavad puuviljad on veidi ebaküpsed ja üsna hapud, võib olla vaja kasutada võrdse kaaluga puuvilja ja suhkru suhet.
  7. NB! Ärge vähendage suhkru kogust. Kuigi suhkur magustab puuvilju, toimib see ka säilitusainena ja aitab moosil taheneda. Kui te vähendate suhkrukogust, ei pruugi teie moos olla säilivuselt stabiilne ning võib hallitama minna.
  8. Kui suhkur on täielikult lahustunud suurendage kuumust ja keetke veel 5-15 minutit. Siinkohal tuleb olla tähelepanelik, segage sageli, et moos põhja kinni ei jääks. Keetmisaeg sõltub teie poti suurusest ja kuumusest.
  9. Seejärel proovige moosi valmidust, asetades väike lusikatäis moosi külmale taldrikule ja lastes sellel minut aega jahtuda. Kui moos taheneb ja ei valgu kallutamisel laiali, on see valmis. Kui see on veel vedel, jätkake keetmist ja katsetamist, kuni see saavutab soovitud konsistentsi.
  10. Teise võimalusena võite kasutada köögitermomeetrit. Moos on valmis, kui termomeeter jõuab 105 kraadini.
  11. Kui moos on valmis, võtke pott tulelt ja koorige lusikaga maha mistahes moosi pinnale tekkinud vaht.
  12. Laske moosil umbes 10 minutit seista, et puuviljad saaksid settida. See tagab, et kõik puuviljatükid jaotuvad ühtlaselt kogu moosis. Ilma seismata tõusevad puuviljad purgi ülaossa.
  13. Kallake moos kuumana steriliseeritud purkidesse, jättes purgi ülaossa veidi ruumi. Pühkige purgi ääred puhta, niiske lapiga ja sulgege kaanega. NB! Moos on ikka veel vedel, kui te seda purkidesse kallate. Täielik tahenemine võib võtta kuni 48 tundi.
  14. Töödelge purke 10 minutit keevas veevannis, et tagada nõuetekohane pitseerimine. Võtke purgid veevannist välja ja laske täielikult jahtuda.
  15. Säilitage moosi jahedas ja pimedas kohas.

Toitumisalane teave

Portsioni suurus: 250gKalorid: 612kcalSüsivesikud: 157gValgud: 1gRasvad: 1gKüllastunud rasvhapped: 1gKiudained: 3gSugar: 154g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Moosid ja hoidised

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Portsioni suurus
     
    250 g
    Kalorid
    612
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    1
    g
    2
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    1
    g
    6
    %
    Süsivesikud
     
    157
    g
    52
    %
    Kiudained
     
    3
    g
    13
    %
    Sugar
     
    154
    g
    171
    %
    Valgud
     
    1
    g
    2
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.