Suvikõrvitsa salat (retsept)

Viimati uuendatud: 19/09/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Suvikõrvitsa salat retsept

See suvikõrvitsasalat on üks eriti lihtne ja kerge roog koos hapuka sidrunivinegretiga. See on ehtne näide lihtsast ja ilusast roast. Vaatamata sellele on see ka väga maitseküllane ja kõhule kerge.

See retsept on taaskord üks suurepärane idee kasutada ära aiast saadud suvikõrvitsad, mis on suvel eriti hea ja värske eine või lisand argiroogadele. See suvikõrvitsa salat näeb ette, et suvikõrvitsast viilutatakse õhukesed viilud, mis koos teiste lisanditega ja isetehtud sidrunivinegretiga annavad suurepärase ilusa koosluse.

Isetehtud sidrunivinegrett sobib sellele salatile ideaalselt. Seda on imelihtne valmistada ning see valmib vaid mõne minutiga. Lisage sidrunimahlale ja oliiviõlile juurde oma lemmikmaitseained ja veidi mett ning saate väga mõnusa ja suvise kastme, mis sobib paljudele erinevatele salatitele.

Suvikõrvitsa salat

See suvikõrvitsa salat on mõnus ja värske suvine toorsalat, mida on imelihtne valmistada ning on ka silmale ilu pakkuv. Valmib vähem kui 10 minutiga!
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Aeg kokku: 10 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 224kcal

Koostisosad 

Salat

  • 3 keskmist suvikõrvitsat
  • 35 g röstitud piiniapähkleid
  • 1 spl hakitud murulauku
  • 1 peotäis basiilikut
  • 2 spl riivitud parmesani
  • soola ja pipart maitsestamiseks

Sidruni vinegrett

  • 60 ml sidrunimahla
  • 1 riivitud küüslauguküüs
  • 1 tl Dijoni sinepit
  • ¼ tl soola
  • ¼ tl musta pipart
  • ½ tl mett
  • 60 ml oliiviõli
  • ½ tl kuivatatud tüümiani

Valmistamine

Sidruni vinegrett

  1. Segage väikses kausis kokku sidrunimahl, küüslauk, sinep, sool, pipar ja mesi.
  2. Lisage juurde oliiviõli ja vispeldage segu, kuni see on emulgeerunud. Maitsestage tüümiani ja soovi korral veel soola ja pipraga.

Salat

  1. Viilutage köögiviljalõikuriga suvikõrvitsast õhukesed ribad suurde kaussi.
  2. Lisage juurde sidruni vinegrett ning segage läbi. Asetage salat serveerimisnõule.
  3. Puistake peale piiniapähkleid, murulauku ja veidi parmesani juustu. Niristage peale soovi korral veel sidruni vinegretti.

Toitumisalane teave

Kalorid: 224kcalSüsivesikud: 8gValgud: 4gRasvad: 21gKüllastunud rasvhapped: 3gKolesterool: 2mgSool: 225mgPotassium: 468mgKiudained: 2gSugar: 5gA-Vitamiin: 385IUC-Vitamiin: 33mgKaltsium: 55mgRaud: 1mgMagneesium: 52mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Salatid

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    224
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    21
    g
    32
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    3
    g
    19
    %
    Kolesterool
     
    2
    mg
    1
    %
    Sool
     
    225
    mg
    10
    %
    Potassium
     
    468
    mg
    13
    %
    Süsivesikud
     
    8
    g
    3
    %
    Kiudained
     
    2
    g
    8
    %
    Sugar
     
    5
    g
    6
    %
    Valgud
     
    4
    g
    8
    %
    A-Vitamiin
     
    385
    IU
    8
    %
    C-Vitamiin
     
    33
    mg
    40
    %
    Kaltsium
     
    55
    mg
    6
    %
    Raud
     
    1
    mg
    6
    %
    Magneesium
     
    52
    mg
    13
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.