Sidruni-mustikaruudud (retsept)

Sidruni-mustikaruudud retsept

Need maitsvad sidruni-mustikaruudud valmivad kiiresti ning kõik koostisosad on teie köögis olemas. P.S. Kui armastate rohkem hapukat kooki, võite glasuuris sidrunimahla kogust kahekordistada.

RaskusasteKeskmine

PortsionKogused
Valmistamise aeg25 minutitKüpsetusaeg40 minutitAeg kokku1 tund 20 minutit

Koostisained:


Kook
 170 g magedat võid
 60 g valget šokolaadi (peeneks hakitud)
 210 g helepruuni suhkrut
 2 spl värsket sidrunimahla
 1 tl sidrunikoor
 ½ tl Koššer soola
 1 suur muna
 1 suur munakollane
 1 tl vaniljeekstrakti
 240 g nisujahu
 150 g värskeid mustikaid
Sidruniglasuur
 85 g tuhksuhkrut (sõelutud)
 4 tl värsket sidrunimahla

Valmistamine:


1

Eelkuumutage ahi 175 kraadini. Vooderdage 23 cm ruudukujuline koogivorm küpsetuspaberiga.

2

Sulatage või väikeses potis keskmisel kuumusel. Lisage valge šokolaad ja kuumutage pidevalt segades kuniks šokolaad on täielikult sulanud ning võiga segunenud.

3

Valage segu suurde kaussi ning vispeldage sisse pruun suhkur, sidrunimahl, vahukoor ja sool. Kui segu on ühtlane segage hulka muna, munakollane ja vaniljeessents.

4

Lisage juurde jahu ja mustikad ning segage ettevaatlikult kuniks on moodustunud ühtlane tainas.

5

Valage tainas ettevalmistatud koogivormi ning siluge ühtlaseks.

6

Küpsetage eelsoojendatud ahjus 35-40 minutit või kuni kook on kenasti kuldpruun.

7

Laske koogil vormi sees vähemalt 15 minutit jahtuda ning seejärel tõstke küpsetuspaberiga koos vormist välja.

8

Glasuuri valmistamiseks segage väikeses kausis omavahel tuhksuhkur ja sidrunimahl. Katke kook glasuuriga ning lõigake 9ks ruuduks. Serveerige kohe.

koostisained

Kook
 170 g magedat võid
 60 g valget šokolaadi (peeneks hakitud)
 210 g helepruuni suhkrut
 2 spl värsket sidrunimahla
 1 tl sidrunikoor
 ½ tl Koššer soola
 1 suur muna
 1 suur munakollane
 1 tl vaniljeekstrakti
 240 g nisujahu
 150 g värskeid mustikaid
Sidruniglasuur
 85 g tuhksuhkrut (sõelutud)
 4 tl värsket sidrunimahla

Juhised

1

Eelkuumutage ahi 175 kraadini. Vooderdage 23 cm ruudukujuline koogivorm küpsetuspaberiga.

2

Sulatage või väikeses potis keskmisel kuumusel. Lisage valge šokolaad ja kuumutage pidevalt segades kuniks šokolaad on täielikult sulanud ning võiga segunenud.

3

Valage segu suurde kaussi ning vispeldage sisse pruun suhkur, sidrunimahl, vahukoor ja sool. Kui segu on ühtlane segage hulka muna, munakollane ja vaniljeessents.

4

Lisage juurde jahu ja mustikad ning segage ettevaatlikult kuniks on moodustunud ühtlane tainas.

5

Valage tainas ettevalmistatud koogivormi ning siluge ühtlaseks.

6

Küpsetage eelsoojendatud ahjus 35-40 minutit või kuni kook on kenasti kuldpruun.

7

Laske koogil vormi sees vähemalt 15 minutit jahtuda ning seejärel tõstke küpsetuspaberiga koos vormist välja.

8

Glasuuri valmistamiseks segage väikeses kausis omavahel tuhksuhkur ja sidrunimahl. Katke kook glasuuriga ning lõigake 9ks ruuduks. Serveerige kohe.

Sidruni-mustikaruudud