Hapupiima pannkoogid (retsept)

Viimati uuendatud: 03/01/2024
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Hapupiima pannkoogid retsept

Siin on üks äge hommikusöögi idee: klassikalised hapupiima pannkoogid! Hea ja lihtne retsept õpetab, kuidas täiesti nullist teha maitsvaid hapupiimaga pannkooke, mis on paksud, kohevad ja valmivad vähem kui 15 minutiga!

Liiga tihti valivad inimesed sageli poest valmis pannkoogisegu, millest pannkooke valmistada, kuid need pole üldse nii maitsvad, kui ise nullist tehtud. Siin on teile imelihtne ja lollikindel pannkoogiretsept, kus kasutatakse hapupiima, mis teeb need eriti mahlakaks ja maitsvaks.

Kui te aga hapupiima nende pannkookide jaoks ei leia, on võimalik ka see asendada järgmise kombinatsiooniga: piim, äädikas ja sidrunimahl. Alternatiivina segage kokku 2spl äädikat või sidrunimahla koos 540 ml piimaga, segage läbi ja lisage tainale. Kuna segu on palju vedelam, ei pruugi te saada mõnusaid pakse pannkooke, mis tulevad, kasutades õiget hapupiima.

Kui teie pannkoogid ei tule paksud ja kohevad, võib asi olla ka taina ülesegamises. Sellest tulenevalt võivad pannkoogid ka üsna kummise tekstuuriga tulla. Seega ärge segage oma tainast üle! Proovige lusika või labidaga vaid ettevaatlikult segada ainult seni, kuni näete, et segu on ühtlane.

Samuti võite julgelt lisada oma pannkoogitainale ka marju, nt musikaid või ka šokolaaditükke. Neid on parim lisada juurde siis, kui tainas on umbes segamisega poole peal, et vältida taina hilisemat ülesegamist.

Hapupiima pannkoogid

Kohevad ja paksud hapupiima pannkoogid on parim hommikusöögi idee ning väga lihtne valmistada!
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 5 minutes
Aeg kokku: 15 minutes
Portsionit: 8 pannkooki
Kalorid: 244kcal

Koostisosad 

  • 250 g nisujahu
  • 3 spl suhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl söögisoodat
  • ½ tl soola
  • 530 ml hapupiima
  • 2 suurt muna
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 60 g sulatatud võid

Valmistamine

  1. Segage suures kausis kokku jahu, suhkur, küpsetuspulber, söögisooda ja sool.
  2. Segage eraldi kausis kokku hapupiim, munad ja vanilliekstrakt.
  3. Valage aeglaselt sulatatud või hapupiima segusse ning segage läbi.
  4. Valage vedelad koostisosad juurde jahusegule ning segage ettevaatlikult, kuni saate ühtlase taina.
  5. Valage pannile veidi õli ning kuumutage keskmisel kuumusel. Valage pannile pannkoogi tainast (u 100-150 ml).
  6. Praadige, kuni ääred on küpsenud ja mullid hakkavad lõhkema. Keerake ettevaatlikult pannkook ümber ning praadige veel mõni minut, kuni mõlemalt poolt kuldpruun. Korrake sama ülejäänud tainaga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 244kcalSüsivesikud: 32gValgud: 7gRasvad: 10gKüllastunud rasvhapped: 6gKolesterool: 64mgSool: 481mgPotassium: 142mgKiudained: 1gSugar: 8gA-Vitamiin: 358IUKaltsium: 158mgRaud: 2mgMagneesium: 15mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Koogid ja keeksid

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    244
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    10
    g
    15
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    6
    g
    38
    %
    Kolesterool
     
    64
    mg
    21
    %
    Sool
     
    481
    mg
    21
    %
    Potassium
     
    142
    mg
    4
    %
    Süsivesikud
     
    32
    g
    11
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    8
    g
    9
    %
    Valgud
     
    7
    g
    14
    %
    A-Vitamiin
     
    358
    IU
    7
    %
    Kaltsium
     
    158
    mg
    16
    %
    Raud
     
    2
    mg
    11
    %
    Magneesium
     
    15
    mg
    4
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.