Kreemjas lillkapsa püreesupp (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Kreemjas lillkapsa püreesupp retsept

Otsite suppi, mis oleks nii lihtne, tervislik kui ka maitsev? See kreemjas lillkapsa püreesupp on parim! Röstitud lillkapsas muudab selle maitse hämmastavaks ja väike kogus võid (koore asemel) muudab selle luksuslikult kreemjaks. See sametiselt pehme tekstuuriga supp on populaarne nii köögiviljasõprade kui ka lihasööjate seas. Seega haarake lusikas ja valmistuge nautima selle imelise supi igat suutäit!

Kreemjas lillkapsa püreesupp

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 55 minutes
Aeg kokku: 1 hour 10 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 226kcal

Koostisosad 

  • 1 suur pea lillkapsast
  • 3 spl ekstra-neitsioliiviõli
  • 1 näputäis peent meresoola
  • 1 keskmine punane sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 950 ml köögiviljapuljongit
  • 30 g soolata võid
  • 1 spl värsket sidrunimahla
  • ¼ tl jahvatatud muskaatpähklit
  • 2 spl hakitud värsket lehtpeterselli, murulauku ja/või rohelist sibulat

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 220 kraadini. Soovi korral vooderdage suur, ääristatud küpsetusplaat küpsetuspaberiga, et seda oleks lihtsam puhastada.
  2. Tükeldage lillkapsas väiksemateks tükkideks ja laotage ühtlaselt küpsetusplaadile. Piserdage peale 2 spl oliiviõli ja puistage soolaga kergelt üle. Küpsetage 25-35 minutit, aeg-ajalt lillkapsaid segades, kuni lillkapsas on pehme ja servadest kergelt karamelliseerunud.
  3. Kui lillkapsas on peaaegu valmis, soojendage ülejäänud 1 spl oliiviõli supipotis keskmisel kuumusel. Lisage sibul ja 1/4 tl soola. Keetke, aeg-ajalt segades, 5-7 minutit, kuni sibul on pehmenenud ja muutub läbikumavaks.
  4. Lisage küüslauk ja küpsetage pidevalt segades umbes 30 sekundit, seejärel lisage puljong.
  5. Jätke mõned ilusaimad röstitud lillkapsatükid garneeringuks. Seejärel tõstke ülejäänud lillkapsas potti.
  6. Suurendage kuumust keskmiselt kõrgele ja laske segul keema tõusta. Seejärel vähendage kuumust madalale ja keetke, aeg-ajalt segades, 20 minutit, et anda aega supi maitsetel sulanduda.
  7. Kui supp on keenud, võtke pott tulelt ja laske paar minutit jahtuda. Seejärel valage kuum supp ettevaatlikult blenderisse. NB! Ärge täitke üle maksimaalse joone, muidu võib supp üle voolata. Vajadusel töötage partiidena!
  8. Lisage või ja blenderdage supp ühtlaseks.
  9. Seejärel lisage sidrunimahl ja muskaatpähkel ning segage uuesti. Lisage veel maitse järgi soola. NB! See supp maitseb hämmastavalt, kui see on korralikult soolatud! Võite ka veidi rohkem sidrunimahla lisada, kui supp vajab rohkem särtsu. Segage uuesti läbi.
  10. Valage supp kaussidesse ja kaunistage röstitud lillkapsa ja hakitud peterselli, rohelise sibula ja/või murulauguga.
  11. See supp säilib külmkapis õhukindlalt suletuna umbes neli päeva ning sügavkülmas mitu kuud.

Toitumisalane teave

Kalorid: 226kcalSüsivesikud: 18gValgud: 5gRasvad: 17gKüllastunud rasvhapped: 5gKolesterool: 15mgSool: 1021mgKiudained: 5gSugar: 8g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Supid

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    226
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    17
    g
    26
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    5
    g
    31
    %
    Kolesterool
     
    15
    mg
    5
    %
    Sool
     
    1021
    mg
    44
    %
    Süsivesikud
     
    18
    g
    6
    %
    Kiudained
     
    5
    g
    21
    %
    Sugar
     
    8
    g
    9
    %
    Valgud
     
    5
    g
    10
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.