Kinoa salat (retsept)

Kinoa salat retsept

Kinoa salat on tervislik ja maitsev roog, mis sobib ideaalselt lõunasöögiks, õhtusöögiks või isegi lisandiks. See mitmekülgne salat on valmistatud valgurikkast kinoast, mis on täis olulisi toitaineid, vitamiine ja mineraalaineid. Samuti on hulka segatud värvilised köögiviljad, nagu tomatid, kurk, paprika, porgand ja punane sibul, mis annavad nii maitset kui ka tekstuuri. Kõige lõpuks on salat viimistletud maitsva ning särava sidruni- ja maitsetaimede kastmega.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg25 minutitAeg kokku25 minutit

Koostisained:


Salat
 650 g keedetud kinoat (jahutatud)
 ½ suurt punast paprikat (kuubikuteks lõigatud)
 ½ suurt kollast paprikat (kuubikuteks lõigatud)
 240 kurgi (kuubikuteks lõigatud)
 220 kirsstomateid (poolitatud)
 1 keskmise suurusega porgand (riivitud)
 25 hakitud punast sibulat
 400 g kikerherneid
Kaste
 80 ml oliiviõli
 3 spl värskelt pressitud sidrunimahla
 2 spl veiniäädikat
 10 g hakitud värsket peterselli
 5 g hakitud värsket koriandrit
 2 küüslauguküünt
 soola maitse järgi

Valmistamine:


1

Röstige punane ja kollane paprika otse gaasipliidi tulel või praeahju all, kuni see on pealt kergelt söestunud. Asetage kaanega anumasse ja laske 10 minutit puhata, misjärel koorige, eemaldage südamik ja seemned ning tükeldage. (NB! Soovi korral võite selle sammu vahele jätta ning kasutada värsket paprikat).

2

Kastme valmistamiseks segage kausis kokku oliiviõli, sidrunimahl, punase veini äädikas, petersell, koriander, küüslauk ja sool.

3

Valage suurde kaussi kokku kinoa, tükeldatud paprika, kurk, tomat, porgand, sibul ja kikerherned. Lisage kaste ning segage korralikult läbi.

4

Parima tulemuse saavutamiseks serveerige võimalusel vähemalt 4 tunni jooksul. Kuni serveerimiseni hoidke salatit jahutatult!

koostisained

Salat
 650 g keedetud kinoat (jahutatud)
 ½ suurt punast paprikat (kuubikuteks lõigatud)
 ½ suurt kollast paprikat (kuubikuteks lõigatud)
 240 kurgi (kuubikuteks lõigatud)
 220 kirsstomateid (poolitatud)
 1 keskmise suurusega porgand (riivitud)
 25 hakitud punast sibulat
 400 g kikerherneid
Kaste
 80 ml oliiviõli
 3 spl värskelt pressitud sidrunimahla
 2 spl veiniäädikat
 10 g hakitud värsket peterselli
 5 g hakitud värsket koriandrit
 2 küüslauguküünt
 soola maitse järgi

Juhised

1

Röstige punane ja kollane paprika otse gaasipliidi tulel või praeahju all, kuni see on pealt kergelt söestunud. Asetage kaanega anumasse ja laske 10 minutit puhata, misjärel koorige, eemaldage südamik ja seemned ning tükeldage. (NB! Soovi korral võite selle sammu vahele jätta ning kasutada värsket paprikat).

2

Kastme valmistamiseks segage kausis kokku oliiviõli, sidrunimahl, punase veini äädikas, petersell, koriander, küüslauk ja sool.

3

Valage suurde kaussi kokku kinoa, tükeldatud paprika, kurk, tomat, porgand, sibul ja kikerherned. Lisage kaste ning segage korralikult läbi.

4

Parima tulemuse saavutamiseks serveerige võimalusel vähemalt 4 tunni jooksul. Kuni serveerimiseni hoidke salatit jahutatult!

Kinoa salat