Šašlõkk sealihast (retsept)

Šašlõkk sealihast retsept

Olge valmis grill süütama ja oma maitsemeeli ahvatlema nende suussulavate grillitud šašlõkivarrastega! Õrnad mahlakad sea sisefilee tükid on maitsestatud mõnusa maitseküllase marinaadiga ning grillitud koos kollase või punase sibulaga. See šašlõkk sealihast valmib kiiresti ja lihtsalt ning sobib ideaalselt teie järgmiseks grillõhtuks.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg4 tundiKüpsetusaeg10 minutitAeg kokku4 tundi 10 minutit

Koostisained:


 1200 g sea sisefileed
 1 spl itaalia maitseaineid
 1 ½ tl meresoola
 ½ tl küüslaugupulbrit
 ½ tl musta pipart
 2 spl oliiviõli
 1 suur sibul
 1 spl värsket peterselli kaunistuseks (valikuline)

Valmistamine:


1

Segage suures kausis (või ziplokk-kotis) omavahel kokku itaalia maitseained, sool, küüslaugupulber, must pipar ja oliiviõli ning segage, kuni see on hästi segunenud.

2

Lisage sibula- ja sea sisefilee tükid ning segage korralikult läbi.

3

Katke kauss kaanega või sulgege ziplokk-kott ja tõstke marinaadis liha külmkappi vähemalt 4 tunniks kuni üleöö marineerima.

4

Kui liha on marineerinud, lükake see vaheldumisi koos sibulatükkidega läbi varraste. NB! Selleks, et liha ja sibulad ühtlaselt pruunistuksid, peaksid liha ja sibulad varrastel justkui kokku puutuma, mitte üksteise otsa surutud olema.

5

Laske varrastel enne grillile asetamist umbes 30 minutit toatemperatuuril seista.

6

Kuumutage grill keskmisele/kõrgele kuumusele (ca 200 kraadi) ning küpsetage vardaid umbes 8-10 minutit vahepeal külge keerates.

7

Laske varrastel enne serveerimist 3 minutit puhata.

koostisained

 1200 g sea sisefileed
 1 spl itaalia maitseaineid
 1 ½ tl meresoola
 ½ tl küüslaugupulbrit
 ½ tl musta pipart
 2 spl oliiviõli
 1 suur sibul
 1 spl värsket peterselli kaunistuseks (valikuline)

Juhised

1

Segage suures kausis (või ziplokk-kotis) omavahel kokku itaalia maitseained, sool, küüslaugupulber, must pipar ja oliiviõli ning segage, kuni see on hästi segunenud.

2

Lisage sibula- ja sea sisefilee tükid ning segage korralikult läbi.

3

Katke kauss kaanega või sulgege ziplokk-kott ja tõstke marinaadis liha külmkappi vähemalt 4 tunniks kuni üleöö marineerima.

4

Kui liha on marineerinud, lükake see vaheldumisi koos sibulatükkidega läbi varraste. NB! Selleks, et liha ja sibulad ühtlaselt pruunistuksid, peaksid liha ja sibulad varrastel justkui kokku puutuma, mitte üksteise otsa surutud olema.

5

Laske varrastel enne grillile asetamist umbes 30 minutit toatemperatuuril seista.

6

Kuumutage grill keskmisele/kõrgele kuumusele (ca 200 kraadi) ning küpsetage vardaid umbes 8-10 minutit vahepeal külge keerates.

7

Laske varrastel enne serveerimist 3 minutit puhata.

Šašlõkk sealihast