Kas on külmal talveõhtul midagi hubasemat kui kausitäis kuuma ja maitsvat prantsuse sibulasuppi? Eriti, kui supil on peal kuldseks röstitud juustuga kaetud baguette viil?
Kaks olulist koostisosa
Heas prantsuse sibulasupis on kaks olulise tähtsusega koostisosa. Esimene on hea puljong. Teie supp on ainult nii hea, kui hea on teie puljong. Traditsiooniliselt kasutatakse veiseliha puljongit, kuid vahel on head veisepuljongit raske leida või siis kallis ise valmistada. Soovi korral võite ka puljongist pool asendada kanapuljongiga – nii nagu teile rohkem meeldib.
Teine oluline koostisosa on korralikult karamelliseeritud sibulad. See nõuab aga palju aega ning kannatlikkust. Sibulate karamelliseerimine võtab selle retsepti puhul lõviosa ajast – vähemalt 40 minutit. Mida rohkem on sibulad karamelliseerunud, seda rammusam ja aromaatsem on ka supp.
Alternatiivsed koostisosad
Selles retseptis kasutatakse valget kuiva veini ning soovikorral ka brändit. Kui te eelistate supis alkoholi mitte kasutada, siis võib need lihtsalt ära jätta ja supp tuleb siiski väga maitsev. Sama kehtib ka juustuga, mis on röstitud saiaviilu peal. Kuigi siin retseptis kasutatakse klassikaliselt prantsuse sibulasupi juurde käivat Gruyere riivjuustu, võite julgelt selle asendada ka muu meelepärase juustuga, nagu näiteks: Gouda, Šveitsi, Fontina või isegi Mozzarella juustuga.
Säilitamine
Suppi võite julgelt säilitada (ilma saiaviiluta) õhukindlas konteineris külmikus 3-4 päeva. Uuesti tarbimiseks kuumutage supp potis ning laske sellel korraks keema minna. Saiaviilud on parimad siis, kui neid värskelt valmistada. Suppi võib ka kuni 3 kuud sügavkülmutada ning siis uuesti külmikus üles sulata ja pliidil üles soojendada.
Prantsuse sibulasupp
Soe, hubane ja maitseküllane prantsuse sibulasupp valmib rikkaliku veisepuljongi ja karamelliseeritud sibulatega. Eriti märkimisväärseks teeb selle supi mõnus röstitud juustune sai.
Koorige ja viilutage sibulad õhukesteks viiludeks.
Kuumutage 3 spl oliiviõli suurel pannil. Lisage sibulad ning praadige 15-20 minutit. Keerake kuumus kõrgeks ning lisage juurde ülejäänud oliiviõli ja või ning segage pidevalt 20-40 minutit kuni sibulad hakkavad pruunistuma.
Lisage juurde suhkur ja sool ning praadige veel 10-15 min, kuni sibulad on kuldpruunid.
Lisage juurde purustatud küüslauk ning praadige veel 1 minut.
Valage sibulatele juurde valge vein ning kuumutage segu pidevalt segades.
Lisage juurde puljong, loorberilehed ja tüümian. Laske segul keema tõusta ning keetke madalal kuumusel kaane all umbes 30 minutit.
Maitsestage soovi korral soola ja pipraga ning lisage juurde brändi. Eemaldage loorberilehed.
Kui supp keeb, eelsoojendage ahi 230 kraadini. Lõigake pikast saiast viilud ning määrige mõlemalt poolt kergelt oliiviõliga. Asetage viilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Asetage saiaviilud ahju ning röstige 5-7 minutit, kuni need on kergelt pruunid.
Võtke saiaviilud ahjust ning raputage neile peale Gruyere ja parmesani juustu. Asetage tagasi ahju ning küpsetage kuni juust on sulanud ja kergelt saiad kaunilt kuldpruunid.
Serveerimiseks tõstke kaussi valminud supp ning asetage peale üks juustune saiaviil.
* Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.
Küpsiste nõusoleku haldamine
Parima kasutuskogemuse pakkumiseks kasutame selliseid tehnoloogiaid nagu küpsised, et salvestada ja/või pääseda ligi seadme andmetele. Nende tehnoloogiatega nõustumine võimaldab meil töödelda selliseid andmeid nagu sirvimiskäitumine või unikaalsed ID-d sellel saidil. Nõusoleku andmata jätmine või selle tühistamine võib mõjutada teatud funktsioone negatiivselt.
Funktsionaalne
Always active
Tehniline salvestamine või juurdepääs on rangelt vajalik seaduslikul eesmärgil, et võimaldada konkreetse teenuse kasutamist, mida tellija või kasutaja on selgesõnaliselt taotlenud, või ainuüksi elektroonilise sidevõrgu kaudu toimuva side edastamiseks.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistika
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Tehniline salvestamine või juurdepääs, mida kasutatakse ainult anonüümsetel statistilistel eesmärkidel. Ilma kohtukutse, internetiteenuse pakkuja vabatahtliku nõusoleku või kolmanda isiku täiendavate andmeteta ei saa ainuüksi sel eesmärgil salvestatud või välja otsitud teavet tavaliselt kasutada teie tuvastamiseks.
Turundus
Tehniline salvestamine või juurdepääs on vajalik selleks, et luua kasutaja profiilid reklaami saatmiseks või jälgida kasutajat veebilehel või mitmel veebilehel sarnastel turunduslikel eesmärkidel.