Prantsuse sibulasupp (retsept)

Viimati uuendatud: 17/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Prantsuse sibulasupp retsept

Kas on külmal talveõhtul midagi hubasemat kui kausitäis kuuma ja maitsvat prantsuse sibulasuppi? Eriti, kui supil on peal kuldseks röstitud juustuga kaetud baguette viil?

Kaks olulist koostisosa

Heas prantsuse sibulasupis on kaks olulise tähtsusega koostisosa. Esimene on hea puljong. Teie supp on ainult nii hea, kui hea on teie puljong. Traditsiooniliselt kasutatakse veiseliha puljongit, kuid vahel on head veisepuljongit raske leida või siis kallis ise valmistada. Soovi korral võite ka puljongist pool asendada kanapuljongiga – nii nagu teile rohkem meeldib.

Teine oluline koostisosa on korralikult karamelliseeritud sibulad. See nõuab aga palju aega ning kannatlikkust. Sibulate karamelliseerimine võtab selle retsepti puhul lõviosa ajast – vähemalt 40 minutit. Mida rohkem on sibulad karamelliseerunud, seda rammusam ja aromaatsem on ka supp.

Alternatiivsed koostisosad

Selles retseptis kasutatakse valget kuiva veini ning soovikorral ka brändit. Kui te eelistate supis alkoholi mitte kasutada, siis võib need lihtsalt ära jätta ja supp tuleb siiski väga maitsev. Sama kehtib ka juustuga, mis on röstitud saiaviilu peal. Kuigi siin retseptis kasutatakse klassikaliselt prantsuse sibulasupi juurde käivat Gruyere riivjuustu, võite julgelt selle asendada ka muu meelepärase juustuga, nagu näiteks: Gouda, Šveitsi, Fontina või isegi Mozzarella juustuga.

Säilitamine

Suppi võite julgelt säilitada (ilma saiaviiluta) õhukindlas konteineris külmikus 3-4 päeva. Uuesti tarbimiseks kuumutage supp potis ning laske sellel korraks keema minna. Saiaviilud on parimad siis, kui neid värskelt valmistada. Suppi võib ka kuni 3 kuud sügavkülmutada ning siis uuesti külmikus üles sulata ja pliidil üles soojendada.

Prantsuse sibulasupp

Soe, hubane ja maitseküllane prantsuse sibulasupp valmib rikkaliku veisepuljongi ja karamelliseeritud sibulatega. Eriti märkimisväärseks teeb selle supi mõnus röstitud juustune sai.
#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #ed9f16; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #ed9f16; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #ed9f16; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #ed9f16; }
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour
Aeg kokku: 1 hour 20 minutes
Portsionit: 5
Kalorid: 699kcal
Vältige ekraani pimedaks muutumist

Koostisosad 

  • 6 suurt sibulat
  • 4 spl ekstra-neitsioliiviõli
  • 2 spl võid
  • 1 tl suhkrut
  • soola
  • 2 purustatud küüslauguküünt
  • 2 l veiseliha puljongit
  • 100 ml kuiva valget veini
  • 2 loorberilehte
  • 1 tl värske tüümiani lehti
  • ½ tl musta pipart
  • 2 spl brändit valikuline
  • 8 viilu pikka saia või baguette'i
  • 1 ½ riivitud Gruyere juustu
  • parmesani juustu serveerimiseks

Valmistamine

  1. Koorige ja viilutage sibulad õhukesteks viiludeks.
  2. Kuumutage 3 spl oliiviõli suurel pannil. Lisage sibulad ning praadige 15-20 minutit. Keerake kuumus kõrgeks ning lisage juurde ülejäänud oliiviõli ja või ning segage pidevalt 20-40 minutit kuni sibulad hakkavad pruunistuma.
  3. Lisage juurde suhkur ja sool ning praadige veel 10-15 min, kuni sibulad on kuldpruunid.
  4. Lisage juurde purustatud küüslauk ning praadige veel 1 minut.
  5. Valage sibulatele juurde valge vein ning kuumutage segu pidevalt segades.
  6. Lisage juurde puljong, loorberilehed ja tüümian. Laske segul keema tõusta ning keetke madalal kuumusel kaane all umbes 30 minutit.
  7. Maitsestage soovi korral soola ja pipraga ning lisage juurde brändi. Eemaldage loorberilehed.
  8. Kui supp keeb, eelsoojendage ahi 230 kraadini. Lõigake pikast saiast viilud ning määrige mõlemalt poolt kergelt oliiviõliga. Asetage viilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  9. Asetage saiaviilud ahju ning röstige 5-7 minutit, kuni need on kergelt pruunid.
  10. Võtke saiaviilud ahjust ning raputage neile peale Gruyere ja parmesani juustu. Asetage tagasi ahju ning küpsetage kuni juust on sulanud ja kergelt saiad kaunilt kuldpruunid.
  11. Serveerimiseks tõstke kaussi valminud supp ning asetage peale üks juustune saiaviil.

Toitumisalane teave

Kalorid: 699kcalSüsivesikud: 84gValgud: 30gRasvad: 26gKüllastunud rasvhapped: 10gKolesterool: 43mgSool: 1727mgPotassium: 1000mgKiudained: 5gSugar: 14gC-Vitamiin: 8mgKaltsium: 424mgRaud: 6mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Supid

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    699
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    26
    g
    40
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    10
    g
    63
    %
    Kolesterool
     
    43
    mg
    14
    %
    Sool
     
    1727
    mg
    75
    %
    Potassium
     
    1000
    mg
    29
    %
    Süsivesikud
     
    84
    g
    28
    %
    Kiudained
     
    5
    g
    21
    %
    Sugar
     
    14
    g
    16
    %
    Valgud
     
    30
    g
    60
    %
    C-Vitamiin
     
    8
    mg
    10
    %
    Kaltsium
     
    424
    mg
    42
    %
    Raud
     
    6
    mg
    33
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.