Go Back
+ servings

Prantsuse sibulasupp

Soe, hubane ja maitseküllane prantsuse sibulasupp valmib rikkaliku veisepuljongi ja karamelliseeritud sibulatega. Eriti märkimisväärseks teeb selle supi mõnus röstitud juustune sai.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour
Aeg kokku: 1 hour 20 minutes
Portsionit: 5
Kalorid: 699kcal

Koostisosad 

  • 6 suurt sibulat
  • 4 spl ekstra-neitsioliiviõli
  • 2 spl võid
  • 1 tl suhkrut
  • soola
  • 2 purustatud küüslauguküünt
  • 2 l veiseliha puljongit
  • 100 ml kuiva valget veini
  • 2 loorberilehte
  • 1 tl värske tüümiani lehti
  • ½ tl musta pipart
  • 2 spl brändit valikuline
  • 8 viilu pikka saia või baguette'i
  • 1 ½ riivitud Gruyere juustu
  • parmesani juustu serveerimiseks

Valmistamine

  1. Koorige ja viilutage sibulad õhukesteks viiludeks.
  2. Kuumutage 3 spl oliiviõli suurel pannil. Lisage sibulad ning praadige 15-20 minutit. Keerake kuumus kõrgeks ning lisage juurde ülejäänud oliiviõli ja või ning segage pidevalt 20-40 minutit kuni sibulad hakkavad pruunistuma.
  3. Lisage juurde suhkur ja sool ning praadige veel 10-15 min, kuni sibulad on kuldpruunid.
  4. Lisage juurde purustatud küüslauk ning praadige veel 1 minut.
  5. Valage sibulatele juurde valge vein ning kuumutage segu pidevalt segades.
  6. Lisage juurde puljong, loorberilehed ja tüümian. Laske segul keema tõusta ning keetke madalal kuumusel kaane all umbes 30 minutit.
  7. Maitsestage soovi korral soola ja pipraga ning lisage juurde brändi. Eemaldage loorberilehed.
  8. Kui supp keeb, eelsoojendage ahi 230 kraadini. Lõigake pikast saiast viilud ning määrige mõlemalt poolt kergelt oliiviõliga. Asetage viilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  9. Asetage saiaviilud ahju ning röstige 5-7 minutit, kuni need on kergelt pruunid.
  10. Võtke saiaviilud ahjust ning raputage neile peale Gruyere ja parmesani juustu. Asetage tagasi ahju ning küpsetage kuni juust on sulanud ja kergelt saiad kaunilt kuldpruunid.
  11. Serveerimiseks tõstke kaussi valminud supp ning asetage peale üks juustune saiaviil.

Toitumisalane teave

Kalorid: 699kcalSüsivesikud: 84gValgud: 30gRasvad: 26gKüllastunud rasvhapped: 10gKolesterool: 43mgSool: 1727mgPotassium: 1000mgKiudained: 5gSugar: 14gC-Vitamiin: 8mgKaltsium: 424mgRaud: 6mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!