Porgandikook (retsept)

Porgandikook retsept

Teie ees on maitsva ja mahlase porgandikoogi retsept, mida on lihtne valmistada ja mida saab kohandada vastavalt oma soovile. See porgandikook on valmistatud täiesti nullist, kasutades värskelt riivitud porgandeid. Kooki katab rikkalik toorjuustuglasuur, mis tasakaalustab suurepäraselt koogi magusust ja hapukust. Olenemata sellest, kas tähistate erilist sündmust või otsite lihtsalt maitsvat magustoitu, mida oma lähedastega jagada, sobib see porgandikook kindlasti hästi. Ning juhul kui teile ei maitse pekaanipähklid, võite need julgelt retseptist välja jätta!

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg30 minutitKüpsetusaeg40 minutitAeg kokku1 tund 20 minutit

Koostisained:


Porgandikook
 400 g suhkrut
 300 ml taimeõli
 4 muna
 2 tl vaniljeekstrakti
 240 g jahu
 2 tl küpsetussoodat
 2 tl küpsetuspulbrit
 2 tl jahvatatud kaneeli
 ½ tl soola
 500 g riivitud porgandit
 125 g hakitud pekaanipähkleid
Glasuur
 110 g toasooja võid
 225 g toasooja toorjuustu
 500 g tuhksuhkrut
 1 tl vaniljeekstrakti
 100 g hakitud pekaanipähkleid

Valmistamine:


1

Kuumutage ahi 175 kraadini. Vooderdage 26 cm läbimõõduga küpsetusvorm küpsetuspaberiga.

2

Vahustage suhkur, õli, munad ja vaniljeekstrakt suures kausis elektrimikseriga ühtlaseks. Lisage hulka jahu, küpsetussooda, küpsetuspulber, kaneel ja sool ning segage ettevaatlikult läbi.

3

Segage sisse riivitud porgandid ja hakitud pekaanipähklid.

4

Valage tainas ettevalmistatud koogivormi ning küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 40 minutit, kuni koogi keskele pistetud hambatikk jääb puhtaks. Laske koogil 10 minutit vormis jahtuda, seejärel eemaldage vormist ning laske täielikult jahtuda.

5

Glasuuri valmistamiseks kloppige suures kausis elektrimiksriga või, toorjuust, tuhksuhkur ja vaniljeekstrakt ühtlaseks ja kreemjaks. Segage hulka hakitud pekaanipähklid.

6

Lõigake jahtunud kook kaheks, asetage üks koogi pool serveerimisalusele ning määrige peale pool glasuurist. Seejärel tõstke peale teine koogi pool ning kaunistage ülejäänud glasuuriga.

koostisained

Porgandikook
 400 g suhkrut
 300 ml taimeõli
 4 muna
 2 tl vaniljeekstrakti
 240 g jahu
 2 tl küpsetussoodat
 2 tl küpsetuspulbrit
 2 tl jahvatatud kaneeli
 ½ tl soola
 500 g riivitud porgandit
 125 g hakitud pekaanipähkleid
Glasuur
 110 g toasooja võid
 225 g toasooja toorjuustu
 500 g tuhksuhkrut
 1 tl vaniljeekstrakti
 100 g hakitud pekaanipähkleid

Juhised

1

Kuumutage ahi 175 kraadini. Vooderdage 26 cm läbimõõduga küpsetusvorm küpsetuspaberiga.

2

Vahustage suhkur, õli, munad ja vaniljeekstrakt suures kausis elektrimikseriga ühtlaseks. Lisage hulka jahu, küpsetussooda, küpsetuspulber, kaneel ja sool ning segage ettevaatlikult läbi.

3

Segage sisse riivitud porgandid ja hakitud pekaanipähklid.

4

Valage tainas ettevalmistatud koogivormi ning küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 40 minutit, kuni koogi keskele pistetud hambatikk jääb puhtaks. Laske koogil 10 minutit vormis jahtuda, seejärel eemaldage vormist ning laske täielikult jahtuda.

5

Glasuuri valmistamiseks kloppige suures kausis elektrimiksriga või, toorjuust, tuhksuhkur ja vaniljeekstrakt ühtlaseks ja kreemjaks. Segage hulka hakitud pekaanipähklid.

6

Lõigake jahtunud kook kaheks, asetage üks koogi pool serveerimisalusele ning määrige peale pool glasuurist. Seejärel tõstke peale teine koogi pool ning kaunistage ülejäänud glasuuriga.

Porgandikook