Porgandikook (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 4.50 (2 häält)

Porgandikook retsept

Teie ees on maitsva ja mahlase porgandikoogi retsept, mida on lihtne valmistada ja mida saab kohandada vastavalt oma soovile. See porgandikook on valmistatud täiesti nullist, kasutades värskelt riivitud porgandeid. Kooki katab rikkalik toorjuustuglasuur, mis tasakaalustab suurepäraselt koogi magusust ja hapukust. Olenemata sellest, kas tähistate erilist sündmust või otsite lihtsalt maitsvat magustoitu, mida oma lähedastega jagada, sobib see porgandikook kindlasti hästi. Ning juhul kui teile ei maitse pekaanipähklid, võite need julgelt retseptist välja jätta!

Porgandikook

Keskmine hinnang: 4.50 (2 häält)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 30 minutes
Küpsetusaeg: 40 minutes
Aeg kokku: 1 hour 10 minutes
Portsionit: 18
Kalorid: 575kcal

Vajaminevad tarvikud

KOOGIVORM O26 H 7CM LAHTIKAIV
1 Koogivorm (26 cm läbimõõduga) (Sooduskood: PARIMADRETSEPTID3)

Koostisosad 

Porgandikook

  • 400 g suhkrut
  • 300 ml taimeõli
  • 4 muna
  • 2 tl vaniljeekstrakti
  • 240 g jahu
  • 2 tl küpsetussoodat
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl jahvatatud kaneeli
  • ½ tl soola
  • 500 g riivitud porgandit
  • 125 g hakitud pekaanipähkleid

Glasuur

  • 110 g toasooja võid
  • 225 g toasooja toorjuustu
  • 500 g tuhksuhkrut
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 100 g hakitud pekaanipähkleid

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 175 kraadini. Vooderdage 26 cm läbimõõduga küpsetusvorm küpsetuspaberiga.
  2. Vahustage suhkur, õli, munad ja vaniljeekstrakt suures kausis elektrimikseriga ühtlaseks. Lisage hulka jahu, küpsetussooda, küpsetuspulber, kaneel ja sool ning segage ettevaatlikult läbi.
  3. Segage sisse riivitud porgandid ja hakitud pekaanipähklid.
  4. Valage tainas ettevalmistatud koogivormi ning küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 40 minutit, kuni koogi keskele pistetud hambatikk jääb puhtaks. Laske koogil 10 minutit vormis jahtuda, seejärel eemaldage vormist ning laske täielikult jahtuda.
  5. Glasuuri valmistamiseks kloppige suures kausis elektrimiksriga või, toorjuust, tuhksuhkur ja vaniljeekstrakt ühtlaseks ja kreemjaks. Segage hulka hakitud pekaanipähklid.
  6. Lõigake jahtunud kook kaheks, asetage üks koogi pool serveerimisalusele ning määrige peale pool glasuurist. Seejärel tõstke peale teine koogi pool ning kaunistage ülejäänud glasuuriga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 575kcalSüsivesikud: 64gValgud: 5gRasvad: 35gKüllastunud rasvhapped: 9gKolesterool: 69mgSool: 347mgKiudained: 2gSugar: 50g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Toorjuustukoogid

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    575
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    35
    g
    54
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    9
    g
    56
    %
    Kolesterool
     
    69
    mg
    23
    %
    Sool
     
    347
    mg
    15
    %
    Süsivesikud
     
    64
    g
    21
    %
    Kiudained
     
    2
    g
    8
    %
    Sugar
     
    50
    g
    56
    %
    Valgud
     
    5
    g
    10
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.