Ploomikook (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Ploomikook retsept

See jogurtiga ploomikook on imeliselt kerge ja maitsekas magustoit, mida on väga lihtne valmistada. See maitsvate suviste ploomidega täidetud jogurtikook sobib suurepäraselt pärastlõunaseks teeks või magustoiduks! See veetlev jogurti-ploomikook ühendab endas jogurti hapukuse ja ploomide magususe. Jogurt muudab koogi eriliselt mahlaseks ja õrnaks, samas kui ploomid lisavad maitsemeeleolu ja värvi. Sellest koogist saab kindlasti teie pere ja sõprade lemmik ning see on suurepärane võimalus kasutada ära kõik üleliigsed ploomid, mis teil võib-olla käepärast on.

Ploomikook

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 45 minutes
Aeg kokku: 1 hour 5 minutes
Portsionit: 10
Kalorid: 261kcal

Koostisosad 

  • 120 g soolata võid
  • 4 suurt ploomi
  • 3 keskmist muna
  • 120 g tuhksuhkrut
  • 1 sidruni koor
  • 250 g Kreeka või tavalist naturaalset jogurtit
  • 1 ½ tl vaniljepastat - või ekstrakti
  • 225 g jahu
  • 1 ½ tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl söögisooda
  • 1 näputäis peent lauasoola

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 180 kraadini. Valmistage ette 22 cm läbimõõduga koogivorm, vooderdades põhi küpsetuspaberiga ja määrides küljed kergelt võiga.
  2. Peske, koorige ja lõigake värsked ploomid õhukesteks viiludeks (umbes 12 ploomiviilu vilja kohta). Asetage kõrvale.
  3. Sulatage või ja asetage kõrvale jahtuma.
  4. Asetage munad, suhkur ja sidrunikoor suurde kaussi ja vahustage käsimikseriga keskmisel kiirusel 3-5 minutit, kuni on moodustunud kohev vaht.
  5. Lisage aeglaselt hulka jahtunud sulatatud või, Kreeka jogurt ja vanilje ning segage, kuni tainas on ühtlane.
  6. Lisage jahu, küpsetuspulber, söögisooda ja sool - eelistatavalt eelnevalt sõelutud ja segatud. Segage minimaalselt, lõpetades niipea, kui tundub, et tainas on segunenud. NB! Peaksite saama paksu koogitaigna.
  7. Valage koogitainas ettevalmistatud koogivormi ja hajutage see spaatliga laiali. Asetage ploomiviilud koogitainale suurte ringidena, alustades koogivormi servadest ja liikudes koogi keskosa suunas.
  8. Küpsetage eelsoojendatud ahjus 45-50 minutit või kuni keskele pistetud hambatikk tuleb puhtalt välja. Enne vormist eemaldamist laske koogil täielikult jahtuda.
  9. Enne serveerimist võite soovi korral peale puistata veidi tuhksuhkrut.

Toitumisalane teave

Kalorid: 261kcalSüsivesikud: 33gValgud: 7gRasvad: 11gKüllastunud rasvhapped: 7gKolesterool: 76mgSool: 152mgKiudained: 1gSugar: 15g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Jogurtikoogid

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    261
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    11
    g
    17
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    7
    g
    44
    %
    Kolesterool
     
    76
    mg
    25
    %
    Sool
     
    152
    mg
    7
    %
    Süsivesikud
     
    33
    g
    11
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    15
    g
    17
    %
    Valgud
     
    7
    g
    14
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.