Ploomikook (retsept)

Ploomikook retsept

See jogurtiga ploomikook on imeliselt kerge ja maitsekas magustoit, mida on väga lihtne valmistada. See maitsvate suviste ploomidega täidetud jogurtikook sobib suurepäraselt pärastlõunaseks teeks või magustoiduks! See veetlev jogurti-ploomikook ühendab endas jogurti hapukuse ja ploomide magususe. Jogurt muudab koogi eriliselt mahlaseks ja õrnaks, samas kui ploomid lisavad maitsemeeleolu ja värvi. Sellest koogist saab kindlasti teie pere ja sõprade lemmik ning see on suurepärane võimalus kasutada ära kõik üleliigsed ploomid, mis teil võib-olla käepärast on.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg20 minutitKüpsetusaeg45 minutitAeg kokku1 tund 5 minutit

Koostisained:


 120 g soolata võid
 4 suurt ploomi
 3 keskmist muna
 120 g tuhksuhkrut
 1 sidruni koor
 250 g Kreeka või tavalist naturaalset jogurtit
 1 ½ tl vaniljepastat - või ekstrakti
 225 g jahu
 1 ½ tl küpsetuspulbrit
 ½ tl söögisooda
 1 näputäis peent lauasoola

Valmistamine:


1

Kuumutage ahi 180 kraadini. Valmistage ette 22 cm läbimõõduga koogivorm, vooderdades põhi küpsetuspaberiga ja määrides küljed kergelt võiga.

2

Peske, koorige ja lõigake värsked ploomid õhukesteks viiludeks (umbes 12 ploomiviilu vilja kohta). Asetage kõrvale.

3

Sulatage või ja asetage kõrvale jahtuma.

4

Asetage munad, suhkur ja sidrunikoor suurde kaussi ja vahustage käsimikseriga keskmisel kiirusel 3-5 minutit, kuni on moodustunud kohev vaht.

5

Lisage aeglaselt hulka jahtunud sulatatud või, Kreeka jogurt ja vanilje ning segage, kuni tainas on ühtlane.

6

Lisage jahu, küpsetuspulber, söögisooda ja sool - eelistatavalt eelnevalt sõelutud ja segatud. Segage minimaalselt, lõpetades niipea, kui tundub, et tainas on segunenud. NB! Peaksite saama paksu koogitaigna.

7

Valage koogitainas ettevalmistatud koogivormi ja hajutage see spaatliga laiali. Asetage ploomiviilud koogitainale suurte ringidena, alustades koogivormi servadest ja liikudes koogi keskosa suunas.

8

Küpsetage eelsoojendatud ahjus 45-50 minutit või kuni keskele pistetud hambatikk tuleb puhtalt välja. Enne vormist eemaldamist laske koogil täielikult jahtuda.

9

Enne serveerimist võite soovi korral peale puistata veidi tuhksuhkrut.

koostisained

 120 g soolata võid
 4 suurt ploomi
 3 keskmist muna
 120 g tuhksuhkrut
 1 sidruni koor
 250 g Kreeka või tavalist naturaalset jogurtit
 1 ½ tl vaniljepastat - või ekstrakti
 225 g jahu
 1 ½ tl küpsetuspulbrit
 ½ tl söögisooda
 1 näputäis peent lauasoola

Juhised

1

Kuumutage ahi 180 kraadini. Valmistage ette 22 cm läbimõõduga koogivorm, vooderdades põhi küpsetuspaberiga ja määrides küljed kergelt võiga.

2

Peske, koorige ja lõigake värsked ploomid õhukesteks viiludeks (umbes 12 ploomiviilu vilja kohta). Asetage kõrvale.

3

Sulatage või ja asetage kõrvale jahtuma.

4

Asetage munad, suhkur ja sidrunikoor suurde kaussi ja vahustage käsimikseriga keskmisel kiirusel 3-5 minutit, kuni on moodustunud kohev vaht.

5

Lisage aeglaselt hulka jahtunud sulatatud või, Kreeka jogurt ja vanilje ning segage, kuni tainas on ühtlane.

6

Lisage jahu, küpsetuspulber, söögisooda ja sool - eelistatavalt eelnevalt sõelutud ja segatud. Segage minimaalselt, lõpetades niipea, kui tundub, et tainas on segunenud. NB! Peaksite saama paksu koogitaigna.

7

Valage koogitainas ettevalmistatud koogivormi ja hajutage see spaatliga laiali. Asetage ploomiviilud koogitainale suurte ringidena, alustades koogivormi servadest ja liikudes koogi keskosa suunas.

8

Küpsetage eelsoojendatud ahjus 45-50 minutit või kuni keskele pistetud hambatikk tuleb puhtalt välja. Enne vormist eemaldamist laske koogil täielikult jahtuda.

9

Enne serveerimist võite soovi korral peale puistata veidi tuhksuhkrut.

Ploomikook