Lõhe quiche (retsept)

Viimati uuendatud: 16/11/2023
Hinnangud puuduvad

Lõhe quiche retsept

Lõhe quiche on imeline just värske lõhega ja parem, kui see on tehtud kuumsuitsulõhega. Kuid kõige parema tulemuse saate tavalise suitsulõhega.

Täidist on selle quiche puhul imelihtne valmistada, kõik sõltub siin vaid põhjast, kas kasutate valmis quiche põhja, pirukapõhja või omatehtud algusest peale. Igal juhul saate ülimaitsva ja luksusliku roa, mis on super lihtne.

Siin retseptis on quiche põhjaks mitu võimalust:

  • Kodus ise tehtud quiche põhi
  • Poest ostetud sügavkülmutatud quiche põhi
  • Külmutatud muretaigen
  • Valmiskujul pirukapõhi poest

Quiche põhjasid ja ka vastavaid koogivorme on erineva suurusega, seega soovitame teil leida endale sobiv.

Quiche on ka hea valmistada varasemalt ette. See säilib väga hästi külmikus 3-4 päeva, peale mida võite seda soojendada näiteks ahjus 15 minutit ja 180 kraadi juures. Seda rooga võite julgelt ka sügavkülmutada ning seejärel uuesti üles sulatada ja ahjus taas mõne minutiga krõbedaks küpsetada.

Lõhe quiche

Siin on imeline lõhe quiche, mis on tehtud suitsulõhega. See retsept sobib hästi 23cm quiche vormi jaoks.
Hinnangud puuduvad
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour 30 minutes
Aeg kokku: 1 hour 50 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 162kcal

Koostisosad 

  • 1 quiche põhi või sügavkülmutatud muretaigen, valmistehtud piruka põhi.
  • 1 spl võid
  • 1 viilutatud porru valge osa
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 9 spargli vart
  • 5 muna
  • 375 ml vahukoort
  • ¼ tl soola
  • tl musta pipart
  • 2 spl värsket tilli
  • 200 g suitsutatud lõhet
  • 75 g gruyere riivitud juustu

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 180 kraadini. Valmistage ette quiche põhi.
  2. Asetage küpse quiche taigen ahjuvormi.
  3. Murdke ära spargli varte puised otsad ning lõigake need 3,5cm tükkideks. Eraldage otsad vartest.
  4. Sulatage pannil või. Lisage porru ja küüslauk ning praadige 2 minutit, kuni porru muutub läbipaistvaks. Ärge laske neil minna kuldseks.
  5. Segage sisse spargli varred ning eemaldage pann pliidilt.
  6. Laske segul veidi jahtuda ning seejärel valage peale ühtlaselt quiche põhjale.
  7. Segage kausis kokku munad, vahukoor, till, sool ja pipar.
  8. Asetage quichele 2/3 lõhest ühtlase kihina. Ärge asetage kõiki tükke lapikult.
  9. Raputage lõhe peale juust ning valage muna segu peale.
  10. Kõige peale asetage ülejäänud lõhe tükid.
  11. Küpsetage 40 minutit, kuni quiche on pealt kuldne ja keskosa on tahkunud.
  12. Laske jahtuda 10 minutit enne serveerimist.

Toitumisalane teave

Kalorid: 162kcalSüsivesikud: 6gValgud: 12gRasvad: 10gKüllastunud rasvhapped: 5gKolesterool: 128mgSool: 402mgPotassium: 142mgKiudained: 0.4gSugar: 2gA-Vitamiin: 567IUC-Vitamiin: 2mgKaltsium: 135mgRaud: 1mgMagneesium: 17mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Soolased pirukad ja küpsetised

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    162
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    10
    g
    15
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    5
    g
    31
    %
    Kolesterool
     
    128
    mg
    43
    %
    Sool
     
    402
    mg
    17
    %
    Potassium
     
    142
    mg
    4
    %
    Süsivesikud
     
    6
    g
    2
    %
    Kiudained
     
    0.4
    g
    2
    %
    Sugar
     
    2
    g
    2
    %
    Valgud
     
    12
    g
    24
    %
    A-Vitamiin
     
    567
    IU
    11
    %
    C-Vitamiin
     
    2
    mg
    2
    %
    Kaltsium
     
    135
    mg
    14
    %
    Raud
     
    1
    mg
    6
    %
    Magneesium
     
    17
    mg
    4
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.