Kartulisalat hernestega (retsept)

Kartulisalat hernestega retsept

See traditsiooniline kartulisalat on lihtne ning täis erinevaid maitseid ja tekstuure, mis panevad teie maitsemeeled tantsima. Keedetud kartulid koos täiuslikult keedetud porgandite, krõmpsuvate hapukurkide, magusate herneste ja kõvaks keedetud munaga. Kõik see on ühendatud rikkaliku ja kreemja majoneesi-hapukoore kastmega. Täiuslikult tasakaalustatud ja absoluutselt maitsev kartulisalat on ideaalne külmbuffee staar või lisand mis tahes söögi juurde!

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg25 minutitKüpsetusaeg20 minutitAeg kokku45 minutit

Koostisained:


 4 keskmise suurusega kartulit (ca 900g)
 3 keskmise suurusega porgandit (ca 300g)
 1 spl soola
 ½ spl valget äädikat (valikuline)
 4 muna
 200 g keeduvorsti
 100 g hapukurki
 1 purk magusaid herneid (nõrutatud)
 1 tl hakitud värsket tilli
 1 sibul
 120 g majoneesi
 120 g hapukoort
 maitse järgi soola ja pipart

Valmistamine:


1

Koorige kartulid ja porgandid ning lõigake väikesteks ühtlasteks kuubikuteks.

2

Asetage need suurde veega täidetud potti. Lisage sool ja äädikas.

3

Keetke madalal temperatuuril umbes 15-20 minutit, kuni kartulid on pehmed. Nõrutage ning laske toatemperatuurini jahtuda.

4

Samal ajal keetke teises kastrulis munad kõvaks ning ehmatage need pärast keetmist külma vee all. Tõstke jahtuma.

5

Tükeldage vorst, hapukurgid ja munad väikesteks kuubikuteks. Hakkige ka sibul ja värske till.

6

Segage suures kausis tükeldatud kartulid, porgandid, muna, vorst, hapukurk, herned ja sibul.

7

Lisage majonees, hapukoor ja till ning segage ühtlaseks.

8

Maitsestage salat oma maitse järgi soola ja pipraga.

9

Katke kilega ning asetage enne serveerimist vähemalt 1 tunniks külmkappi maitsestuma.

koostisained

 4 keskmise suurusega kartulit (ca 900g)
 3 keskmise suurusega porgandit (ca 300g)
 1 spl soola
 ½ spl valget äädikat (valikuline)
 4 muna
 200 g keeduvorsti
 100 g hapukurki
 1 purk magusaid herneid (nõrutatud)
 1 tl hakitud värsket tilli
 1 sibul
 120 g majoneesi
 120 g hapukoort
 maitse järgi soola ja pipart

Juhised

1

Koorige kartulid ja porgandid ning lõigake väikesteks ühtlasteks kuubikuteks.

2

Asetage need suurde veega täidetud potti. Lisage sool ja äädikas.

3

Keetke madalal temperatuuril umbes 15-20 minutit, kuni kartulid on pehmed. Nõrutage ning laske toatemperatuurini jahtuda.

4

Samal ajal keetke teises kastrulis munad kõvaks ning ehmatage need pärast keetmist külma vee all. Tõstke jahtuma.

5

Tükeldage vorst, hapukurgid ja munad väikesteks kuubikuteks. Hakkige ka sibul ja värske till.

6

Segage suures kausis tükeldatud kartulid, porgandid, muna, vorst, hapukurk, herned ja sibul.

7

Lisage majonees, hapukoor ja till ning segage ühtlaseks.

8

Maitsestage salat oma maitse järgi soola ja pipraga.

9

Katke kilega ning asetage enne serveerimist vähemalt 1 tunniks külmkappi maitsestuma.

Kartulisalat hernestega