Saksapärane õunakook (retsept)

Saksapärane õunakook retsept

See maitsev, paks kook, mis säilib hästi, on saksa õunakook. See on juba 20 aastat olnud kodumajapidamise lemmik. Serveeri toorjuustukatte, jäätise või puistatud tuhksuhkruga.

RaskusasteKeskmine

PortsionKogused
Valmistamise aeg15 minutitKüpsetusaeg45 minutitAeg kokku1 tund

Koostisained:


 240 ml õli
 2 muna
 400 g valget suhkrut
 1 tl vaniljeekstrakti
 240 g jahu
 2 tl jahvatatud kaneeli
 1 tl küpsetuspulbrit
 ½ tl soola
 480 g õunu (kooritud, tükeldatud)

Valmistamine:


1

Kuumutage ahi 175 kraadini.

2

Määrige 26 cm koogivorm või ja jahuga.

3

Segage kausis omavahel kokku sool, küpsetuspulber, kaneel ja jahu.

4

Mikserdage kausis õli ja munad kreemjaks. Seejärel lisage mikserdamist jätkates suhkur ja vaniljeekstrakt.

5

Lisage vähehaaval juurde jahusegu, samal ajal madalal kiirusel mikserdades või lusikaga segades. Sellest saab väga paks tainas.

6

Kallake õunad taignasegule ning segage käsitsi puulusikaga sisse. Kui tainas on valmis, valage see pannile.

7

Küpsetage kooki eelsoojendatud ahjus umbes 45 minutit või seni, kuni keskele pistetud hambatikk jääb puhtaks. Jahutage kook enne söömist.

koostisained

 240 ml õli
 2 muna
 400 g valget suhkrut
 1 tl vaniljeekstrakti
 240 g jahu
 2 tl jahvatatud kaneeli
 1 tl küpsetuspulbrit
 ½ tl soola
 480 g õunu (kooritud, tükeldatud)

Juhised

1

Kuumutage ahi 175 kraadini.

2

Määrige 26 cm koogivorm või ja jahuga.

3

Segage kausis omavahel kokku sool, küpsetuspulber, kaneel ja jahu.

4

Mikserdage kausis õli ja munad kreemjaks. Seejärel lisage mikserdamist jätkates suhkur ja vaniljeekstrakt.

5

Lisage vähehaaval juurde jahusegu, samal ajal madalal kiirusel mikserdades või lusikaga segades. Sellest saab väga paks tainas.

6

Kallake õunad taignasegule ning segage käsitsi puulusikaga sisse. Kui tainas on valmis, valage see pannile.

7

Küpsetage kooki eelsoojendatud ahjus umbes 45 minutit või seni, kuni keskele pistetud hambatikk jääb puhtaks. Jahutage kook enne söömist.

Saksapärane õunakook