Parimad Retseptid logo

Hernepüree (retsept)

Viimati uuendatud: 16/11/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Hernepüree retsept

Klassikaline hernepüree on alati heade restoranide lemmiklisand, mida armastatakse just selle elava värvikirevuse pärast. See sobib taldrikule nii lisandi kui ka kastmena ja sellel on suurepärane magus maitse, mis sobib igasuguse liha juurde.

Seda retsepti enam lihtsamaks ei saa teha. See on sõna otseses mõttes keedetud herned, mis on blenderdatud maitsvaks ja ühtlaseks püreeks. Hernestel on üsna magus ja peen maitse, seetõttu sobib see lisandina paljudele roogadele.

Põhiliselt keedetakse herneid maitsva puljongi juuresolekul, kuid peamiselt annavad põhimaitse sellele ikkagi herned. Selleks, et saada imeline restoraniväärne hernepüree, tuleb enne herneste ja puljongi lisamist küüslauk ja šalottsibulad võis praadida. See väike lisategevus muudab tõesti selle püree maitsvamaks ja luksuslikumaks.

Lisaks sellele, kui te tõesti soovite restoranikvaliteediga hernepüreed, soovitame püreed veel korra läbi sõela või marli pressida, et saada eriti siidine ja ühtlane tekstuur.

Hernepüree sobib ideaalselt igasuguse liha juurde. Näiteks soovitame hernepüreed serveerida koos paneeritud või praetud kala või küpsetatud kanaliha juurde. Et taldrik eriti ilus välja näeks, serveerige hernepüree lusikaga tõmmates taldrikule ning seejärel vastav proteiin asetada selle peale.

Hernepüree

Lihtne ning kiire hernepüree, mis on kerge ning magus ja on suurepärase restorani kvaliteediga.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 6 minutes
Aeg kokku: 16 minutes
Portsionit: 6
Kalorid: 161kcal

Koostisosad 

  • 1 kg külmutatud herneid
  • 125 g võid
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 2 viilutatud šalottsibulat
  • 500 ml kana või köögiviljapuljongit
  • ¼ tl soola
  • tl valget pipart

Valmistamine

  1. Sulatage potis või. Lisage küüslauk ja sibul. Praadige neid 3 minutit, kuni need on pehmed.
  2. Lisage külmutatud herned ja puljong ning tõstke kuumust, et segu läheks keema. Katke pott kaanega ning keetke 2 minutit.
  3. Eemaldage potist 80 ml vedelikku ja hoidke alles.
  4. Valage kogu segu blendrisse ning blenderdage ühtlaseks püreeks. Lisage sool ja pipar.
  5. Kui soovite eriti siidist püreed, vajutage püree veel läbi sõela või marliriide.
  6. Vajadusel kasutage konsistentsi parandamiseks ennem kõrvale pandud puljongit. Serveerige soojalt.

Toitumisalane teave

Kalorid: 161kcalSüsivesikud: 3gValgud: 0.5gRasvad: 17gKüllastunud rasvhapped: 11gKolesterool: 45mgSool: 563mgPotassium: 37mgKiudained: 0.3gSugar: 1gA-Vitamiin: 697IUC-Vitamiin: 1mgKaltsium: 10mgRaud: 0.1mgMagneesium: 2mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Soolased toidud

    5 from 1 vote (1 rating without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    161
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    17
    g
    26
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    11
    g
    69
    %
    Kolesterool
     
    45
    mg
    15
    %
    Sool
     
    563
    mg
    24
    %
    Potassium
     
    37
    mg
    1
    %
    Süsivesikud
     
    3
    g
    1
    %
    Kiudained
     
    0.3
    g
    1
    %
    Sugar
     
    1
    g
    1
    %
    Valgud
     
    0.5
    g
    1
    %
    A-Vitamiin
     
    697
    IU
    14
    %
    C-Vitamiin
     
    1
    mg
    1
    %
    Kaltsium
     
    10
    mg
    1
    %
    Raud
     
    0.1
    mg
    1
    %
    Magneesium
     
    2
    mg
    1
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.