Limoncello (retsept)

limoncello retsept

Limoncello on silmapaistev, jääkülm, värskendav alkohoolne jook, mille valmistamiseks kulub 3 nädalat.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg20 minutitKüpsetusaeg20 minutitAeg kokku21 päeva 40 minutit

Koostisained:


 10 sidrunit
 1 liiter viina
 600 g valget suhkrut
 950 ml vett

Valmistamine:


1

Koorige sidrunid ja asetage koored suurde klaaspudelisse või purki.

2

Valage pudelisse viin, katke lõdvalt kinni ja laske 1 nädal toatemperatuuril tõmmata.

3

Pärast 1 nädalat valage suhkur ja vesi keskmise suurusega kastrulisse ning keetke umbes 15 minutit (NB! Ärge segage.) Seejärel eemaldage siirup tulelt ja laske sel toatemperatuurini jahtuda.

4

Valage viinasegu siirupi hulka ning segage korralikult läbi. Seejärel sõeluge jook klaaspudelitesse ja sulgege iga pudel korgiga. Laske 2 nädalat toatemperatuuril laagerduda.

5

Seejärel asetage limoncello sügavkülmikusse ning säilitage seal kuni tarbimiseni.

6

Serveerige jahutatud pitsides jääkülmalt.

koostisained

 10 sidrunit
 1 liiter viina
 600 g valget suhkrut
 950 ml vett

Juhised

1

Koorige sidrunid ja asetage koored suurde klaaspudelisse või purki.

2

Valage pudelisse viin, katke lõdvalt kinni ja laske 1 nädal toatemperatuuril tõmmata.

3

Pärast 1 nädalat valage suhkur ja vesi keskmise suurusega kastrulisse ning keetke umbes 15 minutit (NB! Ärge segage.) Seejärel eemaldage siirup tulelt ja laske sel toatemperatuurini jahtuda.

4

Valage viinasegu siirupi hulka ning segage korralikult läbi. Seejärel sõeluge jook klaaspudelitesse ja sulgege iga pudel korgiga. Laske 2 nädalat toatemperatuuril laagerduda.

5

Seejärel asetage limoncello sügavkülmikusse ning säilitage seal kuni tarbimiseni.

6

Serveerige jahutatud pitsides jääkülmalt.

Limoncello