Krõbekana parmesaniga (retsept)

Krõbekana parmesaniga retsept

See suussulav krõbeda kooriku ja juustukastmega krõbekana retsept on restoranivääriline. Serveerige seda pasta, riisi, kartulipüree või muu meelepärase lisandiga.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg15 minutitKüpsetusaeg20 minutitAeg kokku45 minutit

Koostisained:


 4 kanarinnafileed
 maitse järgi soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
 2 suurt muna
 150 g riivsaia
 70 g riivitud parmesani juustu
 2 spl jahu
 120 ml oliiviõli (praadimiseks)
 110 g tomatikastet
 55 g värsket mozzarellat (kuubikuteks lõigatud)
 5 g hakitud värsket basiilikut
 55 g riivitud provolone juustu
 2 tl oliiviõli

Valmistamine:


1

Kuumutage ahi 230 kraadini.

2

Asetage kanafilee tükid stabiilsele ja tasasele pinnale kahe tugeva kile vahele (taassuletavad sügavkülmikukotid sobivad hästi). Kasutage lihahaamri siledat külge ning taguge kuni kanafilee on umbes 1 cm paksune. Maitsestage soola ja pipraga.

3

Kloppige väikeses kausis munad ning tõstke kõrvale.

4

Teises kausis segage omavahel parmesani juust ja riivsai.

5

Kastke kanafilee tükid jahu sisse nii, et need oleksid mõlemalt poolt ühtlaselt jahuga kaetud. Seejärel
kastke need munasegusse ning seejärel riivsaiasegusse, surudes puru mõlemale küljele. Korrake kõikide kanatükkidega.

6

Laske kanatükkidel 10-15 minutit seista.

7

Kuumutage oliiviõli suurel pannil keskmisel kuumusel. Küpsetage kana kuumutatud õlis kaks minutit mõlemalt poolt, kuni see on pruunistunud (kana ei pea olema täielikult küpsenud).

8

Seejärel tõstke kana küpsetusplaadile ja lisage igale tükile kaks teelusikatäit tomatikastet, mozzarella juustu, värsket basiilikut, provolone juustu, parmesani juustu ja 1/2 teelusikatäit oliiviõli.

9

Küpsetage eelsoojendatud ahjus 15-20 minutit või kuni juust on pruunistunud ja mullitav ning kanatükid ei ole enam keskelt roosad. Keskel peaks kiirelt mõõdetav termomeeter näitama vähemalt 74 kraadi.

koostisained

 4 kanarinnafileed
 maitse järgi soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
 2 suurt muna
 150 g riivsaia
 70 g riivitud parmesani juustu
 2 spl jahu
 120 ml oliiviõli (praadimiseks)
 110 g tomatikastet
 55 g värsket mozzarellat (kuubikuteks lõigatud)
 5 g hakitud värsket basiilikut
 55 g riivitud provolone juustu
 2 tl oliiviõli

Juhised

1

Kuumutage ahi 230 kraadini.

2

Asetage kanafilee tükid stabiilsele ja tasasele pinnale kahe tugeva kile vahele (taassuletavad sügavkülmikukotid sobivad hästi). Kasutage lihahaamri siledat külge ning taguge kuni kanafilee on umbes 1 cm paksune. Maitsestage soola ja pipraga.

3

Kloppige väikeses kausis munad ning tõstke kõrvale.

4

Teises kausis segage omavahel parmesani juust ja riivsai.

5

Kastke kanafilee tükid jahu sisse nii, et need oleksid mõlemalt poolt ühtlaselt jahuga kaetud. Seejärel
kastke need munasegusse ning seejärel riivsaiasegusse, surudes puru mõlemale küljele. Korrake kõikide kanatükkidega.

6

Laske kanatükkidel 10-15 minutit seista.

7

Kuumutage oliiviõli suurel pannil keskmisel kuumusel. Küpsetage kana kuumutatud õlis kaks minutit mõlemalt poolt, kuni see on pruunistunud (kana ei pea olema täielikult küpsenud).

8

Seejärel tõstke kana küpsetusplaadile ja lisage igale tükile kaks teelusikatäit tomatikastet, mozzarella juustu, värsket basiilikut, provolone juustu, parmesani juustu ja 1/2 teelusikatäit oliiviõli.

9

Küpsetage eelsoojendatud ahjus 15-20 minutit või kuni juust on pruunistunud ja mullitav ning kanatükid ei ole enam keskelt roosad. Keskel peaks kiirelt mõõdetav termomeeter näitama vähemalt 74 kraadi.

Krõbekana parmesaniga