Go Back
+ servings

Mahlane röstbiif

Lihtne ja mahlane veiselihast röstbiif on nüüd elegantne õhtusöök, mida kergelt kodus valmistada. Sobib kokku hästi koos maitsva pannikastmega.
Hinnangud puuduvad
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 45 minutes
Jahtumise aeg15 minutes
Aeg kokku: 1 hour 10 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 389kcal

Koostisosad 

Röstbiif

  • 1300 g ümmargust veisefileed
  • 3 spl oliiviõli
  • 1 spl värsket rosmariini
  • 1 spl hakitud küüslauku
  • 2 tl tüümiani lehti
  • 1 ½ tl soola
  • 1 tl musta pipart

Kaste

  • 60 ml külma vett
  • 1 ½ spl maisitärklist
  • 120 ml kuiva punast veini
  • 360 ml veisepuljongit
  • ½ tl sibulapulbrit
  • ¼ tl küüslaugupulbrit
  • ¼ tl soola
  • ¼ tl musta pipart
  • 2 spl võid

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 230 kraadini.
  2. Segage väikses kausis kokku õli, rosmariin, küüslauk, tüümian, sool ja pipar. Asetage kõrvale 5 minutiks.
  3. Patsutage liha paberiga kuivaks ning siduge kööginööriga iga 2,5 cm tagant torujaks. Määrige lihatükk üle eelnevalt segatud õli ja maitseaine seguga. Asetage ahjukindel termomeeter liha keskele.
  4. Asetage liha ahjurestile, nii et ahjupann oleks selle all, mis korjaks kokku tekkiva vedeliku. Küpsetage liha 230 kraadi juures 15 minutit. Seejärel alandage kuumust 120 kraadini ning küpsetage veel 30-45 minutit või kuni termomeeteri näit jõuab 60 kraadini, et saada medium-rare küpsusaste.
  5. Eemaldage liha ahjust ning laske sellel jahtuda 15 minutit.
  6. Kastme valmistamiseks segage kokku maisitärklis külma veega.
  7. Valage küpsetuspannilt pannile lihast tekkinud jäägid ning kuumutage, lisades juurde punane vein. Kui vein on poole võrra redutseerunud, lisage veisepuljong ning laske kastmel keema minna.
  8. Lisage juurde sibulapulber, küüslaugupulber, sool ja pipar.
  9. Lisage juurde maisitärklise segu, pidevalt kastet segades. Laske sellel keeda u 3 minutit ning eemaldage pann pliidilt. Segage sisse või, kuni saate ühtlase kastme. Serveerige koos liha viiludega.

Toitumisalane teave

Kalorid: 389kcalSüsivesikud: 3gValgud: 32gRasvad: 27gKüllastunud rasvhapped: 11gKolesterool: 120mgSool: 834mgPotassium: 580mgKiudained: 0.2gSugar: 0.02gA-Vitamiin: 141IUC-Vitamiin: 1mgKaltsium: 38mgRaud: 4mgMagneesium: 34mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!