Kreeka spinatipirukas ehk Spanakopita (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Kreeka spinatipirukas ehk Spanakopita retsept

Teie ees on autentne Kreeka spinatipirukas ehk Spanakopita, mis koosneb krõbedatest, õhukestest filotaina kihtidest ja rikkalikust spinati- fetajuustutäidisest. See muljetavaldav taimetoitlastele sobilik roog valmib kiiresti ja lihtsalt ning maitseb kõige paremini serveerituna soojalt.

Kreeka spinatipirukas ehk Spanakopita

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 30 minutes
Küpsetusaeg: 40 minutes
Aeg kokku: 1 hour 10 minutes
Portsionit: 6
Kalorid: 494kcal

Koostisosad 

  • 3 spl oliiviõli
  • 1 suur sibul
  • 1 peotäis rohelist sibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • 800 g spinatit
  • 30 g hakitud värsket peterselli
  • 150 g fetajuustu
  • 150 g ricotta juustu
  • 2 suurt muna
  • 8 lehte filotainast
  • 60 ml oliiviõli

Valmistamine

  • Kuumutage ahi 175 kraadini. Õlitage kergelt 22 cm ruudukujuline küpsetuspann.
  • Kuumutage oliiviõli suurel pannil keskmisel kuumusel. Lisage hakitud sibul, roheline sibul ja küüslauk ning praadige umbes 5 minutit, kuni see on pehme ja kergelt pruunistunud.
  • Lisage spinat ja petersell ning jätkake praadimist umbes 2 minutit. Seejärel eemaldage pann tulelt ja asetage kõrvale jahtuma.
  • Segage fetajuust, ricotta juust ja munad keskmise suurusega kausis ühtlaseks. Segage hulka spinatisegu.
  • Asetage üks leht filotainast ettevalmistatud küpsetuspannile ja pintseldage seda kergelt oliiviõliga. Asetage peale teine leht filotainast ja pintseldage uuesti oliiviõliga. Korrake protsessi veel kahe filotainalehega.
  • Määrige peale spinati- ja juustusegu ning voltige üleulatuv tainas täidise peale. Pintseldage õliga.
    Kreeka spinatipirukas ehk Spanakopita
  • Kihitage ülejäänud 4 filotainalehte, pintseldades igale kihile veidi õli.
  • Küpsetage eelsoojendatud ahjus 30-40 minutit kuni kuldpruuniks.
  • Lõigake ruutudeks ja serveerige kuumalt.

Toitumisalane teave

Kalorid: 494kcalSüsivesikud: 32gValgud: 18gRasvad: 35gKüllastunud rasvhapped: 12gKolesterool: 100mgSool: 894mgKiudained: 7gSugar: 5g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Soolased pirukad ja küpsetised

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    494
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    35
    g
    54
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    12
    g
    75
    %
    Kolesterool
     
    100
    mg
    33
    %
    Sool
     
    894
    mg
    39
    %
    Süsivesikud
     
    32
    g
    11
    %
    Kiudained
     
    7
    g
    29
    %
    Sugar
     
    5
    g
    6
    %
    Valgud
     
    18
    g
    36
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.