Adžika retsept

Adžika retsept

Seda tomatitest, küüslaugust ja muudest köögiviljadest koosnevat maitsvat kastet nimetatakse Adžikaks. See sobib kastmena pea iga roa juurde, andes toidule parajalt vürtsi!

RaskusasteKeskmine

PortsionKogused
Valmistamise aeg40 minutitKüpsetusaeg1 tund 20 minutitAeg kokku2 tundi

Koostisained:


 7 suurt tomatit
 10 keskmise suurusega porgandit
 6 suurt punast paprikat
 6 suurt rohelist õuna
 5 väikest Cayenne'i tšillipipart
 200 ml taimeõli
 175 ml äädikat
 2 spl soola
 150 g suhkrut
 1 ½ küüslaugupead

Valmistamine:


1

Peske ja valmistage ette kõik köögiviljad.

2

Peenestage köögiviljad kasutades köögikombaini või hakklihamasinat.

3

Nõuanne: maitsestage ja lisage viimasena tšillipipar, kuna need väikesed tšillid võivad mõnikord olla väga teravad!

4

Valage kõik koostisosad suurde potti ning kuumutage keskmisel kuumusel pidevalt segades keemiseni.

5

Purkide steriliseerimiseks kuumutage ahi 100° C peale. Peske purgid ja kaaned korralikult läbi ning asetage need 15 minutiks ahju kuivatama.

6

Seejärel võtke purgid ahjust välja (ettevaatust need on kuumad!) ning valage adžika purkidesse.

7

Pärast purkide tugevalt sulgemist pöörake purgid paariks tunniks tagurpidi.

8

Valmis Adžika säilib jahedas kohas kuni aasta aega.

koostisained

 7 suurt tomatit
 10 keskmise suurusega porgandit
 6 suurt punast paprikat
 6 suurt rohelist õuna
 5 väikest Cayenne'i tšillipipart
 200 ml taimeõli
 175 ml äädikat
 2 spl soola
 150 g suhkrut
 1 ½ küüslaugupead

Juhised

1

Peske ja valmistage ette kõik köögiviljad.

2

Peenestage köögiviljad kasutades köögikombaini või hakklihamasinat.

3

Nõuanne: maitsestage ja lisage viimasena tšillipipar, kuna need väikesed tšillid võivad mõnikord olla väga teravad!

4

Valage kõik koostisosad suurde potti ning kuumutage keskmisel kuumusel pidevalt segades keemiseni.

5

Purkide steriliseerimiseks kuumutage ahi 100° C peale. Peske purgid ja kaaned korralikult läbi ning asetage need 15 minutiks ahju kuivatama.

6

Seejärel võtke purgid ahjust välja (ettevaatust need on kuumad!) ning valage adžika purkidesse.

7

Pärast purkide tugevalt sulgemist pöörake purgid paariks tunniks tagurpidi.

8

Valmis Adžika säilib jahedas kohas kuni aasta aega.

Adžika