Parimad Retseptid logo

Kevadrullid (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Kevadrullid retsept

Teie ees on vastupandamatute, värskete ja aromaatsete kevadrullide retsept, mis on üks parimaid! Need veetlevad rullid on täidetud värskendavate köögiviljade, aromaatsete ürtide ja mahlase hakkliha ning seentega ning on kenasti pakitud õrna kevadrulli tainasse. Iga hammustusega tunnete ahvatlevat krõmpsumist ning maitseküllaseid tekstuure, mis panevad teid rohkem tahtma. Ei ole midagi paremat kui kodus valmistatud kevadrullid!

Kevadrullid

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 10 minutes
Aeg kokku: 30 minutes
Portsionit: 15
Kalorid: 176kcal

Koostisosad 

Täidis

  • 1 spl õli
  • 2 küüslauguküünt
  • 400 g seahakkliha
  • 6 kuivatatud või värsket shiitake seent
  • 250 g porgandit
  • 275 g oavõrseid
  • 225 g rohelist kapsast
  • 1 tl maisijahu/maisitärklist
  • 1 ½ spl austrikastet
  • 2 tl sojakastet

Kevadrullid

  • 275 g kevadrulli tainast või riisipaberit
  • 2 tl maisijahu
  • 1 spl vett
  • õli (praadimiseks)

Magushapu kaste

  • 2 tl maisijahu/maisitärklist
  • 2 spl vett
  • 120 ml õunasiidriäädikat
  • 60 g pruuni suhkrut
  • 2 spl tomatiketšupit
  • 2 tl sojakastet

Valmistamine

Täidis

  1. Kuumutage õli pannil kõrgel kuumusel. Lisage hakitud küüslauk ning seejärel hakkliha. Küpsetage, kuni hakkliha ei ole enam roosa.
  2. Lisage riivitud porgand, oavarred, riivitud kapsas ja shiitake seened.
  3. NB! Kui kasutate kuivatatud Shitaake seeni, leotage neid keedetud vees 20 minutit või kuni rehüdreerumiseni (värskete seente kasutamisel ei pea seda sammu tegema). Seejärel pigistage seentest üleliigne vesi välja (nagu oleksid nad käsn) ning hakkige peeneks.
  4. NB! Kui kasutate värskeid seeni, hakkige need peeneks ja lisage enne porgandit, et anda neile küpsemise eelis, et kogu niiskus seest välja küpseks (sest märg täidis = kevadrullid lõhkevad).
  5. Keetke 3 minutit või kuni köögiviljad on närbunud. Seejärel lisage maisijahu, sojakaste ja austrikaste ning keetke veel umbes 1 minut, kuni vedelik on kadunud. NB! Täidis ei tohi olla vesine!
  6. Jahutage täidis enne kasutamist täielikult.

Kevadrullid

  1. Segage maisijahu ja vesi väikeses kausis (rullide kinnitamiseks). Koorige üks kevadrulli tainaleht ettevaatlikult lahti, hoidke teised niiske teerätiku all kaetud.
  2. NB! Vaadake tainalehte tähelepanelikult ja märkate, et üks pool on veidi krobeline, teine pool on siledam. Te tahte, et siledam pool oleks kevadrulli välisküljel - see näeb ilusam välja. Asetage tainalehe peale kuhjaga supilusikatäis täidist.
  3. Keerake pooleldi üles, voltige küljed sisse ja rullige lõpuni kokku. Sulgemiseks kasutage maisijahu ja vee segu. NB! Kevadrullid peaksid olema umbes 12 cm pikad ja 2,5 cm laiad, kui need on kokku pakitud.
  4. Valage suurde kastrulisse nii palju õli, et see kataks kevadrullid umbes kahekordselt. Kuumutage keskmisel kuumusel, kuni see on piisavalt kuum.
  5. Asetage kevadrullid ettevaatlikult õli sisse (umbes 4-5 korraga) ja küpsetage neid aeg-ajalt keerates, 1,5-2 minutit, kuni need on kaunilt kuldpruunid. Tõstke paberile üleliigse õli eemaldamiseks.
  6. Korrake ülejäänud kevadrullidega. Serveerige kuumalt koos magushapu kastmega!
  7. NB! Samuti võite kevadrulle küpsetada ahjus. Selleks asetage need restile ja resti alla asetage kandik. Pihustage peale väga heldelt õli (kasutage rapsi- või muud naturaalset õli). Küpsetage 200 kraadi juures (standard) või 180 kraadi juures (ventilaator/konvektsioon) 20-25 minutit, kuni rullid on kuldsed ja krõbedad. NB! Neid ei ole vaja pöörata!

Magushapu kaste

  1. Segage kõik koostisosad väikeses kastrulis kokku ning kuumutage keskmisel kuumusel keemiseni.
  2. Keetke pidevalt segades umbes 3-5 minutit, kuni kaste on saavutanud soovitud paksuse.

Toitumisalane teave

Portsioni suurus: 75gKalorid: 176kcalSüsivesikud: 15gValgud: 7gRasvad: 10gKüllastunud rasvhapped: 2gKolesterool: 19mgSool: 88mgKiudained: 1gSugar: 1g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Soolased pirukad ja küpsetised

    5 from 1 vote (1 rating without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Portsioni suurus
     
    75 g
    Kalorid
    176
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    10
    g
    15
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    2
    g
    13
    %
    Kolesterool
     
    19
    mg
    6
    %
    Sool
     
    88
    mg
    4
    %
    Süsivesikud
     
    15
    g
    5
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    1
    g
    1
    %
    Valgud
     
    7
    g
    14
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.