Ühel pannil valmiv maitsev ja kiire kanafilee koorekastmes on ideaalne argiõhtu roog, mis sobib igasuguse teie valitud lisandiga. See kana on õrn ning pehme ja kreemine koorekaste sobib siia juurde ideaalselt.
Kanafilee võib tihti jääda kuiv ja maitsetu. Kui valmistate aga seda selle retsepti järgi, jääb see mahlane ja õrn, eriti koos selle siidise ja küüslauguse koorekastmega. Maitsetuks see kindlasti ei jää.
Selles retseptis on soovitatav lõigata poest ostatud kanarinnafilee õhemaks, ehk pooleks, et kana küpseks kiiremini. Ka ei pea siin retseptis kanafileed ennem haamri või tainarulliga õhukeseks tampima. Kui tahate eriti kuldset ja krõbedat koorikut kanale, raputage fileele enne praadimist peale veidi jahu. See aitab ka pärast kastmel veidi pakseneda.
Poolitage mõlemad kanafilee pikkupidi pooleks nii, et saate kokku 4 tükki.
Lisage taldrikule jahu. Maitsestage kanafileed mõlemalt poolt soola, pipra ja paprikapulbriga. Seejärel katke mõlemalt poolt jahuga.
Kuumutage pannil oliiviõli. Lisage või ning seejärel kanafilee tükid. Praadige kanafileed 4-5 minutit mõlemalt poolt, kuni need on pealt kuldpruunid ja seest küpsenud. Eemaldage kana ja asetage kõrvale.
Lisage pannile veel õli ning praadige sibulat 2-3 minutit. Lisage küüslauk ja praadige veel 30 sekundit.
Valage pannile ettevaatlikult kanapuljong ja vahukoor. Segage hästi läbi. Kuumutage 2-4 minutit, kuni kaste on paksenenud.
Maitsestage kastet pipra ja Itaalia maitseaineseguga. Lisage juurde parmesani juust. Segage läbi.
Lisage kanafileed tagasi kastmesse ning segage, et kana oleks ühtlaselt kastmega kaetud. Serveerige oma lemmiklisandiga.
Kalorid: 548kcalSüsivesikud: 26gValgud: 33gRasvad: 34gKüllastunud rasvhapped: 13gKolesterool: 127mgSool: 1580mgPotassium: 668mgKiudained: 2gSugar: 6gA-Vitamiin: 692IUC-Vitamiin: 8mgKaltsium: 216mgRaud: 2mgMagneesium: 53mg