Parimad Retseptid logo

Hapukapsas (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Hapukapsas retsept

Otsid lihtsat ja maitsvat viisi, kuidas lisada oma toitudele hapukust? See lihtne kodune hapukapsa retsept koosneb vaid kolmest koostisosast – kapsast, soolast ja vürtsidest. See on suurepärane võimalus saada kõik kääritatud toidu toiteväärtuslikud eelised, nautides samal ajal klassikalist maitset, mis ei lähe kunagi moest välja. Ükskõik, kas serveerite seda oma lemmikroogade kõrvale või kasutate seda mõnel muul viisil, see hapukapsas muutub kindlasti teie köögi põhitoiduks. Nii et miks mitte proovida ja veenduda ise, kui lihtne ja maitsev võib olla kodune hapukapsas!

Hapukapsas

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Aeg kokku: 20 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 27kcal

Koostisosad 

  • 1 keskmise suurusega roheline kapsapea
  • 1 spl meresoola
  • köömne seemneid, kadakamarju või muid vürtse (valikuline)

Valmistamine

  1. Eemaldage kapsast kõik närbunud välimised lehed, kuid hoidke üks või kaks head lehte hilisemaks kasutamiseks. Lõigake kapsas õhukesteks ribadeks, visake ära kõva südamik.
  2. Asetage hakitud kapsas suurde kaussi ja puistage peale meresoola. Segage kätega mitu minutit, kuni kapsas hakkab vedelikku välja laskma.
  3. Lisage kapsale mistahes maitseaineid või vürtse, näiteks köömneid või kadakamarju, ja segage hästi läbi.
  4. Valage kapsas ja selle vedelik suurde purki või potti. Vajutage kapsas puulusika või rusikaga võimalikult tihedalt alla, jälgides, et vedelik kataks kapsa täielikult. Kui vedelikku ei ole piisavalt, võite lisada veidi vett.
  5. Võtke reserveeritud kapsalehed ja katke nendega kapsa pind, tõmmates need servadest alla, et kapsas jääks vee alla. Vajaduse korral võite kapsalehe peale asetada puhta kivi, et hoida kapsas vedeliku all.
  6. Katke purk või pott puhta rätiku või juustukangaga ja kinnitage see kummipaelaga. Jätke hapukapsas toatemperatuurile vähemalt nädalaks või kuni neljaks nädalaks käärima, olenevalt sellest, kui haput kapsast eelistate. Kontrollige iga paari päeva tagant, et kapsas oleks ikka veel vee all.
  7. Kui hapukapsas on valmis, valage see ümber puhastesse steriliseeritud purkidesse ja hoidke seda külmikus. Hapukapsas säilib külmikus mitu kuud.

Toitumisalane teave

Kalorid: 27kcalSüsivesikud: 6gValgud: 1gRasvad: 0.2gSool: 393mgKiudained: 4g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Moosid ja hoidised

    5 from 1 vote (1 rating without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    27
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    0.2
    g
    0
    %
    Sool
     
    393
    mg
    17
    %
    Süsivesikud
     
    6
    g
    2
    %
    Kiudained
     
    4
    g
    17
    %
    Valgud
     
    1
    g
    2
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.