Bruschetta (retsept)

Bruschetta retsept

Bruschetta on klassikaline Itaalia eelroog, mida on lihtne kodus valmistada. Röstitud Baguette sai on kaetud tomatite, parmesani, küüslaugu ja värske basiilikuga. Parima tulemuse saavutamiseks on soovitatav kasutada kvaliteetset palsamiäädikat.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg15 minutitKüpsetusaeg5 minutitAeg kokku20 minutit

Koostisained:


 400 g Baguette saia
 1 spl ekstra-neitsioliiviõli
 8 ploomtomatit (kuubikuteks lõigatud)
 7 g hakitud värsket basiilikut
 30 g riivitud parmesani juustu
 2 küüslauguküünt (hakitud)
 1 spl palsamiäädikat
 2 tl ekstra-neitsioliiviõli
 ¼ tl Koššer soola
 ¼ tl värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine:


1

Kuumutage ahi 200 kraadini. Lõigake Baguette sai umbes 1 cm paksusteks viiludeks ning määrige mõlemalt poolt kergelt õliga.

2

Seejärel asetage saiaviilud suurele küpsetusplaadile ning röstige neid ahjus 5-10 minutit, keerates saiaviilud poole peal ümber.

3

Vahepeal segage kausis omavahel kokku tükeldatud tomatid, basiilik, parmesan ja hakitud küüslauk. Segage juurde palsamiäädikas, 2 teelusikatäit oliiviõli, Koššer sool ja värskelt jahvatatud must pipar.

4

Tõstke tomatisegu lusikaga röstitud saiaviiludele ja serveerige kohe.

koostisained

 400 g Baguette saia
 1 spl ekstra-neitsioliiviõli
 8 ploomtomatit (kuubikuteks lõigatud)
 7 g hakitud värsket basiilikut
 30 g riivitud parmesani juustu
 2 küüslauguküünt (hakitud)
 1 spl palsamiäädikat
 2 tl ekstra-neitsioliiviõli
 ¼ tl Koššer soola
 ¼ tl värskelt jahvatatud musta pipart

Juhised

1

Kuumutage ahi 200 kraadini. Lõigake Baguette sai umbes 1 cm paksusteks viiludeks ning määrige mõlemalt poolt kergelt õliga.

2

Seejärel asetage saiaviilud suurele küpsetusplaadile ning röstige neid ahjus 5-10 minutit, keerates saiaviilud poole peal ümber.

3

Vahepeal segage kausis omavahel kokku tükeldatud tomatid, basiilik, parmesan ja hakitud küüslauk. Segage juurde palsamiäädikas, 2 teelusikatäit oliiviõli, Koššer sool ja värskelt jahvatatud must pipar.

4

Tõstke tomatisegu lusikaga röstitud saiaviiludele ja serveerige kohe.

Bruschetta