Burgundia pada või inglise keeles tuntud ka kui Beef Bourguignon on prantsuse roog, mida paljud peavad kõigi hautiste emaks ja mis on valmistatud veiselihast, peekonist, porganditest, sibulast ja seentest ning mis on aeglaselt keedetud rikkalikus punase veini kastmes.
Kõige parema Burgundia pada saamiseks alustage seda 2 päeva varem, kui kavatsete seda serveerida, ärge praadige koostisosi korraga ning kasutade kodust veiselihapuljongit!
Veiseliha puhul soovitame kasutada veise kaelakarbonaadi, milles oleks ka näha rasva ja sidekudet, saada parim mahlaseim tulemus. Ka kuubikute suurus on väga oluline, need võiksid olla 4-5cm suurused, mitte väiksemad.
Punase veini kastme jaoks soovitame kasutada Pinot noir punast veini, mis on üks populaarsemaid punaseid veine saadaval. Siin retseptis läheb Burgundia pada valmistamiseks kindlasti terve pudel.
Mida serveerida koos Burgundia padaga? Kõige paremini läheb sinna kõrvale kindlasti mõnus ja kreemine kartulipuder.
Burgundia pada
Prantsusmaalt pärit hautiste kuningas – Burgundia pada maitsva punase veini kastmega on suurepärane luksuslik roog, mida serveerida koos kartulipüreega.
Asetage marinaadi koostisosad suurde keraamilisse nõusse või ziplock kotti. Segage läbi ning marineerige üle öö külmkapis.
Nõrutage vedelik kaussi, jätke see alles. Eraldage üksteisest veiseliha, porgand ja sibul.
Valage punane vein potti ning laske minna keema. Keetke intensiivselt, võttes ära pealt sodi ja muu ebapuhtuse, kuni vein on poole võrra redutseerunud. Asetage kõrvale.
Koostisosade praadimine
Eelsoojendage ahi 180 kraadini.
Kuivatage veiseliha paberrätikutega. Maitsestage veiseliha soola ja pipraga. Praadige õlis intensiivselt, kuni igalt poolt pruun. Eemaldage veiseliha ning asetage kõrvale.
Praadige peekonit 3 minutit, kuni kuldne. Tõstke kõrvale veiseliha juurde.
Praadige seeni 5 minutit või kuni need on kuldsed. Tõstke kõrvale uude kaussi.
Praadige sibul, lisage vajadusel juurde õli. Praadige 5 minutit või kuni on näha, et need muutuvad kuldseks. Tõstke sibul seente juurde.
Asetage potti või. Kui või on sulanud, lisage porgand ja praadige 3-4 minutit, kuni näete kuldseid kohti. Lisage küüslauk ja praadige veel 1 minut.
Lisage juurde tomatipasta ning kuumutage 2 minutit. Lisage juurde jahu ja kuumutage veel 2 minutit.
Lisage segades juurde veiselihapuljong, et jahu ei jääks tükki. Seejärel lisage punane vein ning kuumutage, kuni jahu on ühtlaselt segunenud.
Lisage potti veiseliha, peekon, tüümian, loorberileht, 1/4 tl soola ja pipar. Segage läbi.
Aeglane küpsetamine
Laske hautisel minna potis keema, katke kaanega ning asetage 1 tunniks ahju.
Eemaldage pott ahjust, lisage juurde seened ja sibul ning segage läbi.
Katke kaanega ning küpsetage veel ahjus 1,5 h, või kuni veiseliha on hästi küps.
Maitsestage vajadusel soolaga ning kui aeg lubab, jätke hautis veel üleöö seisma ja kuumutage järgmisel päeval serveerimiseks.
* Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.
Küpsiste nõusoleku haldamine
Parima kasutuskogemuse pakkumiseks kasutame selliseid tehnoloogiaid nagu küpsised, et salvestada ja/või pääseda ligi seadme andmetele. Nende tehnoloogiatega nõustumine võimaldab meil töödelda selliseid andmeid nagu sirvimiskäitumine või unikaalsed ID-d sellel saidil. Nõusoleku andmata jätmine või selle tühistamine võib mõjutada teatud funktsioone negatiivselt.
Funktsionaalne
Always active
Tehniline salvestamine või juurdepääs on rangelt vajalik seaduslikul eesmärgil, et võimaldada konkreetse teenuse kasutamist, mida tellija või kasutaja on selgesõnaliselt taotlenud, või ainuüksi elektroonilise sidevõrgu kaudu toimuva side edastamiseks.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistika
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Tehniline salvestamine või juurdepääs, mida kasutatakse ainult anonüümsetel statistilistel eesmärkidel. Ilma kohtukutse, internetiteenuse pakkuja vabatahtliku nõusoleku või kolmanda isiku täiendavate andmeteta ei saa ainuüksi sel eesmärgil salvestatud või välja otsitud teavet tavaliselt kasutada teie tuvastamiseks.
Turundus
Tehniline salvestamine või juurdepääs on vajalik selleks, et luua kasutaja profiilid reklaami saatmiseks või jälgida kasutajat veebilehel või mitmel veebilehel sarnastel turunduslikel eesmärkidel.