Parimad Retseptid logo

Burgundia pada (retsept)

Viimati uuendatud: 04/12/2023
Hinnangud puuduvad

Burgundia pada retsept

Burgundia pada või inglise keeles tuntud ka kui Beef Bourguignon on prantsuse roog, mida paljud peavad kõigi hautiste emaks ja mis on valmistatud veiselihast, peekonist, porganditest, sibulast ja seentest ning mis on aeglaselt keedetud rikkalikus punase veini kastmes.

Kõige parema Burgundia pada saamiseks alustage seda 2 päeva varem, kui kavatsete seda serveerida, ärge praadige koostisosi korraga ning kasutade kodust veiselihapuljongit!

Veiseliha puhul soovitame kasutada veise kaelakarbonaadi, milles oleks ka näha rasva ja sidekudet, saada parim mahlaseim tulemus. Ka kuubikute suurus on väga oluline, need võiksid olla 4-5cm suurused, mitte väiksemad.

Punase veini kastme jaoks soovitame kasutada Pinot noir punast veini, mis on üks populaarsemaid punaseid veine saadaval. Siin retseptis läheb Burgundia pada valmistamiseks kindlasti terve pudel.

Mida serveerida koos Burgundia padaga? Kõige paremini läheb sinna kõrvale kindlasti mõnus ja kreemine kartulipuder.

Burgundia pada

Prantsusmaalt pärit hautiste kuningas – Burgundia pada maitsva punase veini kastmega on suurepärane luksuslik roog, mida serveerida koos kartulipüreega.
Hinnangud puuduvad
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 40 minutes
Küpsetusaeg: 2 hours 30 minutes
Jahtumise aeg1 day
Aeg kokku: 1 day 3 hours 10 minutes
Portsionit: 5
Kalorid: 749kcal

Koostisosad 

Veiseliha marinaad

  • 600 g veise kaelakarbonaadi 4-5 cm kuubikud
  • 2 suurt porgandit tükeldatud
  • 16 pärlsibulat
  • 1 loorberileht
  • 3 tüümiani vart
  • 750 ml punast veini

Veiseliha praadimiseks

  • 3 spl õli
  • ¾ tl soola
  • ½ tl pipart

Pada

  • 200 g poolitatud šampinjone
  • 150 g peekonit 1 cm kuubikud
  • 50 g võid
  • 3 hakitud küüslauguküünt
  • 2 spl tomatipastat
  • 60 g jahu
  • 750 ml veiselihapuljongit
  • ¼ tl soola
  • 2 spl hakitud peterselli

Valmistamine

Veiseliha marineerimine

  1. Asetage marinaadi koostisosad suurde keraamilisse nõusse või ziplock kotti. Segage läbi ning marineerige üle öö külmkapis.
  2. Nõrutage vedelik kaussi, jätke see alles. Eraldage üksteisest veiseliha, porgand ja sibul.
  3. Valage punane vein potti ning laske minna keema. Keetke intensiivselt, võttes ära pealt sodi ja muu ebapuhtuse, kuni vein on poole võrra redutseerunud. Asetage kõrvale.

Koostisosade praadimine

  1. Eelsoojendage ahi 180 kraadini.
  2. Kuivatage veiseliha paberrätikutega. Maitsestage veiseliha soola ja pipraga. Praadige õlis intensiivselt, kuni igalt poolt pruun. Eemaldage veiseliha ning asetage kõrvale.
  3. Praadige peekonit 3 minutit, kuni kuldne. Tõstke kõrvale veiseliha juurde.
  4. Praadige seeni 5 minutit või kuni need on kuldsed. Tõstke kõrvale uude kaussi.
  5. Praadige sibul, lisage vajadusel juurde õli. Praadige 5 minutit või kuni on näha, et need muutuvad kuldseks. Tõstke sibul seente juurde.
  6. Asetage potti või. Kui või on sulanud, lisage porgand ja praadige 3-4 minutit, kuni näete kuldseid kohti. Lisage küüslauk ja praadige veel 1 minut.
  7. Lisage juurde tomatipasta ning kuumutage 2 minutit. Lisage juurde jahu ja kuumutage veel 2 minutit.
  8. Lisage segades juurde veiselihapuljong, et jahu ei jääks tükki. Seejärel lisage punane vein ning kuumutage, kuni jahu on ühtlaselt segunenud.
  9. Lisage potti veiseliha, peekon, tüümian, loorberileht, 1/4 tl soola ja pipar. Segage läbi.

Aeglane küpsetamine

  1. Laske hautisel minna potis keema, katke kaanega ning asetage 1 tunniks ahju.
  2. Eemaldage pott ahjust, lisage juurde seened ja sibul ning segage läbi.
  3. Katke kaanega ning küpsetage veel ahjus 1,5 h, või kuni veiseliha on hästi küps.
  4. Maitsestage vajadusel soolaga ning kui aeg lubab, jätke hautis veel üleöö seisma ja kuumutage järgmisel päeval serveerimiseks.

Toitumisalane teave

Kalorid: 749kcalSüsivesikud: 31gValgud: 34gRasvad: 43gKüllastunud rasvhapped: 16gKolesterool: 124mgSool: 1210mgPotassium: 1394mgKiudained: 4gSugar: 9gA-Vitamiin: 5350IUC-Vitamiin: 15mgKaltsium: 95mgRaud: 5mgMagneesium: 80mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Liharoad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    749
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    43
    g
    66
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    16
    g
    100
    %
    Kolesterool
     
    124
    mg
    41
    %
    Sool
     
    1210
    mg
    53
    %
    Potassium
     
    1394
    mg
    40
    %
    Süsivesikud
     
    31
    g
    10
    %
    Kiudained
     
    4
    g
    17
    %
    Sugar
     
    9
    g
    10
    %
    Valgud
     
    34
    g
    68
    %
    A-Vitamiin
     
    5350
    IU
    107
    %
    C-Vitamiin
     
    15
    mg
    18
    %
    Kaltsium
     
    95
    mg
    10
    %
    Raud
     
    5
    mg
    28
    %
    Magneesium
     
    80
    mg
    20
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.