Parimad Retseptid logo

Parim lasanje hakklihaga (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

lasanje retsept

Meie klassikalise Itaaliast pärit lasanje retsept koosneb õhukestest pastakihtidest, mille vahel on maitseküllane Bolognese kaste veiselihahakklihaga. See klassikaline mugavustoit on kindlasti õhtusöögilaua hitt. Oleme lisanud ka kreemja ricotta-täidise, mis lisab sellele niigi imelisele roale maitsesügavust. Tehke seda täna õhtul ja nautige lasanje klassikalisi maitseid mugavalt oma kodus! Kuigi selle lasanje valmistamine nõuab mõningast pingutust, on see kindlasti seda väärt!

Parim lasanje hakklihaga

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 30 minutes
Küpsetusaeg: 2 hours
Aeg kokku: 2 hours 30 minutes
Portsionit: 6
Kalorid: 448kcal

Koostisosad 

  • 225 g Itaalia vorsti
  • 170 g veisehakkliha
  • 8 g hakitud sibulat
  • 1 küüslauguküüs
  • 400 g konserveeritud purustatud tomateid
  • 170 g tomatipastat
  • 170 g tomatikastet
  • 60 ml vett
  • 1 spl valget suhkrut
  • ¾ tl kuivatatud basiilikulehti
  • ½ tl itaalia maitseaineid
  • ¼ tl apteegitilli seemneid
  • ¾ tl soola
  • tl jahvatatud musta pipart
  • 2 spl värsket peterselli (hakitud)
  • 6 lasagne lehte
  • 250 ricotta juustu
  • 1 väike muna
  • 170 g mozzarella juustu, viilutatud
  • 30 g riivitud parmesani juustu

Valmistamine

  1. Pruunistage pannil vorst, hakkliha, sibul ja küüslauk keskmisel kuumusel, kuni see on hästi pruunistunud. Lisage vesi, tomatipasta, tomatikaste ja purustatud tomatid.
  2. Maitsestage segu suhkru, basiiliku, apteegitilli seemnete, Itaalia maitseaine, näputäie soola ning poole koguse peterselliga. Kuumutage segu madalal kuumusel ca 1h.
  3. Pange suur pott veega keema ning maitsestage soolaga. Lisage sisse lasanjelehed ning keetke seda 8-10 minutit või kuni al dente. Seejärel nõrutage ja loputage lasanjelehed külma veega.
  4. Segage ricotta juust, muna, sool ning ülejäänud petersell segamisnõus.
  5. Kuumutage ahi temperatuurile 190 kraadi.
  6. Katke 24 cm kandiline küpsetusvormi põhi cm paksuse kastmekihiga. Asetage 3 lasanjelehte pikuti lihakastme peale. Määrige peale pool ricottajuustu segust ning kolmandik mozzarella juustu viiludest. Mozzarella peale valage pool ülejäänud lihakastmest ja natuke parmesani juustu.
  7. Korrake sama tegevust uuesti. Seejärel puistake peale ülejäänud mozzarella ja parmesan. Katke vorm fooliumiga, kuid veenduge, et see ei puutuks juustuga kokku ja oleks kaetud määrdeainega, et vältida kleepumist.
  8. Küpsetage eelsoojendatud ahjus 25 minutit koos fooliumiga. Seejärel eemaldage foolium ja küpsetage veel 25 minutit kuni lasanje on pealt kuldpruun.
  9. Enne serveerimist laske 15 minutit jahtuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 448kcalSüsivesikud: 37gValgud: 30gRasvad: 21gKüllastunud rasvhapped: 10gKolesterool: 82mgSool: 1400mgKiudained: 4gSugar: 9g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Pastaroad

Populaarsed retseptid: