Parim lasanje hakklihaga (retsept)

lasanje retsept

Meie klassikalise Itaaliast pärit lasanje retsept koosneb õhukestest pastakihtidest, mille vahel on maitseküllane Bolognese kaste veiselihahakklihaga. See klassikaline mugavustoit on kindlasti õhtusöögilaua hitt. Oleme lisanud ka kreemja ricotta-täidise, mis lisab sellele niigi imelisele roale maitsesügavust. Tehke seda täna õhtul ja nautige lasanje klassikalisi maitseid mugavalt oma kodus! Kuigi selle lasanje valmistamine nõuab mõningast pingutust, on see kindlasti seda väärt!

RaskusasteKeskmine

PortsionKogused
Valmistamise aeg30 minutitKüpsetusaeg2 tundiAeg kokku2 tundi 30 minutit

Koostisained:


 225 g Itaalia vorsti
 170 g veisehakkliha
 8 g hakitud sibulat
 1 küüslauguküüs
 400 g konserveeritud purustatud tomateid
 170 g tomatipastat
 170 g tomatikastet
 60 ml vett
 1 spl valget suhkrut
 ¾ tl kuivatatud basiilikulehti
 ½ tl itaalia maitseaineid
 ¼ tl apteegitilli seemneid
 ¾ tl soola
  tl jahvatatud musta pipart
 2 spl värsket peterselli (hakitud)
 6 lasagne lehte
 250 ricotta juustu
 1 väike muna
 170 g mozzarella juustu, viilutatud
 30 g riivitud parmesani juustu

Valmistamine:


1

Pruunistage pannil vorst, hakkliha, sibul ja küüslauk keskmisel kuumusel, kuni see on hästi pruunistunud. Lisage vesi, tomatipasta, tomatikaste ja purustatud tomatid.

2

Maitsestage segu suhkru, basiiliku, apteegitilli seemnete, Itaalia maitseaine, näputäie soola ning poole koguse
peterselliga. Kuumutage segu madalal kuumusel ca 1h.

3

Pange suur pott veega keema ning maitsestage soolaga. Lisage sisse lasanjelehed ning keetke seda 8-10 minutit või kuni al dente. Seejärel nõrutage ja loputage lasanjelehed külma veega.

4

Segage ricotta juust, muna, sool ning ülejäänud petersell segamisnõus.

5

Kuumutage ahi temperatuurile 190 kraadi.

6

Katke 24 cm kandiline küpsetusvormi põhi cm paksuse kastmekihiga. Asetage 3 lasanjelehte pikuti lihakastme peale. Määrige peale pool ricottajuustu segust ning kolmandik mozzarella juustu viiludest. Mozzarella peale valage pool ülejäänud lihakastmest ja natuke parmesani juustu.

7

Korrake sama tegevust uuesti. Seejärel puistake peale ülejäänud mozzarella ja parmesan.
Katke vorm fooliumiga, kuid veenduge, et see ei puutuks juustuga kokku ja oleks kaetud määrdeainega, et vältida kleepumist.

8

Küpsetage eelsoojendatud ahjus 25 minutit koos fooliumiga. Seejärel eemaldage foolium ja küpsetage veel 25 minutit kuni lasanje on pealt kuldpruun.

9

Enne serveerimist laske 15 minutit jahtuda.

koostisained

 225 g Itaalia vorsti
 170 g veisehakkliha
 8 g hakitud sibulat
 1 küüslauguküüs
 400 g konserveeritud purustatud tomateid
 170 g tomatipastat
 170 g tomatikastet
 60 ml vett
 1 spl valget suhkrut
 ¾ tl kuivatatud basiilikulehti
 ½ tl itaalia maitseaineid
 ¼ tl apteegitilli seemneid
 ¾ tl soola
  tl jahvatatud musta pipart
 2 spl värsket peterselli (hakitud)
 6 lasagne lehte
 250 ricotta juustu
 1 väike muna
 170 g mozzarella juustu, viilutatud
 30 g riivitud parmesani juustu

Juhised

1

Pruunistage pannil vorst, hakkliha, sibul ja küüslauk keskmisel kuumusel, kuni see on hästi pruunistunud. Lisage vesi, tomatipasta, tomatikaste ja purustatud tomatid.

2

Maitsestage segu suhkru, basiiliku, apteegitilli seemnete, Itaalia maitseaine, näputäie soola ning poole koguse
peterselliga. Kuumutage segu madalal kuumusel ca 1h.

3

Pange suur pott veega keema ning maitsestage soolaga. Lisage sisse lasanjelehed ning keetke seda 8-10 minutit või kuni al dente. Seejärel nõrutage ja loputage lasanjelehed külma veega.

4

Segage ricotta juust, muna, sool ning ülejäänud petersell segamisnõus.

5

Kuumutage ahi temperatuurile 190 kraadi.

6

Katke 24 cm kandiline küpsetusvormi põhi cm paksuse kastmekihiga. Asetage 3 lasanjelehte pikuti lihakastme peale. Määrige peale pool ricottajuustu segust ning kolmandik mozzarella juustu viiludest. Mozzarella peale valage pool ülejäänud lihakastmest ja natuke parmesani juustu.

7

Korrake sama tegevust uuesti. Seejärel puistake peale ülejäänud mozzarella ja parmesan.
Katke vorm fooliumiga, kuid veenduge, et see ei puutuks juustuga kokku ja oleks kaetud määrdeainega, et vältida kleepumist.

8

Küpsetage eelsoojendatud ahjus 25 minutit koos fooliumiga. Seejärel eemaldage foolium ja küpsetage veel 25 minutit kuni lasanje on pealt kuldpruun.

9

Enne serveerimist laske 15 minutit jahtuda.

Parim lasanje hakklihaga