Krõbedad köögiviljakotletid (retsept)

Viimati uuendatud: 22/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Krõbedad köögiviljakotletid retsept

Selle lihtsa retsepti järgi valmivad krõbedad indiapärased köögiviljakotletid, mis on tervislikud, gluteenivabad ja sobilikud ka taimetoitlastele.

Need kotletid teevad maitsvaks mitte ainult ühe köögivilja kasutamine, vaid nende segu. Siin retseptis on kasutatud nii kartulit, herneid, ube kui ka porgandeid. Soovi korral võite lisata ka näiteks lillkapsast, spinatit, brokkolit ja maisi. Mõnedele meeldib lihase tekstuuri lisamiseks ka soja graanuleid lisada.

Eriti head on need krõbedad kotletid koos mõnusa värske dipikastmega. Või soovi korral looge hoopis uus roog ja kasutage neid burgeri pihvina taimetoiduburgerites.

Käesolevas retseptis sisaldavad kotletid ka rohelist tšillipipart. Seega kui te ei ole vürtsika toidu sõber või teil on lastest sööjaid, kes seda ei eelista, siis jätke see julgelt koostisosadest välja.

Krõbedad köögiviljakotletid

Need maitsvad krõbedad köögiviljakotletid võib teha erinevatest köögiviljadest nagu kartul, herned, oad ja porgandid. Need indiapärased köögiviljakotletid on ideaalsed koos värske dipikastmega.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 20 minutes
Aeg kokku: 40 minutes
Portsionit: 13 kotletti
Kalorid: 131kcal

Koostisosad 

Köögiviljakotletid

  • 2 tükeldatud suurt kartulit
  • 70 g herneid
  • 1 suur porgand
  • 7 tükeldatud rohelist uba
  • 3 spl hakitud koriandrit
  • ½ tl soola
  • ¾ tl riivitud ingverit
  • 1 hakitud roheline tšillipipar valikuline
  • ½ tl garam masalat
  • 6 spl riivsaia
  • 4 spl õli

Katteks

  • 2 spl riisijahu või maisijahu
  • 60 g riivsaia

Valmistamine

  1. Keetke köögivilju, kuni need on pehmed. Nõrutage vesi ning purustage köögiviljad kahvliga ühtlaseks pudruks.
  2. Lisage juurde riivsai, sool, riivitud ingver, garam masala ja tšilli.
  3. Segage kõik ühtlaseks massiks.
  4. Voolige segust 13-14 palli. Vajutage need õrnalt laiaks ning asetage kõrvale.
  5. Valage ühte kaussi riivsai ning asetage kõrvale.
  6. Eraldi kaussi valage riisijahu ning veidi vett. Segage, et tekiks kergelt vedel segu.
  7. Kastke kotletid ükshaaval riisijahu ja vee segusse ning seejärel riivsaia sisse nii, et need oleksid üleni kaetud. Tõstke 5-10 minutiks kõrvale seisma.
  8. Kuumutage õli pannil. Asetage kotletid pannile ning praadige neid mõlemalt poolt umbes 15 minutit või kuni need on krõbedad ja kuldpruunid.

Toitumisalane teave

Kalorid: 131kcalSüsivesikud: 19gValgud: 3gRasvad: 5gKüllastunud rasvhapped: 0.5gSool: 176mgPotassium: 296mgKiudained: 2gSugar: 2gA-Vitamiin: 994IUC-Vitamiin: 14mgKaltsium: 28mgRaud: 1mgMagneesium: 21mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Soolased toidud

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    131
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    5
    g
    8
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    0.5
    g
    3
    %
    Sool
     
    176
    mg
    8
    %
    Potassium
     
    296
    mg
    8
    %
    Süsivesikud
     
    19
    g
    6
    %
    Kiudained
     
    2
    g
    8
    %
    Sugar
     
    2
    g
    2
    %
    Valgud
     
    3
    g
    6
    %
    A-Vitamiin
     
    994
    IU
    20
    %
    C-Vitamiin
     
    14
    mg
    17
    %
    Kaltsium
     
    28
    mg
    3
    %
    Raud
     
    1
    mg
    6
    %
    Magneesium
     
    21
    mg
    5
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.