Kreemjas munaliköör (retsept)

kreemjas munaliköör retsept

See paks, kreemjas ja magus munaliköör sisaldab just õiget kogust vürtsi. Selles omatehtud munajoogi retseptis on munakollased ohutuse tagamiseks karastatud ning te võite rummi kogust vastavalt maitsele kohandada või selle täielikult välja jätta, et kogu pere saaks seda rikkalikku pühade maiuspala nautida. Selle joogi valmistamine on küll veidi töömahukas, kuid on kindlasti seda väärt, eriti kui teie pühadekülalised vaimustusest ohetavad.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg10 minutitKüpsetusaeg15 minutitAeg kokku9 tundi 25 minutit

Koostisained:


 475 ml piima
 ½ tl jahvatatud kaneeli
 2 ½ tervet nelki
 1 ¼ tl vaniljeekstrakti
 6 suurt munakollast
 150 g valget suhkrut
 475 ml toidukoort
 30 cl heledat rummi (valikuline)
 ¼ tl jahvatatud muskaatpähklit

Valmistamine:


1

Kuumutage piim koos kaneeli, 1/4 tl vaniljeekstrakti ja nelgiga kastrulis kõige madalamal kuumusastmel umbes 5 minutit pidevalt segades.

2

Suurendage kuumust keskmisele kuumusele ja laske aeglaselt keema tõusta. Eemaldage tulelt.

3

Vahustage munakollased suures kausis helekollaseks. Lisage suhkur ja vahustage kohevaks.

4

Valage osa kuumast piimasegust munakollaste segule, vahustage kiiresti, et vältida munade tükkimist.

5

Jätkake kuuma piima lisamist ja vahustamist kuni kogu piim on segunenud.

6

Valage segu tagasi kastrulisse ning kuumutage keskmisel kuumusel pidevalt segades umbes 3 minutit, kuni segu on paksenenud. NB! Ärge lase segul keema tõusta!

7

Sõeluge, et eemaldada nelgid ja seejärel laske umbes 1 tund jahtuda.

8

Viimasena segage hulka koor, rumm, ülejäänud vaniljeekstrakt ja muskaatpähkel.

9

Enne serveerimist jahutage 8 tundi kuni üleöö.

koostisained

 475 ml piima
 ½ tl jahvatatud kaneeli
 2 ½ tervet nelki
 1 ¼ tl vaniljeekstrakti
 6 suurt munakollast
 150 g valget suhkrut
 475 ml toidukoort
 30 cl heledat rummi (valikuline)
 ¼ tl jahvatatud muskaatpähklit

Juhised

1

Kuumutage piim koos kaneeli, 1/4 tl vaniljeekstrakti ja nelgiga kastrulis kõige madalamal kuumusastmel umbes 5 minutit pidevalt segades.

2

Suurendage kuumust keskmisele kuumusele ja laske aeglaselt keema tõusta. Eemaldage tulelt.

3

Vahustage munakollased suures kausis helekollaseks. Lisage suhkur ja vahustage kohevaks.

4

Valage osa kuumast piimasegust munakollaste segule, vahustage kiiresti, et vältida munade tükkimist.

5

Jätkake kuuma piima lisamist ja vahustamist kuni kogu piim on segunenud.

6

Valage segu tagasi kastrulisse ning kuumutage keskmisel kuumusel pidevalt segades umbes 3 minutit, kuni segu on paksenenud. NB! Ärge lase segul keema tõusta!

7

Sõeluge, et eemaldada nelgid ja seejärel laske umbes 1 tund jahtuda.

8

Viimasena segage hulka koor, rumm, ülejäänud vaniljeekstrakt ja muskaatpähkel.

9

Enne serveerimist jahutage 8 tundi kuni üleöö.

Kreemjas munaliköör