See paks, kreemjas ja magus munaliköör sisaldab just õiget kogust vürtsi. Selles omatehtud munajoogi retseptis on munakollased ohutuse tagamiseks karastatud ning te võite rummi kogust vastavalt maitsele kohandada või selle täielikult välja jätta, et kogu pere saaks seda rikkalikku pühade maiuspala nautida. Selle joogi valmistamine on küll veidi töömahukas, kuid on kindlasti seda väärt, eriti kui teie pühadekülalised vaimustusest ohetavad.
Koostisained:
Valmistamine:
Kuumutage piim koos kaneeli, 1/4 tl vaniljeekstrakti ja nelgiga kastrulis kõige madalamal kuumusastmel umbes 5 minutit pidevalt segades.
Suurendage kuumust keskmisele kuumusele ja laske aeglaselt keema tõusta. Eemaldage tulelt.
Vahustage munakollased suures kausis helekollaseks. Lisage suhkur ja vahustage kohevaks.
Valage osa kuumast piimasegust munakollaste segule, vahustage kiiresti, et vältida munade tükkimist.
Jätkake kuuma piima lisamist ja vahustamist kuni kogu piim on segunenud.
Valage segu tagasi kastrulisse ning kuumutage keskmisel kuumusel pidevalt segades umbes 3 minutit, kuni segu on paksenenud. NB! Ärge lase segul keema tõusta!
Sõeluge, et eemaldada nelgid ja seejärel laske umbes 1 tund jahtuda.
Viimasena segage hulka koor, rumm, ülejäänud vaniljeekstrakt ja muskaatpähkel.
Enne serveerimist jahutage 8 tundi kuni üleöö.
koostisained
Juhised
Kuumutage piim koos kaneeli, 1/4 tl vaniljeekstrakti ja nelgiga kastrulis kõige madalamal kuumusastmel umbes 5 minutit pidevalt segades.
Suurendage kuumust keskmisele kuumusele ja laske aeglaselt keema tõusta. Eemaldage tulelt.
Vahustage munakollased suures kausis helekollaseks. Lisage suhkur ja vahustage kohevaks.
Valage osa kuumast piimasegust munakollaste segule, vahustage kiiresti, et vältida munade tükkimist.
Jätkake kuuma piima lisamist ja vahustamist kuni kogu piim on segunenud.
Valage segu tagasi kastrulisse ning kuumutage keskmisel kuumusel pidevalt segades umbes 3 minutit, kuni segu on paksenenud. NB! Ärge lase segul keema tõusta!
Sõeluge, et eemaldada nelgid ja seejärel laske umbes 1 tund jahtuda.
Viimasena segage hulka koor, rumm, ülejäänud vaniljeekstrakt ja muskaatpähkel.
Enne serveerimist jahutage 8 tundi kuni üleöö.
Jäta tagasiside