Parimad Retseptid logo

Tuuletaskud vaniljekreemiga (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Tuuletaskud vaniljekreemiga retsept

Tuuletaskud vaniljekreemiga on hõrgutavad, rikkalikud küpsetised, mida ümbritseb kuldne ja õhuline välispind ning mille sees peitub kreemjas ja magus keskosa. Täiuslike tuuletaskute valmistamine kodus on palju lihtsam, kui te arvata oskate! Siin retseptis on kasutatud kodust vaniljekreemitäidist, mis tagab klassikalise maitse. Ettevalmistusmärkus: Kõigepealt on soovitatav teha vaniljekreem, sest see peab vähemalt 2 tundi jahtuma. Seda võib teha ka päev või kaks varem.

Tuuletaskud vaniljekreemiga

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 1 hour
Küpsetusaeg: 35 minutes
Aeg kokku: 1 hour 35 minutes
Portsionit: 20
Kalorid: 183kcal

Koostisosad 

Keedutainas

  • 240 ml vett
  • 115 g soolamata võid
  • ¼ tl soola
  • 125 g jahu
  • 4 suurt muna (toatemperatuuril)

Vaniljekreem

  • 240 ml täispiima
  • 240 ml vahukoort
  • 70 g suhkrut (+3spl)
  • 1 pikuti pooleks lõigatud vanillikaun
  • ¼ tl soola
  • 5 suurt munakollast (toatemperatuuril)
  • 3 spl maisitärklist
  • 60 g toasooja võid

Valmistamine

Keedutainas

  1. Kuumutage ahi 200 kraadini ja vooderdage suur küpsetusplaat või kaks väiksemat küpsetusplaati pärgamendipaberiga. Asetage kõrvale.
  2. Lisage vesi, või ja sool keskmise suurusega kastrulisse ning kuumutage keskmisel kuumusel keemiseni.
  3. Kui segu on keema hakanud, lisage jahu ja vähendage kuumust madalale. Segage pidevalt spaatliga, kuni niiskus on imendunud ja segu moodustab palli, mis tõmbub poti külgedest eemale.
  4. Võtke tulelt ja segage mitu minutit, et segu jahtuks. Lisage ükshaaval munad, segades pärast iga muna lisamist korralikult, kuni segu on ühtlane ja sametine.
  5. Valage segu kondiitrikotti (või suurde Ziploc-kotti, mille üks nurk on ära lõigatud) ja piserdage ettevalmistatud küpsetusplaatidele umbes 3 cm läbimõõduga ja 3 cm kõrgused tainapallid, jättes nende vahele vähemalt 3 cm vahed. Niisutage sõrmed kergelt külma veega ja vajutage ettevaatlikult kõik tainapallide tipud alla.
  6. Tõstke eelsoojendatud ahju ja küpsetage 30 minutit või kuni tuuletaskud on kergelt kuldpruunid.
  7. Võtke ahjust välja ja torgake terava noaga iga tuuletasku alumisse keskossa augud (olge ettevaatlik, tuuletaskud on kuumad!). Asetage kõik tuuletaskud uuesti küpsetusplaadile ja asetage tagasi ahju. Lülitage ahi välja ja laske neil 10 minutit ahju uks lahti soojas ahjus seista.
  8. Kui 10 minutit on möödas, võtke tuuletaskud ahjust välja ja laske neil küpsetusplaadil täielikult jahtuda.

Vaniljekreem

  1. Valage vahukoor, piim, suhkur, vanillikaun ja sool keskmise suurusega paksupõhjalisse kastrulisse. Kuumutage keskmisel kuumusel, pidevalt segades, kuni suhkur on lahustunud ja segu keema tõusnud. Eemaldage tulelt ja laske 10 minutit jahtuda (aeg-ajalt segades).
  2. Vahepeal vahustage eraldi suures kausis munakollased ja 3 supilusikatäit suhkrut. Vahustage jõuliselt umbes 15 sekundit, kuni suhkur hakkab lahustuma.
  3. Puistage peale maisitärklis ja vispeldage, kuni segu on segunenud ja kergelt paksenenud.
  4. Tilgutage aeglaselt umbes ⅓ jahtunud vahukooresegust munasegule, samal ajal pidevalt vispeldades (see karastab teie mune ja kuumutatud koore järkjärguline lisamine takistab nende küpsemist!). Valage hulka ka ülejäänud vahukooresegu, pidevalt vispeldades, kuni segu on täielikult segunenud.
  5. Valage segu tagasi kastrulisse ja kuumutage keskmisel kuumusel, pidevalt vispeldades, kuni segu on paksenenud.
  6. Võtke tulelt ja valage läbi peene sõela kuumakindlasse kaussi (vanillikaun peaks jääma sõelale ja tuleks nüüd ära visata).
  7. Vispeldage hulka või (üks tükk korraga), kuni see on täielikult segunenud. Kui te ei kasutanud vanillikaunu, segage ka siinkohal hulka vaniljesuhkur.
  8. Asetage kreemi pinna peale toidukile, et vältida naha tekkimist ning laske sel toatemperatuuril umbes 30 minutit jahtuda. Seejärel tõstke vähemalt 2-4 tunniks külmkappi jahutama.
  9. Tuuletaskute kreemiga täitmiseks valage vaniljekreem väikese otsakuga kondiitrikotti (või suurde Ziploc-kotti, mille üks nurk on ära lõigatud). Pigistage kreemi igasse tuuletaskusse, kuni vaniljekreem hakkab august välja tulema.
  10. Vahetult enne serveerimist puistage tuuletaskud kergelt tuhksuhkruga üle ning nautige kohe! Säilitage tuuletaskuid õhukindlas konteineris külmkapis 2-3 päeva või külmutage mitu nädalat.

Toitumisalane teave

Portsioni suurus: 1gKalorid: 183kcalSüsivesikud: 12gValgud: 3gRasvad: 14gKüllastunud rasvhapped: 8gKolesterool: 119mgSool: 87mgSugar: 7g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Magusad pirukad ja küpsetised

    5 from 1 vote (1 rating without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Portsioni suurus
     
    1 g
    Kalorid
    183
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    14
    g
    22
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    8
    g
    50
    %
    Kolesterool
     
    119
    mg
    40
    %
    Sool
     
    87
    mg
    4
    %
    Süsivesikud
     
    12
    g
    4
    %
    Sugar
     
    7
    g
    8
    %
    Valgud
     
    3
    g
    6
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.