See legendaarne kuulus Pekingi pardi retsept on nüüd ka siin! See on väga lihtne kodune versioon sellest tuntud roast, mis ei nõua spetsiaalset varustust ega suuri oskusi, kuid siiski maitseb imeliselt!
Pekingi part on üks Hiina sümboolsematest roogadest, mis on saanud oma nime Pekingi linna järgi, kus see mitusada aastat tagasi leiutati. See roog sisaldab mitut elementi, viilutatud küpsetatud part koos krõbeda naha ning õrna lihaga, õhukesed pannkoogid, soolane kaste ning viilutatud köögiviljad. Söömiseks rullitakse need kokku.
Käesoleva retsepti puhul on oluline parti ette valmistada juba 1 päev parem. See retsept näeb ette, et kasutatakse küpsetamisel tervet parti. Head proovimist!
Pekingi part
See kuulus Pekingi pardi retsept on lihtne kodus tehtav versioon, mis on sama maitsev kui restoranis.
Kuivatage part paberrätikuga ning määrige nahale ja avausse soola. Laske sellel seista 1 tund.
Keetke umbes 1,5L vett ning valage see kraanikausi kohal üle terve pardi (pöörake vahepeal part ringi). Eemaldage vajadusel naha küljes olevad sulejäägid.
Segage kausis kokku maltoos kuuma veega ja äädikaga kuni täielikult lahustunud. Määrige kogu part üle siirupiga ning laske sellel külmikus 1 tund seista. Peale seda määrige peale veel üks kiht.
Laske pardil külmikus katmata kujul 1 ööpäev seista.
Pardi küpsetamine
Eemaldage part külmikust 1 tund enne küpsetamist. Lõigake õunad veerandiks ning pange kõik täidise koostisosad pardi sisse. Kasutage hambaorke, et avaus sulgeda.
Eelsoojendage ventilaatoriga ahi 200 kraadini. Asetage part keskele metallvõre peale nii, et ring jääb ülespoole ja küpsetuspann selle alla jääkide kogumiseks. Küpsetage 15 minutit.
Alandage temperatuuri 18 kraadini ning mässige fooliumiga kinni tiibade otsad ja jalgade otsad. Küpsetage veel 60 minutit.
Kasutage valmisoleku kontrolliks liha termomeetrit paksemasse kohta. Temperatuur peaks olema kõrgem kui 74 kraadi.
Serveerimine
Võtke part ahjust välja ning laske sellel 15 min jahtuda.
Ootamise ajal valmistage kaste. Kuumutage potis kastme koostisosad koos poole spl pardirasvaga küpsetuspannilt. Laske kastmel korraks keema minna. Asetage kõrvale.
Soojendage üles pannkoogid.
Viilutage part viiludeks ning serveerimiseks pange pannkoogile veidi kastet, seejärel viilutatud köögiviljad ning pardi viilud. Söömiseks voltige sellest wrap.
* Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.
Jõulune Loosimäng
Registreeri ennast osalejaks ning võid võita 1x 20€ või 2x 5€ Apollo e-kinkekaardi!
Parima kasutuskogemuse pakkumiseks kasutame selliseid tehnoloogiaid nagu küpsised, et salvestada ja/või pääseda ligi seadme andmetele. Nende tehnoloogiatega nõustumine võimaldab meil töödelda selliseid andmeid nagu sirvimiskäitumine või unikaalsed ID-d sellel saidil. Nõusoleku andmata jätmine või selle tühistamine võib mõjutada teatud funktsioone negatiivselt.
Funktsionaalne
Always active
Tehniline salvestamine või juurdepääs on rangelt vajalik seaduslikul eesmärgil, et võimaldada konkreetse teenuse kasutamist, mida tellija või kasutaja on selgesõnaliselt taotlenud, või ainuüksi elektroonilise sidevõrgu kaudu toimuva side edastamiseks.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistika
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Tehniline salvestamine või juurdepääs, mida kasutatakse ainult anonüümsetel statistilistel eesmärkidel. Ilma kohtukutse, internetiteenuse pakkuja vabatahtliku nõusoleku või kolmanda isiku täiendavate andmeteta ei saa ainuüksi sel eesmärgil salvestatud või välja otsitud teavet tavaliselt kasutada teie tuvastamiseks.
Turundus
Tehniline salvestamine või juurdepääs on vajalik selleks, et luua kasutaja profiilid reklaami saatmiseks või jälgida kasutajat veebilehel või mitmel veebilehel sarnastel turunduslikel eesmärkidel.