Pekingi part (retsept)

Viimati uuendatud: 01/11/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Pekingi part retsept

See legendaarne kuulus Pekingi pardi retsept on nüüd ka siin! See on väga lihtne kodune versioon sellest tuntud roast, mis ei nõua spetsiaalset varustust ega suuri oskusi, kuid siiski maitseb imeliselt!

Pekingi part on üks Hiina sümboolsematest roogadest, mis on saanud oma nime Pekingi linna järgi, kus see mitusada aastat tagasi leiutati. See roog sisaldab mitut elementi, viilutatud küpsetatud part koos krõbeda naha ning õrna lihaga, õhukesed pannkoogid, soolane kaste ning viilutatud köögiviljad. Söömiseks rullitakse need kokku.

Käesoleva retsepti puhul on oluline parti ette valmistada juba 1 päev parem. See retsept näeb ette, et kasutatakse küpsetamisel tervet parti. Head proovimist!

Pekingi part

See kuulus Pekingi pardi retsept on lihtne kodus tehtav versioon, mis on sama maitsev kui restoranis.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 1 day 2 hours
Küpsetusaeg: 1 hour 15 minutes
Aeg kokku: 1 day 3 hours 15 minutes
Portsionit: 5
Kalorid: 149kcal

Koostisosad 

  • 1 part u 2,5kg
  • 2 spl soola

Siirup

  • 2 spl maltoosi
  • 120 ml kuuma vett
  • 1 tl äädikat

Täidis

  • 2 rohelist sibulat
  • 1 küüslaugupea
  • 2 õuna
  • 4 tähtaniisi
  • 4 loorberilehte
  • 2 cassia kaneeli tükki

Kaste

  • 3 spl magusa oa kastet (Tian Mian Jiang)
  • 1 tl suhkrut

Pannkoogid

  • 6 Pekingi pardi pannkooki poest
  • peotäis viilutatud rohelist sibulat
  • peotäis viilutatud kurki

Valmistamine

Pardi ettevalmistus

  1. Kuivatage part paberrätikuga ning määrige nahale ja avausse soola. Laske sellel seista 1 tund.
  2. Keetke umbes 1,5L vett ning valage see kraanikausi kohal üle terve pardi (pöörake vahepeal part ringi). Eemaldage vajadusel naha küljes olevad sulejäägid.
  3. Segage kausis kokku maltoos kuuma veega ja äädikaga kuni täielikult lahustunud. Määrige kogu part üle siirupiga ning laske sellel külmikus 1 tund seista. Peale seda määrige peale veel üks kiht.
  4. Laske pardil külmikus katmata kujul 1 ööpäev seista.

Pardi küpsetamine

  1. Eemaldage part külmikust 1 tund enne küpsetamist. Lõigake õunad veerandiks ning pange kõik täidise koostisosad pardi sisse. Kasutage hambaorke, et avaus sulgeda.
  2. Eelsoojendage ventilaatoriga ahi 200 kraadini. Asetage part keskele metallvõre peale nii, et ring jääb ülespoole ja küpsetuspann selle alla jääkide kogumiseks. Küpsetage 15 minutit.
  3. Alandage temperatuuri 18 kraadini ning mässige fooliumiga kinni tiibade otsad ja jalgade otsad. Küpsetage veel 60 minutit.
  4. Kasutage valmisoleku kontrolliks liha termomeetrit paksemasse kohta. Temperatuur peaks olema kõrgem kui 74 kraadi.

Serveerimine

  1. Võtke part ahjust välja ning laske sellel 15 min jahtuda.
  2. Ootamise ajal valmistage kaste. Kuumutage potis kastme koostisosad koos poole spl pardirasvaga küpsetuspannilt. Laske kastmel korraks keema minna. Asetage kõrvale.
  3. Soojendage üles pannkoogid.
  4. Viilutage part viiludeks ning serveerimiseks pange pannkoogile veidi kastet, seejärel viilutatud köögiviljad ning pardi viilud. Söömiseks voltige sellest wrap.

Toitumisalane teave

Kalorid: 149kcalSüsivesikud: 25gValgud: 4gRasvad: 4gKüllastunud rasvhapped: 1gKolesterool: 33mgSool: 3023mgPotassium: 105mgKiudained: 1gSugar: 10gA-Vitamiin: 162IUC-Vitamiin: 1mgKaltsium: 106mgRaud: 1mgMagneesium: 11mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Liharoad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    149
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    4
    g
    6
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    1
    g
    6
    %
    Kolesterool
     
    33
    mg
    11
    %
    Sool
     
    3023
    mg
    131
    %
    Potassium
     
    105
    mg
    3
    %
    Süsivesikud
     
    25
    g
    8
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    10
    g
    11
    %
    Valgud
     
    4
    g
    8
    %
    A-Vitamiin
     
    162
    IU
    3
    %
    C-Vitamiin
     
    1
    mg
    1
    %
    Kaltsium
     
    106
    mg
    11
    %
    Raud
     
    1
    mg
    6
    %
    Magneesium
     
    11
    mg
    3
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.