Sidruni Panna Cotta vaarika-apelsini kastmes (retsept)

Panna Cotta retsept

Selle kreemja, hapuka ja õrnalt magusa magustoidu valmistamine on tunduvalt lihtsam, kui te ehk arvate. Panna Cotta sidrinine kreem sobib suurepäraselt kokku vaarika-apelsini magushapuka kastmega.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg20 minutitAeg kokku4 tundi 20 minutit

Koostisained:


 355 ml vahuoort
 50 g suhkrut
 ¾ tl peenelt riivitud sidrunikoort
 ¾ tl maitsestamata želatiini
 2 spl apelsinimaitselist likööri
 170 g külmutatud vaarikaid
 3 spl suhkrut
 85 g värskeid vaarikaid

Valmistamine:


1

Panna Cotta kreemi valmistamiseks kuumutage vahukoor, suhkur ja sidrunikoor keskmiselt madalal kuumusel keemiseni. Ootamise ajal lisage želatiin 2 spl külma vee sisse ja laske paar minutit seista. Kui vahukooresegu on peaaegu keema tõusnud, tõstke see tulelt ning lisage hulka 2 spl apelsinilikööri ja pehmendatud želatiin.

2

Täitke kreemiga 8 ramekinivormi. Pudingivormid tuleb asetada madalasse pannile, katta kilega ja jahutada, kuni need tahenevad, ideaalis üleöö.

3

Vaarikaid võib osaliselt sulatada letil. Asetage metallteraga köögikombaini. Lisage ülejäänud 2 sl apelsinilikööri ja 6 sl suhkrut. Kandke kaste basseini (kui soovite seemneteta kastet, sõeluge esmalt läbi peene sõela). Lisage värsked vaarikad ja segage. Lase umbes tund aega seista.

4

Kui olete valmis serveerimiseks, lahutage iga magustoit õhukese teraga noaga; keerake magustoidulauale, et seda lahti vormida. Serveeri panna cotta ümbritsetuna vaarikakastmega.

koostisained

 355 ml vahuoort
 50 g suhkrut
 ¾ tl peenelt riivitud sidrunikoort
 ¾ tl maitsestamata želatiini
 2 spl apelsinimaitselist likööri
 170 g külmutatud vaarikaid
 3 spl suhkrut
 85 g värskeid vaarikaid

Juhised

1

Panna Cotta kreemi valmistamiseks kuumutage vahukoor, suhkur ja sidrunikoor keskmiselt madalal kuumusel keemiseni. Ootamise ajal lisage želatiin 2 spl külma vee sisse ja laske paar minutit seista. Kui vahukooresegu on peaaegu keema tõusnud, tõstke see tulelt ning lisage hulka 2 spl apelsinilikööri ja pehmendatud želatiin.

2

Täitke kreemiga 8 ramekinivormi. Pudingivormid tuleb asetada madalasse pannile, katta kilega ja jahutada, kuni need tahenevad, ideaalis üleöö.

3

Vaarikaid võib osaliselt sulatada letil. Asetage metallteraga köögikombaini. Lisage ülejäänud 2 sl apelsinilikööri ja 6 sl suhkrut. Kandke kaste basseini (kui soovite seemneteta kastet, sõeluge esmalt läbi peene sõela). Lisage värsked vaarikad ja segage. Lase umbes tund aega seista.

4

Kui olete valmis serveerimiseks, lahutage iga magustoit õhukese teraga noaga; keerake magustoidulauale, et seda lahti vormida. Serveeri panna cotta ümbritsetuna vaarikakastmega.

Sidruni Panna Cotta vaarika-apelsini kastmes