Seljanka supp (retsept)

Seljanka supp retsept

Venemaal ja Ida-Euroopas populaarne seljanka supp on maitsev ja vägagi toekas söök. Koostisosadeks on soolatud liha, köögiviljad, hapukurgid, rohelised Gordali oliivid ja maitsev veiselihapuljong.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg10 minutitKüpsetusaeg30 minutitAeg kokku40 minutit

Koostisained:


 200 g peekonit (tükeldatud)
 200 g keeduvorsti (kuubikuteks lõigatud)
 200 g salaamivorsti (kuubikuteks lõigatud)
 1 keskmise suurusega sibul (hakitud)
 1 varsseller (kuubikuteks lõigatud)
 1 suur porgand (riivitud)
 3 spl tomatipastat
 1 tl paprikapulbrit
 ½ tl jahvatatud vürtsi
 2 loorberilehte
 180 g Gordali oliive (hakitud)
 3 hapukurki (hakitud)
 1420 ml veiselihalihapuljongit
 60 ml hapukurgimahla

Valmistamine:


1

Lisage peekon keskmisel kuumusel suurde supipotti. Küpsetage peekonit, kuni see hakkab krõbedaks muutuma ja enamik rasva on sulanud.

2

Kui peekon on küps ja liha pruunistunud, lisage keeduvorst ja salaami ning pruunistage veel mõned minutid. Seejärel võtke liha kastrulist lusikaga välja jättes rasv poti põhja.

3

Lisage potti sibul ja küpsetage seda umbes 5 minutit või kuni see on pehme. Lisage juurde seller ja porgand ning hautage umbes 3 minutit või kuni need hakkavad pehmenema.

4

Lisage köögiviljadele tomatipasta ning hautage kolm minutit. Maitsestage paprika ja vürtsidega.

5

Kallake potti ka varem kõrvale tõstetud liha, hapukurgimahl, veiselihalihapuljong, Gordali oliivid, hapukurk ja loorberilehed. Laske supil keema tõusta ning keetke kümme minutit madalal kuumusel. Proovige suppi ja lisage vajadusel soola. Eemaldage loorberilehed.

6

Serveerige suppi täiendavate Gordali oliivide, värske tilli, hapukoore ning sidruniviiluga.

koostisained

 200 g peekonit (tükeldatud)
 200 g keeduvorsti (kuubikuteks lõigatud)
 200 g salaamivorsti (kuubikuteks lõigatud)
 1 keskmise suurusega sibul (hakitud)
 1 varsseller (kuubikuteks lõigatud)
 1 suur porgand (riivitud)
 3 spl tomatipastat
 1 tl paprikapulbrit
 ½ tl jahvatatud vürtsi
 2 loorberilehte
 180 g Gordali oliive (hakitud)
 3 hapukurki (hakitud)
 1420 ml veiselihalihapuljongit
 60 ml hapukurgimahla

Juhised

1

Lisage peekon keskmisel kuumusel suurde supipotti. Küpsetage peekonit, kuni see hakkab krõbedaks muutuma ja enamik rasva on sulanud.

2

Kui peekon on küps ja liha pruunistunud, lisage keeduvorst ja salaami ning pruunistage veel mõned minutid. Seejärel võtke liha kastrulist lusikaga välja jättes rasv poti põhja.

3

Lisage potti sibul ja küpsetage seda umbes 5 minutit või kuni see on pehme. Lisage juurde seller ja porgand ning hautage umbes 3 minutit või kuni need hakkavad pehmenema.

4

Lisage köögiviljadele tomatipasta ning hautage kolm minutit. Maitsestage paprika ja vürtsidega.

5

Kallake potti ka varem kõrvale tõstetud liha, hapukurgimahl, veiselihalihapuljong, Gordali oliivid, hapukurk ja loorberilehed. Laske supil keema tõusta ning keetke kümme minutit madalal kuumusel. Proovige suppi ja lisage vajadusel soola. Eemaldage loorberilehed.

6

Serveerige suppi täiendavate Gordali oliivide, värske tilli, hapukoore ning sidruniviiluga.

Seljanka supp