Tundub, nagu oleksite selle kreemja risotto pigem restoranist tellinud kui kodus teinud. Selle retsepti muudab eriliseks risotto kreemjas struktuur, millele on lisatud seened ja juust.
Sulatage või pannil keskmisel kuumusel. Lisage hulka seened ning maitsestage need soolaga. Pruunistage kuniks kogu niiskus on aurustunud ja seened kergelt kuldpruunid.
Vähendage kuumust pannil ning lisage sisse sibul ja maitse järgi cayenne'i ning jahvatatud musta pipart. Kuumutage kuniks sibulad on läbipaistvad ja pehmed.
Lisage pannile riis ning segage nii, et iga tera oleks võiga kaetud. Maitsestage soolaga.
Kallake sisse 235 ml kanapuljongit. Suurendage kuumust keskmiselt kõrgele ja keetke riisi sageli segades, kuni kogu vedelik on imendunud.
Seejärel lisage veel 235 ml kanapuljongit, segage, ning kuumutage kuni keemiseni.
Asetage pann ahju ning küpsetage riisisegu eelsoojendatud ahjus umbes 15 minutit või kuniks riis on peaaegu pehme (al dente).
Seejärel asetage pann tagasi pliidile, maitske ning vajaduse korral lisage juurde soola.
Valage pannile ülejäänud kanapuljong (120 ml) ja vahukoor. Keedke riisi üks kuni kaks minutit keskmisel kuumusel, samal ajal regulaarselt segades. Võtke pann pliidilt.
Segage hulka 2 supilusikatäit vahukoort, murulauk ja riivitud parmesani juust. Serveerige kohe.
* Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.