Hellitage end meie porru- ja kukeseenepiruka retseptiga! See hõrk roog sisaldab krõbedat, võiga kaetud koorikut, mis on täidetud koorese seguga, mis koosneb praetud porrulaugust ja mahedatest kukeseentest, ning mida täiendab värskete ürtide ja terava gruyère juustu rikkalik maitse. Iga suutäiega naudite selle suussulava piruka rikkalikke maitseid ja rahuldustpakkuvat tekstuuri. Meie kukeseenepirukas sobib ideaalselt mõnusaks õhtusöögiks pere või sõpradega, avaldades kindlasti muljet ja jättes külalised rohkem soovima!
Koostisained:
Valmistamine:
Põhja valmistamiseks segage keskmise suurusega kausis kokku jahu, sool ja pipar. Lisage või ja vesi ning sõtkuge, kuni tainas on ühtlane.
Katke tainas kilega ja asetage see vähemalt 30 minutiks kuni 2 päevaks külmkappi.
Kuumutage ahi temperatuurile 190° C.
Puistake tööpind kergelt jahuga üle ning tõstke tainas lauale. Rullige see ettevaatlikult 30 cm läbimõõduga ringiks.
Asetage rullitud tainas 24 cm läbimõõduga pirukavormi ning lõigake servad ühtlaselt vormi servadega. Katke tainas suure tüki alumiiniumfooliumiga ning tõstke midagi raskuseks peale.
Küpsetage põhja eelsoojendatud ahjus umbes 20 minutit. Seejärel eemaldage raskused ja foolium ning küpsetage veel umbes 10 minutit, kuni põhi hakkab kuldseks muutuma. Laske põhjal toatemperatuurini jahtuda.
Täidise valmistamiseks sulatage või suurel pannil keskmisel kuumusel. Lisage hakitud porrulauk ja sool ning küpsetage umbes 3 minutit, pidevalt segades, kuni porrulauk on pehme.
Keerake kuumus kõrgele ja lisage puhastatud ja tükeldatud seened. Praadige pidevalt segades umbes 5-10 minutit, kuni seened on oma vedelikku välja lasknud.
Segage hulka tüümian, vahukoor ja pipar. Seejärel lülitage kuumus välja ja laske segul toatemperatuurini jahtuda.
Puistake pool riivitud juustust pirukapõhjale. Seejärel tõstke peale porrulaugu-seenesegu ja puistake peale ülejäänud juust.
Küpsetage ahjus umbes 25 minutit, kuni juust on sulanud ja pirukas pealt kuldpruun.
Laske pirukal enne lahtilõikamist umbes 10 minutit seista. Serveerige soojalt või toatemperatuuril.
koostisained
Juhised
Põhja valmistamiseks segage keskmise suurusega kausis kokku jahu, sool ja pipar. Lisage või ja vesi ning sõtkuge, kuni tainas on ühtlane.
Katke tainas kilega ja asetage see vähemalt 30 minutiks kuni 2 päevaks külmkappi.
Kuumutage ahi temperatuurile 190° C.
Puistake tööpind kergelt jahuga üle ning tõstke tainas lauale. Rullige see ettevaatlikult 30 cm läbimõõduga ringiks.
Asetage rullitud tainas 24 cm läbimõõduga pirukavormi ning lõigake servad ühtlaselt vormi servadega. Katke tainas suure tüki alumiiniumfooliumiga ning tõstke midagi raskuseks peale.
Küpsetage põhja eelsoojendatud ahjus umbes 20 minutit. Seejärel eemaldage raskused ja foolium ning küpsetage veel umbes 10 minutit, kuni põhi hakkab kuldseks muutuma. Laske põhjal toatemperatuurini jahtuda.
Täidise valmistamiseks sulatage või suurel pannil keskmisel kuumusel. Lisage hakitud porrulauk ja sool ning küpsetage umbes 3 minutit, pidevalt segades, kuni porrulauk on pehme.
Keerake kuumus kõrgele ja lisage puhastatud ja tükeldatud seened. Praadige pidevalt segades umbes 5-10 minutit, kuni seened on oma vedelikku välja lasknud.
Segage hulka tüümian, vahukoor ja pipar. Seejärel lülitage kuumus välja ja laske segul toatemperatuurini jahtuda.
Puistake pool riivitud juustust pirukapõhjale. Seejärel tõstke peale porrulaugu-seenesegu ja puistake peale ülejäänud juust.
Küpsetage ahjus umbes 25 minutit, kuni juust on sulanud ja pirukas pealt kuldpruun.
Laske pirukal enne lahtilõikamist umbes 10 minutit seista. Serveerige soojalt või toatemperatuuril.
Jäta tagasiside