Viigimarjamoos (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Viigimarjamoos retsept

Proovige meie maitsvat ja lihtsasti valmivat viigimoosi retsepti! See moos on valmistatud küpsetest, mahlakatest viigimarjadest ja sidrunimahlast, moodustades täiusliku segu magusast ja hapust. See moos sisaldab vähe lisatud suhkrut ja ei sisalda pektiini. Määrige seda kiireks hommikusöögiks või suupisteks röstsaia peale või kasutage seda oma lemmikretseptide gurmee-koostisosana. Meie viigimarjamoos on rikkaliku, sügava maitse ja pehme tekstuuriga ning sellest saab kindlasti teie uus kodune lemmik.

Viigimarjamoos

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 5 minutes
Küpsetusaeg: 40 minutes
Aeg kokku: 45 minutes
Kalorid: 98kcal

Vajaminevad tarvikud

Köögitermomeeter
Köögitermomeeter (Sooduskood: PARIMADRETSEPTID3)

Koostisosad 

  • 900 g värskeid viigimarju
  • 225 g pruuni suhkrut
  • 1 keskmise sidruni mahl
  • 60 ml vett

Valmistamine

Purkide steriliseerimine

  1. Purkide nõuetekohane steriliseerimine on oluline protsess, et eemaldada bakterid, mis võivad teie moosi rikkuda. Veenduge, et purgid on pestud nõudepesumasinas või käsitsi kuuma seebiveega ja seejärel hästi loputatud. Steriliseerige alati mõned purgid rohkem, kui te arvate, et vajate. Parem on liiga palju purke kui liiga vähe.
  2. Purkide steriliseerimiseks kuumutage ahi 130 kraadini. Asetage pestud purgid ja kaaned püsti asendis küpsetusplaadile ning kuumutage ahjus vähemalt 20 minutit. Seejärel eemaldage purgid ahjust ja täitke koheselt moosiga.
  3. NB! Kasutage purkide ahjust eemaldamiseks pakse ahjukindaid või purgiklambreid. Ärge asetage neid külmale pinnale, sest need võivad puruneda. Asetage purgid näiteks puidust lõikelauale, mis on kaetud käterätikuga.

Viigimarjamoosi valmistamine

  1. Asetage 2 taldrikut sügavkülma, et saaksite hiljem moosi konsistentsi kontrollida.
  2. Peske viigimarjad hoolikalt jooksva vee all. Lõigake varred maha ning lõigake iga viigimari pooleks. Tõstke viigimarjad köögikombaini ja püreestage ühtlaseks.
  3. Valage püree laia põhjaga potti. Lisage suhkur, sidrunimahl ja vesi ning segage ühtlaseks.
  4. Keetke kõrgel kuumusel pidevalt segades umbes 10 minutit.
  5. Seejärel vähendage kuumust madalale ja keetke veel vähemalt 30 minutit, aeg-ajalt segades (NB! Alguses võib vaja olla sagedamini segada kui lõpu poole).
  6. Kui te ei ole kindel, et moosi paksus on teile meelepärane, võtke taldrik sügavkülmast välja ja tõstke peale veidi moosi, lastes sellel minut aega jahtuda. Kui moos taheneb ja ei valgu kallutamisel laiali, on see valmis. Kui see on veel vedel, jätkake keetmist ja katsetamist, kuni moos saavutab soovitud konsistentsi.
  7. Kallake moos kuumana steriliseeritud purkidesse, jättes ülaossa veidi ruumi. Pühkige purgi ääred puhta, niiske lapiga ja sulgege kaanega.
  8. Töödelge purke 10 minutit keevas veevannis, et tagada nõuetekohane pitseerimine. Võtke purgid veevannist välja ja laske täielikult jahtuda.
  9. Säilitage moosi jahedas ja pimedas kohas.

Toitumisalane teave

Portsioni suurus: 1gKalorid: 98kcalSüsivesikud: 25gValgud: 1gRasvad: 1gKüllastunud rasvhapped: 1gSool: 5mgKiudained: 2gSugar: 23g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Moosid ja hoidised

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Portsioni suurus
     
    1 g
    Kalorid
    98
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    1
    g
    2
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    1
    g
    6
    %
    Sool
     
    5
    mg
    0
    %
    Süsivesikud
     
    25
    g
    8
    %
    Kiudained
     
    2
    g
    8
    %
    Sugar
     
    23
    g
    26
    %
    Valgud
     
    1
    g
    2
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.