Krõbedad meekanatiivad (retsept)

Krõbedad meekanatiivad retsept

Meekanatiivad, mis on kaetud magusvürtsika imemaitsva mee-Sriracha kastmega. Oma krõbedusega lummavad need kanatiivad kõiki sööjaid, kuid imekombel pole nende valmistamiseks kasutatud fritüüri.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg5 minutitKüpsetusaeg55 minutitAeg kokku1 tund

Koostisained:


 2 spl küpsetuspulbrit
 1 spl Koššer soola
 1 tl värskelt jahvatatud musta pipart
 1 tl suitsutatud paprikapulbrit
 1100 g kanatiibu
Meekaste
 110 g mett
 80 ml Sriracha kastet
 1 spl maitsestatud riisiäädikat
 ¼ tl seesamiõli
 1 näputäis seesamiseemneid

Valmistamine:


1

Kuumutage ahi 220 kraadini. Vooderdage küpsetusplaat alumiiniumfooliumiga. Asetage fooliumi peale ahjurest.

2

Segage väikeses kausis omavahel küpsetuspulber, sool, must pipar ja paprikapulber.

3

Asetage kanatiivad suurde kaussi ning raputage peale 1/2 küpsetuspulbrisegust. Segage hästi läbi ja korrake ülejäänud küpsetuspulbriseguga. Asetage kanatiivad ettevalmistatud küpsetusplaadi restile.

4

Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 20 minutit. Pärast 20 minutit küpsetamist pöörake tiivad ümber. Küpsetage veel 15 minutit, kuni kanatiivad on krõbedad ja kuldpruunid. Asetage tiivad suurde kaussi.

5

Glasuuri valmistamiseks segage kausis mesi, Sriracha-kaste, riisiäädikas ja seesamiõli ning segage hästi läbi. Tilgutage glasuur tiibade peale ja segage korralikult nii, et kõik kanatiivad oleksid hästi kaetud.

6

Asetage tiivad serveerimistaldrikule ja kaunistage seesamiseemnetega.

koostisained

 2 spl küpsetuspulbrit
 1 spl Koššer soola
 1 tl värskelt jahvatatud musta pipart
 1 tl suitsutatud paprikapulbrit
 1100 g kanatiibu
Meekaste
 110 g mett
 80 ml Sriracha kastet
 1 spl maitsestatud riisiäädikat
 ¼ tl seesamiõli
 1 näputäis seesamiseemneid

Juhised

1

Kuumutage ahi 220 kraadini. Vooderdage küpsetusplaat alumiiniumfooliumiga. Asetage fooliumi peale ahjurest.

2

Segage väikeses kausis omavahel küpsetuspulber, sool, must pipar ja paprikapulber.

3

Asetage kanatiivad suurde kaussi ning raputage peale 1/2 küpsetuspulbrisegust. Segage hästi läbi ja korrake ülejäänud küpsetuspulbriseguga. Asetage kanatiivad ettevalmistatud küpsetusplaadi restile.

4

Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 20 minutit. Pärast 20 minutit küpsetamist pöörake tiivad ümber. Küpsetage veel 15 minutit, kuni kanatiivad on krõbedad ja kuldpruunid. Asetage tiivad suurde kaussi.

5

Glasuuri valmistamiseks segage kausis mesi, Sriracha-kaste, riisiäädikas ja seesamiõli ning segage hästi läbi. Tilgutage glasuur tiibade peale ja segage korralikult nii, et kõik kanatiivad oleksid hästi kaetud.

6

Asetage tiivad serveerimistaldrikule ja kaunistage seesamiseemnetega.

Krõbedad meekanatiivad