Kodune frikadellisupp (retsept)

Kodune frikadellisupp retsept

See imelihtne, maitsev, kodune frikadellisupp on valmistatud õrnade lihapallide ja rikkaliku, soolase puljongiga, mis rahuldab teie isu ning jätab teie kõhu toidetuks ja rahulolevaks. Proovige kindlasti järele!

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg10 minutitKüpsetusaeg30 minutitAeg kokku40 minutit

Koostisained:


Koduste frikadellide jaoks
 100 g veisehakkliha
 100 g seahakkliha
 ½ väikest sibulat
 1 küüslauguküüs
 3 lehtpeterselli
 2 spl vett
 1 tl soola
 ½ tl pipart
Frikadellisupi jaoks
 1 ½ liitrit kanapuljongit
 1 loorberileht
 2 keskmise suurusega kartulit
 1 spl oliiviõli
 1 väike sibul
 1 küüslauguküüs
 1 väike porgand
 30 g hakitud peterselli
 maitse järgi soola

Valmistamine:


Lihapallide valmistamiseks
1

Töödelge köögikombainis sibul, küüslauk, petersell ja vesi ühtlaseks.

2

Lisage segu veise- ja seahakklihale koos soola ja pipraga ning segage kuni tainas on ühtlane.

3

Rullige tainast 25 väikest lihapalli ning asetage need kõrvale.

Supi valmistamiseks
4

Kuumutage suures potis kanapuljong koos loorberilehega. Kui puljong on keema tõusnud, lisage lihapallid ja keetke veel umbes 10 minutit. (NB! Keemise ajal eemaldage lusikaga pidevalt supi pinnale kerkiv vaht, et puljong jääks puhtaks.)

5

Samal ajal kui lihapallid keevad, koorige ja tükeldage kartulid ja sibulad, koorige porgand ja riivige see suure auguga riiviga. Hakkige petersell.

6

Kui lihapallid on 10 minutit keenud, lisage kartulid ja jätkake keetmist.

7

Kuumutage pannil supilusikatäis oliiviõli ning praadige sibulat ja porgandit madalal kuumusel umbes 10 minutit. Seejärel lisage hakitud petersell ja hakitud küüslauk ning praadige veel umbes 1 minut, jälgides, et küüslauk ja petersell kõrbema ei läheks.

8

Lisage köögiviljad supi sisse ja keetke veel 5 minutit või kuni kartulid on täielikult läbi keenud. Maitsestage soola ja pipraga.

koostisained

Koduste frikadellide jaoks
 100 g veisehakkliha
 100 g seahakkliha
 ½ väikest sibulat
 1 küüslauguküüs
 3 lehtpeterselli
 2 spl vett
 1 tl soola
 ½ tl pipart
Frikadellisupi jaoks
 1 ½ liitrit kanapuljongit
 1 loorberileht
 2 keskmise suurusega kartulit
 1 spl oliiviõli
 1 väike sibul
 1 küüslauguküüs
 1 väike porgand
 30 g hakitud peterselli
 maitse järgi soola

Juhised

Lihapallide valmistamiseks
1

Töödelge köögikombainis sibul, küüslauk, petersell ja vesi ühtlaseks.

2

Lisage segu veise- ja seahakklihale koos soola ja pipraga ning segage kuni tainas on ühtlane.

3

Rullige tainast 25 väikest lihapalli ning asetage need kõrvale.

Supi valmistamiseks
4

Kuumutage suures potis kanapuljong koos loorberilehega. Kui puljong on keema tõusnud, lisage lihapallid ja keetke veel umbes 10 minutit. (NB! Keemise ajal eemaldage lusikaga pidevalt supi pinnale kerkiv vaht, et puljong jääks puhtaks.)

5

Samal ajal kui lihapallid keevad, koorige ja tükeldage kartulid ja sibulad, koorige porgand ja riivige see suure auguga riiviga. Hakkige petersell.

6

Kui lihapallid on 10 minutit keenud, lisage kartulid ja jätkake keetmist.

7

Kuumutage pannil supilusikatäis oliiviõli ning praadige sibulat ja porgandit madalal kuumusel umbes 10 minutit. Seejärel lisage hakitud petersell ja hakitud küüslauk ning praadige veel umbes 1 minut, jälgides, et küüslauk ja petersell kõrbema ei läheks.

8

Lisage köögiviljad supi sisse ja keetke veel 5 minutit või kuni kartulid on täielikult läbi keenud. Maitsestage soola ja pipraga.

Kodune frikadellisupp