Go Back
+ servings

Krõbedad köögiviljakotletid

Need maitsvad krõbedad köögiviljakotletid võib teha erinevatest köögiviljadest nagu kartul, herned, oad ja porgandid. Need indiapärased köögiviljakotletid on ideaalsed koos värske dipikastmega.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 20 minutes
Aeg kokku: 40 minutes
Portsionit: 13 kotletti
Kalorid: 131kcal

Koostisosad 

Köögiviljakotletid

  • 2 tükeldatud suurt kartulit
  • 70 g herneid
  • 1 suur porgand
  • 7 tükeldatud rohelist uba
  • 3 spl hakitud koriandrit
  • ½ tl soola
  • ¾ tl riivitud ingverit
  • 1 hakitud roheline tšillipipar valikuline
  • ½ tl garam masalat
  • 6 spl riivsaia
  • 4 spl õli

Katteks

  • 2 spl riisijahu või maisijahu
  • 60 g riivsaia

Valmistamine

  1. Keetke köögivilju, kuni need on pehmed. Nõrutage vesi ning purustage köögiviljad kahvliga ühtlaseks pudruks.
  2. Lisage juurde riivsai, sool, riivitud ingver, garam masala ja tšilli.
  3. Segage kõik ühtlaseks massiks.
  4. Voolige segust 13-14 palli. Vajutage need õrnalt laiaks ning asetage kõrvale.
  5. Valage ühte kaussi riivsai ning asetage kõrvale.
  6. Eraldi kaussi valage riisijahu ning veidi vett. Segage, et tekiks kergelt vedel segu.
  7. Kastke kotletid ükshaaval riisijahu ja vee segusse ning seejärel riivsaia sisse nii, et need oleksid üleni kaetud. Tõstke 5-10 minutiks kõrvale seisma.
  8. Kuumutage õli pannil. Asetage kotletid pannile ning praadige neid mõlemalt poolt umbes 15 minutit või kuni need on krõbedad ja kuldpruunid.

Toitumisalane teave

Kalorid: 131kcalSüsivesikud: 19gValgud: 3gRasvad: 5gKüllastunud rasvhapped: 0.5gSool: 176mgPotassium: 296mgKiudained: 2gSugar: 2gA-Vitamiin: 994IUC-Vitamiin: 14mgKaltsium: 28mgRaud: 1mgMagneesium: 21mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!