Teie ees on imemaitsvate, pehmete ja võluvate vastlakuklite retsept! See vastlakukkel on valmistatud lihtsatest koostisosadest, nagu jahu, piim, suhkur ja või, ning on tõeline nauding igale maitsele. Seda retsepti on lihtne järgida ning tulemuseks on kerge ja kohev magus kukkel, mis maitseb kõigile. Erilise maitseelamuse lisamiseks on tavalise vahukoore asemel kaunistatud see kukkel maitseküllase martsipanitäidisega.
Koostisained:
Valmistamine:
Lahustage pärm leiges piimas. Kui kasutate kuivpärmi, peab piim olema temperatuuril 42 kraadi.
Lisage suhkur, kardemon, sool ja 200 g jahu ning segage korralikult läbi.
Lisage ülejäänud jahu ja hakake sõtkuma. Kui tainas on veidi elastne, võite lisada toatemperatuuril olevat võid.
Sõtkuge tainast 7-15 minutit. Sõtkuge, kuni tainas on piisavalt kõva, et see laiali ei pudeneks.
Katke kauss lapiga ja laske tainal 20 minutit soojas kohas puhata.
Rullige tainast 15 ümmargust kuklit. (Kui soovite ühtlase suurusega kukleid, mõõtke köögikaaluga kuklid nii, et need oleksid 100-120 g/tükk).
Asetage tainapallid küpsetusplaadile jättes nende vahele ruumi kerkimiseks. Katke kuklid kilega, et nende pind ei kuivaks, ning laske neil kahekordseks kerkida.
Pintseldage kuklid lahti klopitud munaga ning küpsetage 200 kraadises ahjus umbes 14 minutit, kuni kuklid on pealt kuldpruunid.
Laske kuklitel täielikult jahtuda valmistades vahepeal täidis.
Riivige kaussi martsipan. Lisage hulka piim ning hõõruge ühtlaseks pastataoliseks massiks. (NB! Kui asetate kausi 10-15 sekundiks mikrolaineahju, on seda lihtsam segada.) Soovi korral lisage pastale mõned tilgad mandliessentsi.
Vahustage vahukoor tugevaks vahuks. Soovi korral võite lisada suhkrut, kuid pidage meeles, et mandlitäidis on magus!
Lõigake kaaned kuklitelt ja eemaldage osa kuklite sisemusest.
Lisage iga kukli keskele 1-2 supilusikatäit mandlitäidist ja lisage peale vahukoor (soovitatav oleks kasutada täheotsaga pritskotti).
Lõpetuseks asetage kuklitele peale maha lõigatud müts ning kaunistage vastlakuklid tuhksuhkruga.
koostisained
Juhised
Lahustage pärm leiges piimas. Kui kasutate kuivpärmi, peab piim olema temperatuuril 42 kraadi.
Lisage suhkur, kardemon, sool ja 200 g jahu ning segage korralikult läbi.
Lisage ülejäänud jahu ja hakake sõtkuma. Kui tainas on veidi elastne, võite lisada toatemperatuuril olevat võid.
Sõtkuge tainast 7-15 minutit. Sõtkuge, kuni tainas on piisavalt kõva, et see laiali ei pudeneks.
Katke kauss lapiga ja laske tainal 20 minutit soojas kohas puhata.
Rullige tainast 15 ümmargust kuklit. (Kui soovite ühtlase suurusega kukleid, mõõtke köögikaaluga kuklid nii, et need oleksid 100-120 g/tükk).
Asetage tainapallid küpsetusplaadile jättes nende vahele ruumi kerkimiseks. Katke kuklid kilega, et nende pind ei kuivaks, ning laske neil kahekordseks kerkida.
Pintseldage kuklid lahti klopitud munaga ning küpsetage 200 kraadises ahjus umbes 14 minutit, kuni kuklid on pealt kuldpruunid.
Laske kuklitel täielikult jahtuda valmistades vahepeal täidis.
Riivige kaussi martsipan. Lisage hulka piim ning hõõruge ühtlaseks pastataoliseks massiks. (NB! Kui asetate kausi 10-15 sekundiks mikrolaineahju, on seda lihtsam segada.) Soovi korral lisage pastale mõned tilgad mandliessentsi.
Vahustage vahukoor tugevaks vahuks. Soovi korral võite lisada suhkrut, kuid pidage meeles, et mandlitäidis on magus!
Lõigake kaaned kuklitelt ja eemaldage osa kuklite sisemusest.
Lisage iga kukli keskele 1-2 supilusikatäit mandlitäidist ja lisage peale vahukoor (soovitatav oleks kasutada täheotsaga pritskotti).
Lõpetuseks asetage kuklitele peale maha lõigatud müts ning kaunistage vastlakuklid tuhksuhkruga.
Jäta tagasiside