Vastlakukkel martsipanitäidisega (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (2 häält)

Vastlakukkel martsipanitäidisega retsept

Teie ees on imemaitsvate, pehmete ja võluvate vastlakuklite retsept! See vastlakukkel on valmistatud lihtsatest koostisosadest, nagu jahu, piim, suhkur ja või, ning on tõeline nauding igale maitsele. Seda retsepti on lihtne järgida ning tulemuseks on kerge ja kohev magus kukkel, mis maitseb kõigile. Erilise maitseelamuse lisamiseks on tavalise vahukoore asemel kaunistatud see kukkel maitseküllase martsipanitäidisega.

Vastlakukkel martsipanitäidisega

Keskmine hinnang: 5 (2 häält)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 40 minutes
Küpsetusaeg: 15 minutes
Aeg kokku: 55 minutes
Portsionit: 15
Kalorid: 520kcal

Koostisosad 

Vastlakukkel

  • 480 ml piima
  • 50 g värsket pärmi (või 3 spl aktiivset kuivpärmi)
  • 150 g suhkrut
  • 150 g võid
  • 1 spl jahvatatud kardemoni
  • 660 g jahu

Martsipanitäidis

  • 200 g martsipani
  • 3 spl piima
  • 3 spl purustatud mandleid
  • ¼ tl mandliessentsi
  • 480 ml vahukoort

Kaunistuseks

  • 1 spl tuhksuhkrut

Valmistamine

  1. Lahustage pärm leiges piimas. Kui kasutate kuivpärmi, peab piim olema temperatuuril 42 kraadi.
  2. Lisage suhkur, kardemon, sool ja 200 g jahu ning segage korralikult läbi.
  3. Lisage ülejäänud jahu ja hakake sõtkuma. Kui tainas on veidi elastne, võite lisada toatemperatuuril olevat võid.
  4. Sõtkuge tainast 7-15 minutit. Sõtkuge, kuni tainas on piisavalt kõva, et see laiali ei pudeneks.
  5. Katke kauss lapiga ja laske tainal 20 minutit soojas kohas puhata.
  6. Rullige tainast 15 ümmargust kuklit. (Kui soovite ühtlase suurusega kukleid, mõõtke köögikaaluga kuklid nii, et need oleksid 100-120 g/tükk).
  7. Asetage tainapallid küpsetusplaadile jättes nende vahele ruumi kerkimiseks. Katke kuklid kilega, et nende pind ei kuivaks, ning laske neil kahekordseks kerkida.
  8. Pintseldage kuklid lahti klopitud munaga ning küpsetage 200 kraadises ahjus umbes 14 minutit, kuni kuklid on pealt kuldpruunid.
  9. Laske kuklitel täielikult jahtuda valmistades vahepeal täidis.

Martsipanitäidis

  1. Riivige kaussi martsipan. Lisage hulka piim ning hõõruge ühtlaseks pastataoliseks massiks. (NB! Kui asetate kausi 10-15 sekundiks mikrolaineahju, on seda lihtsam segada.) Soovi korral lisage pastale mõned tilgad mandliessentsi.
  2. Vahustage vahukoor tugevaks vahuks. Soovi korral võite lisada suhkrut, kuid pidage meeles, et mandlitäidis on magus!
  3. Lõigake kaaned kuklitelt ja eemaldage osa kuklite sisemusest.
  4. Lisage iga kukli keskele 1-2 supilusikatäit mandlitäidist ja lisage peale vahukoor (soovitatav oleks kasutada täheotsaga pritskotti).
  5. Lõpetuseks asetage kuklitele peale maha lõigatud müts ning kaunistage vastlakuklid tuhksuhkruga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 520kcalSüsivesikud: 62gValgud: 10gRasvad: 25gKüllastunud rasvhapped: 14gKolesterool: 108mgKiudained: 2gSugar: 14g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Magusad pirukad ja küpsetised

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    520
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    25
    g
    38
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    14
    g
    88
    %
    Kolesterool
     
    108
    mg
    36
    %
    Süsivesikud
     
    62
    g
    21
    %
    Kiudained
     
    2
    g
    8
    %
    Sugar
     
    14
    g
    16
    %
    Valgud
     
    10
    g
    20
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.